Dragon Ball AF: viitorul alternativ uitat de Toyble - Android fericit

Nu am fost niciodată complet clar că a fost Dragon Ball AF . Îmi amintesc că la începutul anilor 2010 am auzit ceva despre o manga alternativă Dragon Ball. Ceva făcut de fani și care spunea cum va continua povestea lui Goku și a companiei, departe de bagheta maestrului Toriyama. Un mare doujinshi . Ultimul doujinshi . Din păcate, nu am ajuns să aflu niciodată mai multe despre asta ...

Între sfârșitul Dragon Ball GT și Bătălia zeilor: acel timp întunecat

Primul deceniu al secolului XXI a fost un sezon uscat foarte greu pentru fanii magnusului Toriyama. Dragon Ball GT a fost, fără îndoială, un vis urât și, de asemenea, nu mai difuzase de mult. Ne-am putut refugia doar în jocurile video lansate pentru Play și Wii și în ciuda specială TV one-in-the-wind.

Înainte de Dragon Ball Super și cu mult înainte de Învierea lui F și Bătălia zeilor , un mangaka amator care a semnat ca Toyble a început să publice pe blogul său Dragon Ball AF, o manga care, în timp, l-ar duce la maxim înalt.

 Dragon Ball AF, Lyra și fiul secret al lui Son Goku

Adevărul este că manga Dragon Ball AF (După viitor) trebuie înțeleasă în contextul său. Nu s-au publicat povești noi de DB de secole, iar un comic atât de bine desenat și cu un complot destul de acceptabil a fost întâmpinat de fanii cu brațele deschise - puțini care, cel puțin, știau despre existența sa.

Acest doujinshi -manga realizat de fani- este scris și desenat de Toyble -acum el se numește Toyotaro-, același mangaka care ani mai târziu ar ajunge să deseneze manga Dragon Ball Super . Cel mai bun imitator Akira Toriyama de astăzi și, fără îndoială, cel mai fidel moștenitor al său.

O poveste care păstrează încă o parte din magia DBZ

Dragon Ball AF constă din 4 volume , unde putem citi o continuare alternativă interesantă a Dragon Ball Z. Lyra , Kaio Shin din Occident despre care se credea mort din mâna lui Majin Boo, se dovedește a fi o nebună dedicată să facă manipulări genetice. Este mama lui Freeza și a unui Saiyan pe nume Xicor -sau Zaiko-, fiul Lyrei însuși și al lui Son Goku .

Lyra și Xicor călătoresc pe Pământ, intenționând să-l învingă pe Goku, dar Goku a părăsit de mult Pământul. De aici, se întâlnesc cu Gohan, Vegeta, Trunks și companie ... și începe petrecerea: transformări, Kaio Shins ici-colo, lupte, dragoni și săbii sfinte. O poveste destul de convențională, dar care încetul cu încetul reușește să prindă cititorul dornic de nostalgie.

Extinderea mitologiei Dragon Ball

Există, de asemenea, timp pentru a extinde puțin mitologia Dragon Ball. De exemplu, aici dragonii nu sunt creați de Nameks, ci sunt chemați din lumea Ryuo Shin, lumea dragonilor, iar bile de dragon sunt pur și simplu catalizatori.

Se pare că până și Toriyama însuși a folosit câteva idei din această manga , cum ar fi nevoia de a uni lumina mai multor Saiyans pentru a realiza un miracol (în această manga dă putere bile de dragon, în Dragon Ball Super dă putere lui Goku și transformă-l în Dumnezeu Super Saiyan). Toriyama, acolo ți-ai văzut plumbul de pene!

Un desen remarcabil și în continuă evoluție

Când vine vorba de desen, adevărul este că nu poți pune prea multe dezavantaje. Deși, din când în când, se strecoară o poză ciudată și arată că Toyotaro (Toyble) mai avea încă un drum lung de parcurs, secțiunea grafică este remarcabilă. Luptele dinamice și fețele expresive, împreună cu crearea de noi modele de personaje fac din Dragon Ball AF o manga care ar putea fi publicată în liniște pe hârtie și nimeni nu ar spune nimic aici. Dimpotrivă!

L-ai văzut pe Son Gohan în Super Saiyan nivelul 4? Aici distribuie mai multe remorci decât în ​​toate Dragon Ball Super, în care până în ziua de azi pare încă o reflectare proastă a ceea ce a fost acest personaj. Oricum, deviez ...

Dacă doriți să citiți această continuare interesantă a Dragon Ball Z, complet autonom și în afara canonului, vă petreceți mult timp pentru a arunca o privire la următorul link.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .