JK Rowling își publică noua carte online și complet gratuit

Creatoarea Harry Potter, scriitorul britanic JK Rowling, tocmai a anunțat publicarea noii sale cărți, un roman pentru copii numit The Ickabog . Marea surpriză este că a decis să o ofere complet gratuit cititorilor săi, publicând povestea pe capitole care vor apărea online în următoarele 7 săptămâni.

Pentru aceasta, Rowling a pregătit o pagină web numită theickabog.com, unde putem găsi o notă de bun venit în care ne clarifică faptul că povestea va ieși în părți, „uneori un capitol (alte două, sau chiar trei)” . În momentul scrierii acestor rânduri , scriitorul a „lansat” deja 8 capitole . Toate sunt scurte și ușor de citit (deși deocamdată sunt în limba engleză).

Ickabog, un basm de modă veche

În ceea ce privește povestea, aceasta pare să se apropie destul de mult de clasicul basm tradițional, așezat într-un regat îndepărtat, cu cavalerii, regii săi și multe altele. Dar da, deși mărturisește că ideea pentru The Ickabog a început să se dezvolte în timpul seriei sale de succes de romane Harry Potter, aici nu vom găsi vrăji sau descântece de niciun fel. „Ickabog nu este Harry Potter și nu include magie. Aceasta este cu totul altă poveste ”, clarifică Rowling.

Potrivit literarului și filantropului britanic, ideea a venit „cu mult timp în urmă. Îl citeam în fiecare noapte capitol cu ​​capitol celor doi copii mici ai mei, în timp ce lucram la roman. " Cu toate acestea, când a venit momentul să publice The Ickabog, el a publicat în schimb „o carte pentru adulți, motiv pentru care The Ickabog a ajuns uitat în podul casei”. În timpul pandemiei COVID-19, Rowling a urcat la mansardă și a recuperat romanul, l-a modificat ici și colo și a decis să-l publice online gratuit.

Într-o postare publicată acum câteva zile pe site-ul ei personal, Rowling ne prezintă cartea și menționează că „Ickabog este o poveste despre adevăr și abuzul de putere”, deși clarifică, „pentru a evita o întrebare mai mult decât evidentă : Ideea mi-a venit în cap acum mai bine de un deceniu, deci nu poate fi citită ca un răspuns la nimic din ceea ce se întâmplă în lume chiar acum. Subiectele abordate sunt atemporale și pot fi aplicate oricărei epoci și oricărei țări ”.

Controversat concurs artistic

Rowling a deschis, de asemenea, un concurs pentru ca copiii să își prezinte ilustrațiile pentru carte. Scriitorul clarifică faptul că este un concurs oficial administrat de Scholastic, astfel încât artiștii selectați își vor putea vedea desenele în ediția tipărită a cărții, care se așteaptă să fie lansată în cursul acestui an.

Deși Rowling nu menționează nicio compensație financiară pentru autorii care contribuie la ilustrații, regulile oficiale ale competiției indică faptul că cei 34 de câștigători vor primi „o copie semnată a cărții”. De asemenea, Scholastic va dona cărți în valoare de 650 USD pentru școala, colegiul sau biblioteca aleasă de câștigători. „Voi da recomandări cu privire la ce să atragem pe măsură ce progresăm, dar în orice caz, ideea este să vă lăsați imaginația să zboare”.

Adevărul este că concursul, așa cum sună, nu arată deloc bine și se pare că editorul sau autorul vor să economisească câteva lire bune cu prețul îndeplinirii visului și iluziilor cititorilor lor mai tineri (amintiți-vă că regulile sunt doar permite copiilor între 7 și 12 ani să participe).

În orice caz, și în afară de controverse, după publicarea sa online, Scholastic va publica cartea în moduri tradiționale în format tipărit, ebook și audiobook.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .