Probleme de conexiune WiFi cu Nintendo Switch? Iată soluția!

Deși nu a trecut nici o săptămână de la lansarea celei mai recente console Nintendo, problemele legate de calitatea conexiunii Wi-Fi ale Nintendo Switch au început deja să fie semnalate . Se pare că radioul care preia semnalul WiFi nu este foarte puternic sau are un alt tip de problemă, după cum asistă un număr mare de utilizatori în forumuri precum Reddit, GameFAQs sau NeoGAF. Această problemă duce la dificultăți în redarea videoclipurilor în eShop, descărcarea de conținut și jocuri , precum și o deficiență previzibilă și lipsa de fluență a jocurilor online. Prin urmare, vom profita de postarea de astăzi pentru a vă oferi câteva sfaturi, trucuri și recomandări pentru a îmbunătăți calitatea semnalului WiFi pe noul Nintendo Switch . Atent!

Cum să remediați problemele WiFi pe Nintendo Switch

Cipul pe care Switch îl folosește pentru a primi semnalul wireless este un Broadcom BCM4356 , care acceptă WiFi 802.11ac în benzile de 2,4 GHz și 5 GHz .

Având în vedere acest lucru, putem efectua mai multe acțiuni pentru a încerca să îmbunătățim recepția semnalului WiFi pe comutatorul nostru Nintendo . Unele sunt destul de evidente, dar vom încerca să le cităm pe toate în mod egal:

Mutați comutatorul Nintendo mai aproape de router

Acesta este cel mai evident. Cu cât suntem mai departe de router, cu atât semnalul va fi mai slab. Deci, să încercăm să fim cât mai aproape de router și să vedem dacă îmbunătățește recepția WiFi. Unii utilizatori comentează că la aproximativ 10 metri încep să aibă un semnal slab, alții comentează că la 3 metri observă deja o cădere semnificativă ... dacă acest lucru nu vă rezolvă problema, continuați să citiți.

Urmați recomandările Nintendo

Nintendo a publicat deja un articol cu ​​recomandări pentru a încerca să rezolve posibile probleme de conexiune wireless . Recomandările lor sunt după cum urmează:

  • Opriți și porniți din nou consola.
  • Reporniți routerul de acasă.
  • Creați o nouă conexiune la internet.
  • Îndepărtați orice obiect metalic de pe Nintendo Switch.
  • Confirmați că routerul dvs. are cel mai recent firmware instalat.
  • Resetați routerul la starea din fabrică.

Găsiți cea mai bună locație pentru router

Atâta timp cât Nintendo nu acționează în această privință, singurul lucru pe care îl putem face pentru a rezolva problema conectivității WiFi a comutatorului este să încercăm să creștem și să clarificăm semnalul pe care routerul nostru îl emite cât mai mult posibil.

Pentru aceasta putem începe prin a căuta cea mai bună locație pentru routerul nostru . Dacă nu putem schimba încăperile, poate vă putem ajuta să răspândiți mai bine semnalul:

  • Mutați routerul cât mai departe posibil de pereți.
  • Pune-l într-un loc deschis.
  • Plasați antenele routerului (dacă le are) perpendiculare.
  • Ridicați routerul cât mai sus posibil.

Găsiți un canal care nu este aglomerat

Routerele își transmit semnalul wireless pe o frecvență și un canal foarte specifice. Dacă canalul prin care difuzăm semnalul este saturat de alte dispozitive și routere, putem îmbunătăți calitatea WiFi-ului nostru prin simpla schimbare a difuzării pe un canal care este mai gratuit .

Această aplicație ne permite să știm care sunt cele mai saturate canale

Putem verifica saturația canalului cu aplicații mobile la fel de practice ca WiFi Analyzer (Android) sau WiFi Explorer (iOS).

Descărcați QR-Code Wifi Analyzer Dezvoltator: farproc Preț: gratuit Descărcați QR-Code WiFi Explorer Dezvoltator: Intuitibits LLC Preț: 21,99 €

Aveți un router dual band? Mergeți 5 GHz

Nu numai routerele pot crea interferențe în semnalul nostru. Alte aparate precum telefonul de casă sau cuptorul cu microunde pot, de asemenea, slăbi semnalul de la routerul nostru. Dacă avem un router dual, putem rezolva acest lucru prin transmiterea WiFi din banda de 5 GHz.

Această bandă este mai puternică, dar intervalul de semnal este mai scurt și este nevoie de mai mult timp pentru a trece prin pereți. Dacă routerul este relativ aproape de Switch, putem încerca să mergem la 5 GHz și să vedem dacă calitatea se îmbunătățește.

Folosiți una dintre benzi numai pentru Nintendo Switch

Dacă avem un router dual, una dintre cele mai bune acțiuni pe care le-am putea face este să izolăm comutatorul într-un semnal pentru sine. Dacă routerul nostru este capabil să transmită simultan la 2,4 GHz și 5 GHz, să folosim una dintre cele două rețele numai pentru consolă , evitând astfel orice tip de interferență de la alte dispozitive conectate la aceeași rețea.

Obțineți un repetor de semnal

Dacă dorim să creștem puterea semnalului wireless în camera în care ne jucăm de obicei cu consola, putem obține un repetor WiFi care este responsabil pentru consolidarea calității semnalului wireless . În acest fel, semnalul va ajunge cu o putere mai mare, atât către Nintendo Switch, cât și către alte dispozitive din apropiere.

Creșteți puterea routerului cu o invenție de casă

O binecunoscută invenție de casă străbate internetul de ani de zile, care ne permite să îmbunătățim semnalul routerului nostru folosind puțină ingeniozitate . Se numește Windsurfer și sunt panouri mici din folie de aluminiu care sunt plasate pe antenele routerului pentru a distribui și canaliza mai bine semnalul wireless. Puteți vedea cum să o faceți singur în această altă postare. Prea ușor.

Instalați firmware-ul DD-WRT pe router

Aici intrăm deja într-un teren delicat. Atâta timp cât Nintendo nu rezolvă problema prin actualizarea firmware-ului sau similar, putem căuta soluții doar în afara Nintendo Switch în sine. Popularul firmware DD-WRT este capabil să mărească puterea unui număr mare de routere . Are o comunitate numeroasă și, dacă suntem oarecum la îndemână și atenți, putem îmbunătăți performanța routerului nostru actualizându-l la DD-WRT.

Configurați QoS-ul rețelei dvs. wireless

O altă modalitate de a vă asigura că Switch-ul nu scade de WiFi este de a configura un QoS (Quality of Service) în router care asigură că consola primește întotdeauna un flux de semnal bun. Din gestionarea QoS a routerului putem limita și utilizarea aplicațiilor care consumă prea multă lățime de bandă, fapt care la un moment dat poate încetini și conectivitatea consolei.

Să sperăm că această problemă care pare să afecteze atât de mulți utilizatori de pe planetă este însoțită de o soluție la înălțime de către Nintendo cel târziu. Dacă nu, acest eșec ar putea condamna o consolă care tocmai s-a născut. Numai timpul va spune…

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .