Cum să creați o parolă foarte dificilă de piratat

În cei aproape 10 ani în care ofer suport tehnic companiilor mari am văzut practic tot. Dacă ceva mi-a devenit clar - printre multe alte lucruri - este faptul că oamenii nu plătesc prea mult interes pentru puterea parolelor lor . Mai mult, dacă îi forțezi să-și schimbe parola contului în una mai sigură, este posibil ca niște „spirite gratuite” să-ți facă din când în când un pui drăguț.

Securitatea online este esențială, iar o parolă bună este principala barieră care separă hoții de aplicațiile, magazinele și site-urile noastre de pe Internet. Așadar, astăzi vom analiza câteva recomandări pentru a crea o parolă puternică pentru conturile noastre online .

5 sfaturi pentru a crea o parolă puternică, ușor de reținut, dar dificil de piratat

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este că nicio parolă nu este liberă de a fi piratată. Oricât de complex ar fi, putem fi întotdeauna victimele furtului masiv de date și să fim expuși complet. Prin urmare, trebuie să adăugăm întotdeauna încă un strat de securitate și să schimbăm parola periodic la fiecare 3 luni, sau cel puțin o dată pe an .

O parolă puternică trebuie să aibă cel puțin 12 caractere

Pentru ca o parolă să fie considerată sigură, aceasta trebuie să fie formată din cel puțin 12 caractere. În plus, trebuie să includă atât majuscule cât și minuscule, cifre și simboluri . Unii experți în securitate recomandă chiar să ridici cifra la 15 caractere, unde forțele de calcul trebuie să fie cu adevărat puternice pentru a-i depăși complexitatea.

Evitați ceea ce este evident

Folosind numele rudelor, data noastră de naștere, parolele de tip „parolă” sau „parolă”, sunt evidente că trebuie să evităm cu orice preț. Trebuie doar să vedeți lista celor mai folosite 25 de parole anul trecut pentru a o realiza.

Dar, de asemenea, modificări previzibile între litere și cifre, cum ar fi înlocuirea literei "E" cu un "3", "o" cu un "0" și altele asemenea. Este ceva de care hackerii sunt întotdeauna conștienți și nu sunt deosebit de greu de spart.

Un alt punct de evitat sunt numele de supereroi, echipe de fotbal și oameni celebri sau populari . Acestea sunt una dintre cele mai utilizate și, prin urmare, foarte previzibile. „Batman”, „Songoku”, „Manchester”, „RealMadrid” sau „Metallica”, sunt câteva cuvinte pe care nu ar trebui să le folosim niciodată ca parolă.

Include diverse simboluri

O modalitate bună de a începe să construiți o parolă puternică este să includeți cel puțin 2 simboluri . Cu acel gest simplu vom crește semnificativ dificultatea codului de acces.

De exemplu, dacă folosim parola „ majordom ” o putem întări modificând-o la „ m # ayordo * mo ”. Dacă adăugăm și litere mari și cifre ca în „ m # aYord9 * Mo0 ”, vom avea o cheie puternică și fără sudură.

Construiți parole dure din fraze ușor de reținut

Un alt truc destul de interesant este să lăsați cuvintele deoparte și să construiți din fraze ușor de reținut. De exemplu, o frază epică din filmul tău preferat, o melodie populară sau o zicală. De exemplu:

" Pasărea în mână este mai bună decât o sută de zbor "

Dacă luăm prima literă din fiecare dintre cuvintele din propoziție , vom primi „Mvpemqcv”. De aici, trebuie doar să adăugăm câteva simboluri și numere și vom avea o parolă sigură care poate fi recunoscută ca „Mvpemqcv # 2019”.

Folosiți litera „Ñ”

Una dintre virtuțile spaniolei este că are o literă foarte puțin folosită în restul lumii: „ñ”. Nu este esențial, dar oferă un nivel suplimentar de securitate în fața posibililor atacatori internaționali. Un avantaj pe care îl putem combina cu sfaturile menționate în punctele anterioare.

Concluzii

O parolă puternică este una pe care numai noi o putem aminti . Din același motiv, se recomandă, de asemenea, să evităm verificarea securității acestora introducând site-uri precum Cât de sigură este parola mea? . Ele pot fi un instrument bun pentru a evalua parolele vechi, dar nu ar trebui să le folosim niciodată cu chei active.

De asemenea, este recomandabil să nu utilizați aceeași parolă pentru mai multe conturi , deoarece în caz de furt, daunele pot fi exponențiale. În cele din urmă, nu uitați să nu lăsați parolele scrise în locuri vizibile de lângă computer și, dacă este posibil, păstrați întotdeauna o copie digitală pe un pendrive păstrat în siguranță.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .