Cum să știți către ce adresă URL se îndreaptă un link scurt - Android fericit

Legăturile scurtate sunt ca o ruletă rusească: nu știi niciodată ce se ascund în spatele lor. Vă pot redirecționa către o pagină legitimă și sigură în același mod în care vă trimit către un site infectat de malware. Cea mai simplă modalitate de a evita acest tip de surprize neplăcute ar fi să nu deschideți niciodată un URL scurtat, dar în postarea de astăzi vom vedea câteva metode care ne vor ajuta să previzualizăm conținutul real al oricărui link de acest tip fără a fi nevoie să îl încărcați în browserul nostru.

Cum să extindeți un link scurtat și să îl cunoașteți fără să îl deschideți

Link-urile scurtate sunt pe tot internetul: rețele sociale, e-mailuri, linkuri afiliate, pagini web etc. Unele site-uri precum Twitter, de exemplu, scurtează automat toate linkurile care sunt postate în tweet-urile lor. De asemenea, servicii precum Bitly sau Tinyurl au devenit foarte populare în ultima vreme și mulți oameni le folosesc pentru a partaja conținut.

Cu o astfel de salată de legături scurte care nu ne permit să știm nimic despre ele în afara contextului în care au fost partajate, este esențial să avem un verificator de legături care să facă treaba murdară pentru noi. Dacă avem îndoieli, cel mai bine este să trimiți adresa URL printr-unul dintre aceste două instrumente:

CheckshortURL

Aplicație web fantastică în care nu trebuie decât să introducem adresa scurtă în caseta de căutare și să facem clic pe butonul „ Extinde ”. Instrumentul va efectua o analiză și ne va arăta atât adresa URL completă către care ne redirecționează linkul, cât și o mică previzualizare a web-ului.

CheckshortURL vă permite, de asemenea, să căutați pagina pe Google, Yahoo, Bing și Twitter, precum și să vedeți părerea unor site-uri precum Web of Trust sau Site Advisor pentru a afla dacă ne confruntăm cu o pagină potențial periculoasă. Este cel mai util pentru detectarea paginilor suspecte și acceptă linkuri scurte dintr-un număr mare de servicii precum t.co, goo.gl, bit.ly, amzn.to, tinyurl.com, ow.ly sau youtu.be .

Introduceți CheckShortURL

UnShorten.It!

UnShorten.It! este un alt serviciu al cărui obiectiv principal este de a verifica orice link scurtat pentru a vedea conținutul său real. Funcționează exact la fel ca instrumentul anterior: introducem adresa URL scurtată în caseta de căutare și sistemul ne arată câteva secunde mai târziu adresa lungă către care ne va redirecționa dacă facem clic pe link.

Nu oferă o analiză atât de detaliată ca CheckshortURL, dar arată scorul site-ului pe Web of Trust, astfel încât să putem clarifica orice întrebare cu privire la securitatea acestuia. În orice caz, acceptă aproape orice tip de legături scurte, astfel încât acesta este un extender de legătură practic universal .

Introduceți Unshorten.It

În plus față de aceste 2 aplicații web pentru extinderea linkurilor scurtate, putem folosi și instrumentele de previzualizare oferite de unele servicii precum Bitly sau Tinyurl.

Tinyurl : pentru a accesa funcția de previzualizare în Tinyurl, trebuie doar să adăugați cuvântul „previzualizare”. în interiorul linkului scurtat, între „//” și „tinyurl”, astfel:

  • // previzualizați .tinyurl.com / ry6k63f

Bitly : Dacă avem un link scurtat de la Bitly îl putem previzualiza și scriind simbolul „+” la sfârșitul link-ului:

  • //bit.ly/2QIjRFG +

Desigur, acest tip de previzualizare funcționează doar pentru link-urile generate de propriul serviciu, adică pentru Bitly și Tinyurl, deși lucrul bun la acestea este că oferă un răspuns aproape imediat.

Postare similară: Cum să navigați mai rapid folosind domeniile „.new” ale Google

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .