Mindfulness: 5 aplicații Android pentru a medita și relaxa mintea

Mindfulness sau atenția conștientă este o practică în care devenim conștienți de diferitele fațete ale experiențelor noastre din prezent. Este ceva de genul meditației, dar concentrându-se doar pe latura sa mai practică pentru viața de zi cu zi.

Cele mai bune aplicații Android pentru a practica atenția și meditația

Astăzi, analizăm 5 aplicații Mindfulness pentru Android care ne vor ajuta să luptăm împotriva anxietății , să dormim mai bine, să ne concentrăm creierul și, în cele din urmă, să vedem viața cu perspectivă, într-un mod mai pozitiv și relaxat. Toate aplicațiile sunt gratuite - unele cu planuri premium pentru mai mult conținut suplimentar -, pot fi descărcate direct de pe Google Play și mai multe oferă conținut în limba spaniolă perfectă.

1 # Insight Timer - Meditație

Insight Timer este una dintre cele mai populare aplicații de meditație ghidate de pe Android , cu peste un milion de descărcări și un rating ridicat de 4,6 stele. Această aplicație mobilă are mai mult de 4.000 de meditații ghidate și mai mult de 1.000 de profesori , pe teme precum autocompasiunea, natura sau stresul.

Pentru cei care preferă o meditație mai liniștită, aplicația vă permite, de asemenea, să meditați pur și simplu cu un cronometru, clopote intermitente sau sunet ambient relaxant. Aplicația este în limba engleză, dar este cu adevărat intuitivă și ușor de utilizat.

Descărcați QR-Code Insight Timer - Meditație, somn Dezvoltator: Insight Network Inc Preț: Gratuit

2 # Aura: Mindfulness & Happiness

Premisa Aurei este foarte simplă: în fiecare zi primiți o meditație personalizată de 3 minute . Aceeași meditație nu se repetă niciodată, iar prima dată când folosim aplicația, sistemul ne pune anumite întrebări despre vârsta noastră, nivelul de stres și optimism etc.

De aici, Aura ne va prezenta o meditație diferită în fiecare zi în funcție de starea de spirit cu care ne trezim. De asemenea, ne permite să ascultăm sunete relaxante și să efectuăm cicluri de respirație, în cel mai pur stil PranaBreath .

Aplicație recomandată dacă intrăm în lume sau dacă nu avem prea mult timp să medităm. Ușurința „unei scurte meditații pe zi” poate fi exact ceea ce avem nevoie.

Descărcați QR-Code Aura: Mindfulness, Sleep, Meditation Dezvoltator: Aura Health - Mindfulness, Sleep, Meditations Preț: Gratuit

3 # Headspace: Meditație ghidată și conștiință pură

Cea mai utilizată aplicație gratuită Mindfulness pe Android . Are o mulțime de pachete de meditație (deși nu toate sunt gratuite), meditațiile ghidate sunt în spaniolă și, în general, are o interfață foarte îngrijită și atractivă.

Când vom începe să folosim aplicația, va trebui să răspundem la un mic chestionar, pe care se va baza aplicația, pentru a ne organiza și a ne oferi meditații care se potrivesc nevoilor noastre.

Descărcați QR-Code Headspace: Meditație și somn Dezvoltator: Headspace pentru meditație, atenție și somn Preț: Gratuit

4 # Stop, Breathe & Think: Meditation and Mindfulness

Numele aplicației se traduce prin ceva de genul „Opriți-vă, respirați și gândiți-vă”. Este alcătuit dintr-un număr mare de sesiuni, multe dintre ele în limba spaniolă (până la 21) . Există tot felul de teme: Scanare corporală, Recunoștință, Schimbare, Minte de leu și multe altele.

De asemenea, are videoclipuri Yoga pentru copii și o pagină în care ne putem vedea progresul de-a lungul zilelor. Între sesiunile lui Midfulness și meditațiile ghidate există și spațiu pentru meditații scurte de un minut, sesiuni pentru a dormi bine, pentru a se concentra etc. O aplicație care lovește aproape toate bastoanele de sănătate mintală și relaxare.

Descărcați QR-Code MyLife Meditation de Stop. A respira. Think Developer: Stop, Breathe & Think Price: Gratuit

5 # Calm

Calm este o altă aplicație de meditație cu succes, cu peste 5 milioane de utilizatori. Versiunea gratuită este mai scurtă decât alte aplicații similare: 16 meditații, fiecare durând între 3 și 30 de minute.

Oferă meditații ghidate de tot felul: anxietate calmantă, somn profund, meditație la mers și multe altele. Pentru a evidenția „Poveștile de somn”, povești cu paturi mici pentru adulți cu teme de tot felul (science fiction inclus) pentru a adormi în brațele lui Morfeu.

Singurul dezavantaj este că este în limba engleză, dar, potrivit dezvoltatorilor, aceștia lucrează deja pentru a include noi limbi în actualizările viitoare.

Descărcați QR-Code Calm: meditație și somn Dezvoltator: Calm.com, Inc. Preț: gratuit

Adevărul este că până acum îmi încercasem norocul doar cu Pranabreath, o aplicație de care m-am îndrăgostit cu ceva timp în urmă. Și adevărul este că acestea despre care tocmai am menționat astăzi fac un pas mai departe și sunt mai complete. Foarte recomandat pentru a practica Mindfulness în orice moment și loc.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .