+15.000 de benzi desenate din „Epoca de Aur” pentru descărcare total gratuită

Îți plac benzile desenate? Recent am publicat o postare cu cele mai bune aplicații pentru a citi benzi desenate pe Android și adevărul este că panorama nu este cea mai interesantă. În ceea ce privește manga, avem propuneri grozave, cum ar fi palpitantul Manga Plus de la Shonen Jump. Dar cărțile de benzi desenate americane sunt cu totul altceva. Prețuri foarte mari în format digital și foarte puțină ofertă gratuită pentru a atrage noi cititori.

Sunt unul dintre cei care cred că ediția pe hârtie este întotdeauna mai bună. Dar pot înțelege, de asemenea, că există oameni care citesc benzi desenate prin canale neoficiale - deși cu asta contribuim micul nostru bob de nisip pentru a împovăra industria. Nu este ușor să cumperi un produs de bază dintr-o colecție atunci când nu știi dacă îți va plăcea, ai 14 sau 16 ani și bugetul tău este foarte limitat.

Mii de benzi desenate din domeniul public în descărcare gratuită și 100% legale

Un alt lucru foarte diferit este că ne place mediul, ne place să citim cărți de benzi desenate americane și că anumite colecții nu sunt disponibile. Pur și simplu pentru că nu merită să le editați. Vorbim despre benzi desenate, multe dintre ele întrerupte și editoriale care au încetat să mai existe cu ani în urmă sau au fost absorbite de companii precum Marvel sau DC Comics.

În aceste cazuri, trebuie să știm că există nenumărate benzi desenate care sunt deja în domeniul public și că pot fi citite (și descărcate) total gratuit și legal pe internet. Benzi desenate din mitica „Epocă de Aur”, desene animate din anii 30, 40 și 50 pe care cu greu îi vom vedea pe un raft la FNAC sau la magazinul tău obișnuit de benzi desenate.

Muzeul de benzi desenate digitale

Numele lui spune totul. Un muzeu digital al celei de-a noua arte care colectează benzi desenate care au devenit domeniu public și, prin urmare, pot fi descărcate într-un mod total legal. Pentru aceasta trebuie doar să ne înregistrăm pe web cu contul nostru de e-mail și să începem descărcarea.

Lucrul bun despre toate acestea este că putem citi orice carte de benzi desenate întregi din butonul „previzualizare” atașat fiecărei contribuții. Are un cititor de benzi desenate încorporat care funcționează excelent, iar scanările sunt de o calitate excelentă.

Ai putea să ceri puțin mai mult, deși interfața pare oarecum depășită, garderoba sa este pur și simplu magnifică. Aici vom găsi benzi desenate americane și canadiene ale așa-numitei Epoci de Aur (anii 1930/1940/1950). Benzi desenate de la editori dispăruți ca Fawcett Comics, American Comics Group, Avon Comics, Charlton Comics și mulți alții.

Genurile sunt cele obișnuite ale vremii: supereroi, western, science fiction, groază și romantism. Aici vom găsi benzile desenate clasice ale Blue Beetle, Green Hornet, Sheena sau primul Daredevil.

Intrați în Muzeul de benzi desenate digitale

Comic Book Plus

Cealaltă referință excelentă pentru acest tip de conținut este Comic Book Plus. Un site de o importanță istorică enormă care colectează benzi desenate din Epoca de Aur, Epoca de Argint, benzi desenate și ficțiune pulp .

Pagina include, de asemenea, benzi desenate care nu vorbesc limba engleză, cum ar fi benzi desenate de vampiri în spaniolă sau monștri italieni. Poate că aceasta este cea mai interesantă secțiune din Comic Book Plus, deoarece găsim scanări de înaltă calitate, benzi desenate vechi și legendare în spaniolă.  Ca de exemplu, primele publicații ale Căpitanului Marvel, când valorau 1 pesetă!

Cel mai veteran al locului sigur, care va fi fericit să vadă și alte clasice, precum și „Fapte de război”, „Războinicul cu masca”, „Thumbelina” sau „Aventurile lui Buffalo Bill”.

Pagina are, de asemenea, un forum și o secțiune dedicată programelor radio vechi . Aici vom găsi programele serializate ale „Aventurilor lui Superman”, cu peste 1.000 de emisiuni radio. Toate acestea au fost publicate între 1940 și 1951. Un adevărat bastion al cunoașterii care merită, fără îndoială, să fie păstrat.

Intrați în Comic Book Plus

Adevărul este că, în timpul documentării acestui articol, am fost cu adevărat surprins de calitatea și afecțiunea pe care o dau aceste 2 biblioteci documentare enorme. Nimeni nu se va îndoia de valoarea sa istorică enormă, dar a putea citi toate aceste benzi desenate atât de bine scanate și îngrijite astăzi ne face să ne amintim că Internetul nu este doar zgomot și conținut nedorit. Există, de asemenea, mici pietre prețioase, iar aceasta este una dintre ele.

Related: Cum să descărcați filme clasice de groază gratuit și legal

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .