5 moduri de a accesa o resursă de rețea

Când lucrați într-o companie, este normal ca toată documentația importantă și frecvent utilizată să fie stocată în depozite partajate. Aceste depozite sunt de obicei servere, din care se fac copii de rezervă periodice, astfel încât atunci când cineva greșește și șterge un fișier sau apare o catastrofă, este întotdeauna posibil să recuperezi o copie de rezervă și să salvezi ziua.

În scopuri practice, în calitate de utilizator, puteți adăuga aceste foldere partajate la computer în diferite moduri, aici fiecare are preferințele sale și, în funcție de utilizarea și frecvența cu care accesați aceste fișiere, ați putea fi interesat să aveți accesul configurat forma sau alta.

Iată 5 moduri diferite de a accesa un folder de rețea.

Maparea folderului ca unitate de rețea

Dacă directorul de rețea este utilizat în mod obișnuit și îl accesați frecvent, îl puteți adăuga ca unitate de rețea pe computerul dvs. și va apărea ca încă o unitate, împreună cu restul partițiilor de pe hard disk. Pentru a adăuga o unitate de rețea nouă, accesați „ Computer ” sau „ Acest computer ” și selectați „ Hartă unitate de rețea ”. Apoi alegeți litera pe care doriți să o atribuiți unității și apoi scrieți calea completă a locației folderului. Deoarece folderul va fi „agățat” în interiorul unui server, trebuie să scrieți numele serverului (precedat de 2 împotriva barelor „\\”) și apoi numele folderului, unul câte unul și separat de bare, până când ajungeți în dosar pe care doriți să le adăugați echipei dvs.

Faceți clic pe „ Finalizare ” pentru a adăuga unitatea echipei dvs. Dacă trebuie să utilizați un alt utilizator pentru a accesa această unitate, puteți verifica „ Conectați-vă cu alte acreditări ” și astfel puteți utiliza un alt utilizator de rețea decât cel pe care l-ați folosit pentru a vă conecta la computer.

Din „Rulați” sau „Căutați”

Aceasta este o opțiune bună dacă doriți să accesați din când în când un folder partajat. Dacă lucrați cu Windows 7, de la butonul Start aveți opțiunea de a căuta . Scrieți acolo calea completă a folderului pe care doriți să îl accesați. Pe de altă parte, dacă lucrați cu Windows XP, Windows 8 sau Windows 10, din butonul Start selectați „ rulați ”. Scrieți calea acolo pentru a deschide o fereastră cu resursa de rețea indicată.

Din Windows Explorer

Un alt mod de a accesa un folder partajat este prin tastarea căii într-o fereastră Windows Explorer. Faceți clic pe bara de adrese (este partea ferestrei unde indică locația folderului în care vă aflați), tastați calea de rețea pe care doriți să o accesați și apăsați Enter. Ah! Și nu uitați să scrieți calea începând întotdeauna cu „ \\ ”.

Crearea unei comenzi rapide pe desktop

O modalitate agilă de a accesa o resursă partajată pe care o vizităm frecvent este de a crea o comandă rapidă către folderul de pe desktop (sau oriunde dorim, mergeți). Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic dreapta și să selectați „Nou -> Comandă rapidă”. Tastați locația folderului și Windows va crea o comandă rapidă către folderul dorit.

Utilizarea unei conexiuni desktop la distanță cu serverul

Această metodă de conectare este mult mai radicală și implică captarea computerului sau serverului pe care dorim să-l accesăm începând o sesiune la distanță. Această opțiune este cea indicată dacă ceea ce dorim în plus față de accesarea fișierelor respectivei resurse este să funcționeze cu aplicațiile instalate pe acel computer. Executați comanda „ mstsc ” și scrieți numele computerului la care urmează să vă conectați.

Faceți clic pe „ Conectare ”. Rețineți că veți începe o sesiune la distanță, accesând desktopul și toate aplicațiile de pe computer, ceea ce implică faptul că veți avea nevoie de acreditări de validare.

Bonus track : Dacă lucrați cu Windows 10, puteți accesa și folderele de rețea prin Cortana. Scrieți calea în „Întreabă-mă orice”, astfel încât asistentul virtual Windows să vă dea acces la folderul indicat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .