Convertiți un DVD player pentru computer într-un DVD extern

Marii producători de computere pledează din ce în ce mai mult pentru digitalizare. Utilizatorii Mac OS X erau foarte conștienți de acest lucru atunci când Apple a decis să scoată unitatea CD / DVD de pe MacBook Air acum câțiva ani. Și Microsoft, care are întotdeauna un ochi pe ceea ce fac stăpânii blocului, a început să facă la fel. Am putea folosi apoi o unitate de DVD internă și să o transformăm într-o unitate de DVD externă pentru noul nostru PC?

Cum se poate converti un cititor DVD intern într-un cititor extern

Tablet PC-urile cu Windows 8 sau 10 nu au cititor optic datorită logicii simple „spațiale”, dar este din ce în ce mai frecvent să găsești laptopuri și computere cu Windows care se vând fără cititorul de disc obișnuit. Fără îndoială, pentru unii aceasta poate fi o problemă, ce facem cu toate acele discuri rupte și toate acele emisiuni și filme pe care le acumulăm de ani de zile?

Dacă păstrăm totuși un computer sau laptop vechi acasă, o soluție foarte practică poate fi convertirea cititorului dvs. intern de DVD într-un cititor extern. Este o sarcină extrem de simplă, care nu ne va dura mai mult de 15 minute. Pentru aceasta vom avea nevoie doar de:

  • O carcasă pentru cititor
  • O șurubelniță
  • Dorința de sos

Demontarea unității DVD și remontarea independentă a acesteia

Carcasele pentru cititori au, de obicei, un preț foarte bun și le puteți găsi la puțin sub 10 euro. O opțiune recomandată este  carcasa Salcar , disponibilă în 2 culori și compatibilă cu discurile SATA de 12,7 mm - majoritatea playerelor DVD -.

Utilizatorii IMac și Macbook Pro au, de asemenea, opțiunea de a obține o carcasă dedicată pentru unitățile DVD și SuperDrive. Această cutie TOOGOO costă, de asemenea, puțin mai puțin de 10 euro, cu o evaluare inegală a utilizatorilor care au încercat-o - unii merg bine, iar alții nu atât de mult.

Dacă nu doriți să cheltuiți bani și aveți acasă o carcasă pentru hard disk-uri , puteți să le refolosiți și pentru cititorul de DVD și astfel să evitați cheltuielile (da, să vedem cum reușiți să puneți cititorul în carcasă ...).

Procesul de conversie a unui cititor / scriitor de DVD intern într-un DVD player extern este atât de simplu încât cu 4 adnotări se spune totul:

Pasul 1: Scoateți unitatea DVD internă de pe computer

Scoateți DVD playerul de pe vechiul computer. Pentru aceasta, veți avea nevoie de o șurubelniță și de un ochi bun de șoim pentru a localiza toate șuruburile care țin cititorul de carcasa computerului, prin grația și miracolul lui Bill Gates.

Pasul 2: Introduceți cititorul în carcasă și faceți conexiunile

Conectați cititorul la noua carcasă exterioară. Unele cazuri au de obicei conectori SATA roșii mici, iar altele este suficient să le conectați pur și simplu la controlerul intern.

În imaginea pe care o vedem mai jos putem verifica formatul de intrare la care ar trebui să fie conectat SATA.

Notă: Dacă dorim să aflăm mai multe despre interfața de transfer de date SATA (Serial ATA) putem arunca o privire la următoarea intrare Wikipedia.

Pasul 3: Cablare și Plug and Play

Conectați alimentarea și un cablu USB la cititor și conectați-l la notebook, tabletă sau laptop. Aceste dispozitive sunt de obicei Plug and Play, deci nu este nevoie să instalați drivere.

Pasul 4: Bucurați-vă!

Luați o băutură sănătoasă pentru o treabă bine făcută.

Cum vedeți o soluție ieftină și simplă pentru a putea continua să utilizați discurile pe noul dispozitiv fără a fi nevoie să cumpărați un nou cititor (care nu sunt atât de scumpe).

DVD playere externe: o ieșire practică și la fel de ieftină

Dacă vom cumpăra o carcasă și ceea ce dorim este o soluție rapidă pentru a obține din nou un cititor / recorder / player pentru CD-uri și discuri DVD, poate că ne va plăti mai mult pentru a cumpăra un cititor extern. Mai ales dacă unitatea DVD a computerului nostru este foarte veche.

Prețul lor este de obicei în jur de 20 de euro , sunt ușori și probabil au o viață utilă mult mai lungă decât cea a vechiului nostru cititor. Iată câteva dintre cele mai bune propuneri în prezent:

  • Scriitor și cititor de CD / DVD TopElek : O unitate externă USB 3.0 portabilă de la Alumino. Noua unitate optică externă Ultra Silm compatibilă cu Windows / MAC OS pentru Apple / iMac / Macbook Air / PC / Notebook.
  • Salcar- USB 3.0 DVD Drive DVD & CD Burner : Ultra Slim Aluminiu DVD +/- RW Multi Burner pentru utilizare cu orice laptop Windows / Mac OS / PC pentru Apple MacBook Pro, MacBook Air, iMac .
  • Salcar - Portabil CD / DVD Writer: Writer cu cablu USB 3.0, unitate externă DVD-RW CD-RW DL pentru Apple MacBook, MacBook Pro, MacBook Air sau alt tip de notebook.

În cele din urmă, dacă totuși doriți să continuați sărarea, aruncați o privire la postarea pe care am scris-o acum ceva timp,  cum pot să refolosesc vechiul meu PC?  unde vei găsi o mulțime de idei nebunești.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .