Tutorial Greenify: Cum să economisiți bateria hibernând aplicații pe Android - The Happy Android

Unul dintre punctele forte ale Android este adevărata sa funcție de multitasking. Adică vă permite să mențineți mai multe aplicații care rulează în același timp. Acest lucru facilitează și permite stoarcerea la maximum a smartphone-urilor sau tabletelor care funcționează sub umbrela Android, dar poartă și o utilizare excelentă a RAM și a procesorului. Consecință: consum necontrolat de baterie atunci când se execută mai multe procese.

Unele dintre aceste procese corespund de obicei aplicațiilor pe care le rulăm în acest moment, dar altele sunt doar aplicații pe care nu le folosim și care funcționează în fundal. De ce să nu trimiteți acele aplicații să hiberneze și astfel să economisiți consumul de CPU și RAM pe care le generează activ și pasiv?

Tocmai pentru asta este conceput Greenify. O aplicație care vă permite să puneți în hibernare toate acele aplicații pe care nu le folosim și care consumă baterie . Astfel evităm cheltuielile inutile și ne putem face telefonul să dureze cel puțin până la sfârșitul zilei.

Până de curând aveam nevoie de permisiuni de root pentru a putea folosi Greenify la potențialul său maxim, dar de câțiva ani a funcționat perfect fără aceste permisiuni. În plus, este o aplicație foarte apreciată în comunitatea Android ( locul 1 în categoria „Utilități” în Lifehacker's 2013 Best Android Apps și locul 3 în Android Authority’s Best Root Apps ), așa că să încercăm și să vedem ce oferă .

Ce face exact Greenify?

Cu clasicul manager de sarcini, atunci când „ucidem” o aplicație pur și simplu se închide, redeschizând automat ori de câte ori un alt program o „cheamă” (sau o deschidem noi înșine). Greenify, pe de altă parte, ceea ce face este să lase aplicația în modul de hibernare: nu închide programul, ci îl împiedică să ruleze orice proces în fundal , realizând astfel economisirea dorită a bateriei.

Cum functioneazã?

Ecranul principal este împărțit în 2 grupuri:

 • Hibernare manuală în așteptare : Listă de aplicații care rulează în fundal și care au un potențial de consum ridicat de baterie. Dacă vrem să punem aceste aplicații în hibernare, trebuie doar să apăsăm butonul verde „Zzz” care apare chiar în partea din dreapta jos. Dacă dorim să trimitem unele aplicații să adoarmă, dar vrem să le menținem pe altele active, trebuie mai întâi să facem clic pe aplicație, să o selectăm și apoi să facem clic pe butonul de hibernare.
 • În hibernare : aplicații care nu sunt oprite, dar ale căror procese sunt oprite. Toate acele aplicații pe care nu le rulăm în acest moment ar trebui să apară în această listă.

În plus față de aceste aplicații, pot exista și o altă serie de aplicații care rulează pe Android și pe care le putem gestiona dacă facem clic pe pictograma „ + ” care apare în colțul din dreapta sus al ecranului.

 • Ar putea încetini dispozitivul : ceea ce vedem aici este o listă cu alte aplicații care rulează și în fundal, dar care, din cauza consumului lor redus, nu apar în lista principală. Dacă dorim să punem oricare dintre aceste aplicații la hibernare, trebuie doar să o selectăm și să facem clic pe pictograma verde „OK”, astfel încât să apară în lista principală și să o putem pune în repaus așa cum am făcut anterior cu celelalte aplicații.
 • Mai multe : aplicațiile care apar în această listă nu rulează în acest moment.

Mai multe setari

Dacă facem clic pe pictograma meniu din partea dreaptă sus (3 puncte unul deasupra celuilalt) avem mai multe opțiuni:

 • Reîmprospătare : actualizează starea aplicațiilor care rulează și hibernează.
 • Punerea în hibernare acum : ceea ce sugerează numele său. Pune toate aplicațiile din lista „Hibernare manuală în așteptare” pentru a opri
 • Creați o comandă rapidă de hibernare : creați o comandă rapidă pe desktop care, cu un singur clic, execută automat procesul de hibernare pentru toate aplicațiile potențiale.

 • Setări : secțiunea de setări are mai multe opțiuni interesante
  • Hibernare automată : dacă activăm această opțiune, ori de câte ori ecranul telefonului nostru se oprește, după câteva minute, trimite toate aplicațiile pentru hibernare.
  • Nu ștergeți notificările : dacă dorim să păstrăm notificările chiar dacă o aplicație hibernează, o putem evita activând această opțiune.
  • Funcții bazate pe Xposed : Dacă avem permisiuni root pe dispozitivul nostru, putem instala Xposed Framework și putem profita și mai mult de Greenify, cum ar fi permisiunea evenimentelor telefonice să activeze aplicațiile de hibernare sau blocarea abuzului de memorie pentru anumite aplicații.

Cum vedeți Greenify este o aplicație foarte completă care folosește un sistem foarte inteligent pentru a economisi și a utiliza mai bine consumul de baterie. Dacă doriți să-l încercați și să încercați AICI vă las linkul de descărcare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .