Cum să accesați panoul de control clasic în Windows 10

Windows 10 a făcut mai multe modificări față de versiunile anterioare de Windows. Una dintre aceste modificări este înlocuirea clasicului panou de control cu un nou meniu numit „Setări Windows” de unde putem face mai mult sau mai puțin aceleași sarcini.

Unde este panoul de control?

Acest meniu de configurare este accesibil din butonul Start Windows, reprezentat de o pictogramă roată. Totuși, ce se întâmplă dacă dorim să continuăm să folosim Panoul de control o viață întreagă? A dispărut complet sau este încă accesibil?

3 moduri de a deschide Panoul de control în Windows 10

Așa cum v-ați imaginat deja din titlul postării, panoul de control este încă prezent în Windows 10 , deși Microsoft a fost însărcinat să îl ascundă atât de mult încât, în scopuri practice, este ca și cum nu ar exista. Este clar că, cu această mișcare, ceea ce se caută este ca oamenii să uite de vechiul instrument și să înceapă să utilizeze noul meniu Setări, dar este totuși accesibil.

Iată-te!

1- Căutați-l în folderul «System32»

Fișierul executabil care lansează panoul de control se numește „ Control.exe ” și se află în folderulC: \ Windows \ System32 ”. Pentru a-l deschide trebuie doar să navigați în exploratorul de fișiere la acest folder și să faceți dublu clic pe fișierul menționat.

Dosarul System32 este o locație foarte interesantă, deoarece pe lângă alte instrumente de sistem, cum ar fi fereastra terminalului MS-DOS (cmd.exe), oferă și posibilitatea de a executa anumite secțiuni ale panoului de control individual. Ceva care ne permite, de exemplu, să rulăm firewall-ul cu un alt utilizator (un utilizator de administrator) sau să verificăm conexiunile de rețea, printre altele. Toate aceste ajustări se fac executând fișierele cu extensia „.CPL” pe care le găsim în acest folder.

Acestea sunt instrumentele secundare ale panoului de control care sunt accesibile prin fișierele „.CPL” din folderul System32.

ComandaFuncţie
APPWIZ.CPLPrograme și caracteristici
DESK.CPLRezolutia ecranului
FIREWALL.CPLParavan de protecție Windows
HDWIZ.CPLAdministrator dispozitiv
INETCPL.CPLProprietăți Internet Explorer
INTL.CPLSetări regionale și lingvistice
MAIN.CPLProprietăți: Mouse
MMSYS.CPLSunet
NCPA.CPLConexiuni de retea
POWERCFG.CPLOpțiuni energetice
SYSDM.CPLProprietățile sistemului (creșterea memoriei, adăugarea / eliminarea echipamentului de domeniu etc.)
TABLETPC.CPLIntrare stilou și tactil
TIMEDATE.CPLData si ora
WSCUI.CPLCentru de activități
ACCESS.CPLProprietăți de accesibilitate
NUSRMGR.CPLProprietăți conturi de utilizator

2- Deschideți Panoul de control din meniul Setări Windows

Dacă toate acestea par prea complicate, putem localiza și panoul de control făcând clic pe butonul de pornire Windows și intrând în meniul de configurare.

În meniu, trebuie doar să folosim motorul de căutare care apare în zona superioară pentru a deschide panoul de control. Asa de usor.

3- Căutați în Cortana

În cele din urmă, dacă nu vrem să pierdem timpul intrând în meniul de configurare, cel mai simplu lucru este să facem o căutare simplă în Cortana. Tastați „Panou de control”, „Panou de control” sau „control.exe”, iar expertul va localiza instrumentul pentru noi în câteva secunde.

În plus, ne va arăta și un meniu de acces rapid de unde putem efectua acțiuni precum dezinstalarea unui program, gestionarea imprimantelor sau a conturilor de utilizator direct fără ecrane intermediare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .