Cum să creați o hologramă 3D reală cu un telefon mobil - The Happy Android

Mini-tutorialul de astăzi are totul: este ușor de făcut, nu trebuie să cheltuim niciun ban, iar rezultatele sunt cu adevărat incredibile. Astăzi vom vedea cum să ne folosim telefonul mobil și câteva bucăți de plastic pentru a crea un mic proiector holografic 3D care vă va lăsa fără cuvinte.

Materialul necesar pentru realizarea proiectorului de holograme

Pentru a crea holograma 3D de casă, vom avea nevoie de următoarele:

  • Carcasa din plastic transparentă a unui CD sau DVD (în funcție de abilitățile noastre, este posibil să avem nevoie de câteva carcase în loc de una singură).
  • Hârtie grafică și creion.
  • Un tăietor.
  • Un stilou sau un marker.
  • Un telefon mobil.

Pași de urmat pentru a crea o hologramă 3D de casă

Scopul nostru este de a crea o mică prismă care, reflectând imaginea telefonului, creează un efect optic tridimensional similar cu cel al unei holograme proiectate.

Pasul 1: Creați șablonul

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să luăm o hârtie milimetrică și să desenăm un trapez de dimensiuni 1cm x 6cm x 3.5cm așa cum vedeți în imagine.

Dacă doriți o hologramă mai mare, puteți scala măsurătorile și puteți desena un trapez mai mare (de exemplu, 2cm x 12cm x 7cm).

Pasul 2: Utilizați șablonul pentru a crea 4 trapezoide din plastic

Odată ce avem șablonul desenat, trebuie să-l decupăm cu foarfece și să-l folosim pentru a desena același trapez pe carcasa de plastic a unui CD / DVD .

Se recomandă îndepărtarea marginilor carcasei pentru a opera mai ușor pe suprafața din plastic. Dacă aveți probleme sau vă temeți să vă tăiați, cel mai bine este să folosiți o cârpă pentru a îndepărta marginile fără pericol.

Odată ce trapezul este tras, îl vom tăia cu un tăietor . Este foarte important să fim foarte atenți, aceasta este cea mai periculoasă parte a procesului și, dacă nu suntem atenți, suntem în pericolul unei tăieturi bune.

Vom repeta același proces până când vom obține 4 trapezoide din plastic transparent.

Pasul 3: Alăturați-vă celor 4 trapezoide pentru a crea o prismă

Pentru a termina cu invenția, vom uni cele 4 figuri de plastic cu niște violoncel sau bandă adezivă . În acest moment, este recomandabil să curățați bine plasticul, astfel încât să fie cât mai transparent posibil, deoarece calitatea hologramei va depinde de acesta.

Odată ce toate fețele sunt unite, vom obține o mică prismă de plastic transparentă.

Pasul 4: Găsiți videoclipuri cu holograme 3D pe YouTube

Avem totul gata. Acum rămâne doar să căutați un videoclip pe YouTube , special creat pentru a fi reprodus ca o hologramă tridimensională. Nu vom avea nicio problemă, deoarece există destul de multe videoclipuri de acest tip pe YouTube.

Pentru a vedea corect holograma, trebuie doar să coborâm toate jaluzelele (cu cât este mai întunecată cu atât mai bine) și să plasăm prisma pe ecranul smartphone-ului nostru. Uimitor!

Iată un mic videoclip pentru a vă face o idee despre rezultat:

Cu acest videoclip inaugurăm canalul YouTube al lui El Androide Feliz . Sper că acesta este primul dintr-o serie lungă de tutoriale și videoclipuri distractive și plăcute. Ne vedem mâine prieteni!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .