Cum să trimiteți mesaje fără internet pe mobil - Android fericit

Cenzura nu este ceva care se limitează doar la știrile pe care le vedem sau nu le vedem pe internet. De asemenea, permite condiționarea sau prevenirea comunicării oamenilor atunci când se declanșează mișcări precum cele văzute în protestele de la Hong Kong din ultimele luni. Aplicațiile de mesagerie sunt de obicei primele care suferă întreruperi ale serviciilor, deși lucrurile pot merge mai departe și pot chiar bloca accesul la Internet în anumite zone sau zone conflictuale.

Să nu vorbim acum dacă suntem pierduți în munți fără acoperire, există saturație în rețea, serverele WhatsApp coboară sau am rămas fără date mobile într-o zonă foarte aglomerată a orașului, separați de familie sau prieteni. Există o modalitate de a trimite mesaje pe mobil fără a depinde de o conexiune la Internet ?

Cum să trimitem și să primim mesaje, chiar dacă nu avem internet pe mobil

În aceste cazuri speciale în care trebuie să lăsăm în urmă metodele de comunicare mai tradiționale, putem aplica soluții precum cea propusă de Bridgefy. Această aplicație gratuită, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, folosește o funcție pe care o avem cu toții pe mobil: Bluetooth . O caracteristică mult mai dificilă de cenzurat și care funcționează chiar și în locuri unde nici măcar nu există acoperire.

Descărcați QR-Code Bridgefy Messages Fără Internet Dezvoltator: Bridgefy Preț: Gratuit

Cu Bridgefy putem trimite mesaje prin Bluetooth și putem comunica cu alte persoane pe o rază de 100 de metri . O limită pe care o putem extinde până la 200 de metri dacă există un alt utilizator situat între cele 2 extreme (Destinația de origine intermediară). Sau până la 300 de metri dacă există 2 utilizatori care pot extinde lanțul. Dacă este utilizat într-un mod masiv, poate fi, fără îndoială, un instrument foarte puternic, creând o rețea de comunicații izolată, total independentă de Internet.

Acestea fiind spuse, să vedem cum funcționează ...

  • Primul lucru este să instalați aplicația din depozitul său oficial pe Google Play sau iTunes ( Android / iOS ).
  • Înainte de a începe să folosim aplicația, va trebui să ne indicăm numărul de telefon și un alias. În continuare, vom primi un cod de verificare pe care trebuie să-l introducem pentru a ne verifica numărul și vom fi gata să începem să trimitem mesaje.

  • În timpul procesului de configurare, ni se va cere, de asemenea, să acordăm Bridgefy acces la locația noastră. Trebuie să acordăm această permisiune, altfel aplicația nu va funcționa. La fel, Bridgefy va solicita, de asemenea, accesul la lista noastră de contacte, deși putem alege să oferim aceste informații sau nu (în acest sens nu există nicio problemă).

  • Aplicația are 3 file: una în care ne vedem toate contactele, alta în care vedem conversații private și o altă filă în care putem trimite mesaje către un chat public.

Chatul public este cel mai simplu mod de a comunica , deoarece atunci când trimiteți un mesaj, acesta va ajunge la toate persoanele care sunt conectate la Bridgefy în acel moment. Am testat aplicația o vreme și adevărul este că funcționează destul de bine. Odată ce am stabilit contactul cu o persoană din chat (pot fi trimise atât texte, cât și imagini), utilizatorul acesteia apare automat în lista de contacte și îi putem trimite și mesaje private prin intermediul celei de-a doua file din meniul principal.

Aveți grijă, există și anumite limitări

În orice caz, trebuie să menționăm, de asemenea, că, datorită naturii tehnologiei Bluetooth, serviciul începe să slăbească de la distanțe mai mari sau mai mici de 300 de metri. Ceea ce înseamnă că acesta este un utilitar care vine la îndemână pentru anumite situații, dar cu siguranță nu este cel mai bun mod de a trimite mesaje contactelor care se află în alte orașe sau la o distanță foarte mare.

În orice caz, un instrument foarte interesant pentru a comunica cu alte persoane atunci când nu putem folosi metode tradiționale.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .