Cum să căutați imagini fără drepturi de autor pe Google - Android fericit

Una dintre primele probleme pe care le întâmpinăm de obicei la configurarea unui blog sau a unei pagini web este legată de utilizarea imaginilor de la terți. Dar drepturile de autor? Mulți oameni, din cauza lipsei de resurse sau de cunoștințe, tind să folosească imagini preluate direct din rezultatele căutării Google și asta poate fi o greșeală, deoarece am putea să omitem drepturile de autor în stil.

Din 2014, Google include o nouă casetă de căutare care filtrează imaginile în funcție de drepturile lor de utilizare , ceea ce face mult mai ușor căutarea de imagini pentru site-ul nostru. Dacă mergem la Google Images și selectăm „ Instrumente de căutare ” vom vedea cum este afișat un nou meniu, unde putem filtra rezultatul căutării în funcție de următoarele criterii:

  • Fără filtrare după licență : imaginile afișate nu au niciun fel de filtru.
  • Etichetat pentru reutilizare cu modificări : puteți utiliza imaginea și face modificări după cum doriți.
  • Etichetat pentru reutilizare : puteți utiliza imaginea, dar fără a face modificări.
  • Etichetat pentru reutilizare necomercială cu modificări : Puteți utiliza imaginea și face modificări pe placul dvs., dar fără scopuri comerciale. Adică, utilizarea acestuia nu este permisă dacă obțineți beneficii financiare din acesta.
  • Etichetat pentru reutilizare necomercială : Puteți utiliza imaginea, fără scopuri comerciale și fără posibilitatea de a face modificări la aceasta. Adică îl puteți folosi pentru un loc de muncă sau un proiect, dar fără a face modificări ale imaginii și atâta timp cât nu obțineți niciun beneficiu economic.

Oricum și, deși acestea sunt liniile directoare generale, Google clarifică următoarele :

Înainte de a reutiliza conținutul, asigurați-vă că licența acestuia este legitimă și verificați condițiile exacte de reutilizare. De exemplu, licența vă poate cere să recunoașteți creatorul imaginii atunci când o utilizați. Google nu poate ști dacă eticheta de licență este legitimă, așa că, de asemenea, nu știm dacă licența de conținut este. "

Cu alte cuvinte, odată ce imaginea este localizată, este întotdeauna recomandabil să vizitați pagina sursă, pentru a ne asigura că imaginea este cu adevărat gratuită și nu trebuie să efectuăm nicio acțiune suplimentară, cum ar fi citarea sursei. Odată ce ne-am asigurat de aceasta, domnia liberă.

Pe lângă această sursă excelentă de imagini care este Google, există și multe alte pagini care găzduiesc imagini fără drepturi de autor și pe care le putem folosi pentru a ne hrăni cu ele. Dacă sunteți interesat, iată un link către alte 10 bănci gratuite de imagini .

Dacă sunteți, de asemenea, interesat să obțineți alte tipuri de resurse pentru site-ul dvs., vă recomand să aruncați o privire asupra următoarelor postări:

Cele mai bune fonturi gratuite

Cele mai bune sprite gratuite

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .