Android 10: Estas son las diez novedades más destacadas

El pasado 3 de septiembre fue la fecha elegida por Google para lanzar de manera oficial la nueva iteración de su sistema operativo para móviles, Android 10. Aunque mi Xiaomi Mi A1 todavía no aparece entre la lista de teléfono que recibirán Android 10 (podéis consultar los terminales que ya están confirmados AQUÍ), todavía no pierdo la esperanza. ¿Qué novedades podremos encontrar aquellos que con un poco de suerte consigamos actualizar nuestro dispositivo a Android 10? ¡Veamos!

Novedades incluidas en Android 10: todas las claves

Una de las novedades más destacadas, aunque solo sea un cambio puramente cosmético, es la decisión de desterrar los nombres de postres de su nomenclatura. Así, Android Q pasará a llamarse Android 10, a secas (nada de Android Pie, Marshmallow, Nougat, ni similares). ¿El motivo? Principalmente lingüístico: En algunos idiomas, letras como la L y la R no se diferencian por lo que puede haber gente que no sepa qué versión viene después de Android KitKat (por poner un simple ejemplo).

Si sumamos a todo esto que Android es un sistema de código abierto, y que tampoco estaba muy bien visto el uso de marcas comerciales (Oreo, KitKat) por parte de la comunidad, parece una decisión de lo más comprensible. Otra cosa es que se pierda un poco “la magia” que tenía el usar este tipo de nombres, pero eso ya es otra historia…

Android va avertiza dacă un port USB este umed sau supraîncălzit

Una dintre cele mai interesante știri și pe care, curios, nu le-am văzut încă menționate în prea multe medii specializate, este că, cu Android 10, sistemul va fi responsabil de verificarea integrității porturilor USB.

În acest fel, dacă Android detectează prezența lichidelor, particulelor sau murdăriei în portul USB al telefonului, acesta va continua să îl dezactiveze , afișând un avertisment pe ecran („Port USB dezactivat”). Ulterior, niciun accesoriu nu poate fi reconectat până când utilizatorul curăță orificiul și este liber de orice obstacol.

Sursa: XDA-Developers

Subtitrări integrate

Otra de las funcionalidades más útiles de cara a mejorar la accesibilidad es la característica conocida como “Live Caption” (del inglés, literalmente “subtítulos en directo”). Gracias a ella nuestro móvil podrá mostrar subtítulos de cualquier video o audio que reproduzcamos, simplemente pulsando un botón. Perfecto para ver películas en silencio, practicar un nuevo idioma o enterarnos del contenido de una nota de voz manteniendo el volumen del teléfono a cero. Lo mejor de todo es que también funciona offline, sin necesidad de estar conectados a Internet.

Smart Reply

Notificările vor fi acum „inteligente”. Sistemul este capabil să detecteze mesajele text pe care le primim de la diferitele aplicații de mesagerie pe care le-am instalat și sugerează posibile răspunsuri automate. Este o modalitate de a răspunde rapid la mesaje și include emojis și comenzi rapide către alte aplicații (Google Maps, WhatsApp etc.).

Modul întunecat vine pe Android 10 în mod nativ

În ultimul an am văzut cum Google a implementat „modul întunecat” în multe dintre aplicațiile sale, cum ar fi Chrome sau YouTube. Odată cu sosirea Android 10, modul nocturn poate fi utilizat și în ecranele de navigare și în meniurile sistemului fără a fi nevoie să instalați nicio aplicație suplimentară.

Dacă telefonul nostru mobil nu va primi o actualizare la Android 10, dar vrem să activăm tema întunecată, o putem activa cu sfaturile pe care le-am discutat în această altă postare: „Cum se activează modul întunecat pe Android”. Nu-l pierde din vedere!

Navigare gestuală

Odată cu apariția ecranelor infinite și a telefoanelor mobile aproape fără ramă, există din ce în ce mai puțin spațiu pentru butoanele tactile. Din acest motiv - și pentru că a fost anunțat de mult timp -, controlul gesturilor va fi mai prezent ca niciodată în această nouă versiune de Android.

În Android 10 putem controla sistemul complet doar cu gesturi . Există 4 gesturi principale:

  • Glisați din lateral: întoarceți-vă.
  • Trageți de jos în sus: Start.
  • Glisați de jos și țineți apăsat în zona din mijloc: Deschideți multitasking
  • Glisați de la stânga la dreapta: comutați între aplicații.

Patch-uri de securitate prin Google Play

Cu Android 10, actualizările de securitate nu vor mai ajunge prin OTA prin intermediul producătorului , ci vor fi distribuite prin Google Play, ca și când ar fi fost încă o aplicație. Se așteaptă ca aceasta să realizeze o distribuție mai mare și mai bună a patch-urilor de securitate a sistemului.

Noi emoji „inclusive de gen”, mai incluzive

Noua tastatură Google din Android 10 include 236 de emoji-uri noi. În plus, au fost aduse modificări la aproximativ 800 de emoji existente, dintre care 300 au acum un aspect mai neutru, cu sexe care nu pot fi definite ca bărbați sau femei.

Amplificator inteligent de sunet

De acum înainte, Android va putea recunoaște zgomotul ambiental. În acest fel, sistemul va regla automat sunetul oricărui videoclip sau audio , ridicând sau scăzând volumul în funcție de sunetul ambiental pe care îl avem în jurul nostru. Această nouă caracteristică a fost numită Amplificator de sunet („ Amplificator de sunet ”).

De exemplu, dacă ascultăm muzică cu căști și intrăm într-o mașină zgomotoasă de metrou cu o mulțime de oameni, Android va putea detecta tot zgomotul și va crește volumul în mod adaptiv și dinamic, apoi îl va reduce din nou când mașina este goală. sau coborâm la oprire.

Noul sistem de gestionare a permiselor

Android 10 lansează un sistem reînnoit pentru controlul permisiunilor în aplicații. Acest nou model nu numai că arată informații despre aplicațiile care utilizează o anumită componentă (cameră, microfon etc.), în ce mod și la ce oră, ci ne permite, de asemenea, să consultăm toate aceste date în timp real .

Când vine vorba de gestionarea rețelei, putem controla acum dacă aplicațiile au acces la rețele Wi-Fi, GPS sau mobile numai atunci când sunt utilizate sau în orice moment. Pe scurt, un set de îmbunătățiri notabile în vederea unui control mai mare al confidențialității.

Compatibilitate smartphone pliabilă

Cu greu vom putea folosi această funcționalitate în viitorul relativ apropiat, dar Android este gata: noua versiune a sistemului de operare este 100% compatibilă cu telefoanele pliabile. Aceasta înseamnă că putem deschide sau închide telefonul și putem continua din același punct în care l-am lăsat.

Pe lângă acestea, Android 10 include și alte funcții noi, cum ar fi „modul de concentrare”, pentru a limita accesul la mobil și pentru a promova bunăstarea digitală. Suport pentru senzori fotografici monocromi, suport pentru formatul .heic în imagini și introducerea învățării automate au fost, de asemenea, adăugate pentru a îmbunătăți gestionarea și consumul bateriei.

Adevărul este că știrile nu sunt puține și totul indică faptul că acestea vor ajuta la îmbunătățirea semnificativă a performanțelor și a modului în care interacționăm cu telefonul nostru mobil. Tu ce crezi? Care credeți că este funcția vedetă a acestui Android 10?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .