Cum să ștergeți corect folderul Windows.old - Android fericit

Tocmai ați instalat Windows 10 pe un PC care avea deja o versiune mai veche de Windows? Aveți Windows XP / 7/8 și ați făcut upgrade la Windows 10? Deci, probabil că ați dat peste folderul Windows.old la un moment dat și doriți să-l ștergeți.

De obicei este amplasat în partiția principală a hard disk-ului nostru și adevărul este că ocupă mult spațiu. Un spațiu prețios pe care l-am putea elibera și profita în alte scopuri. Prin urmare, în postarea de astăzi vom vedea cum să ștergem corect folderul Windows.old și fără complicații . Astfel, vom avea puțin mai mult spațiu în (C :) pentru a instala programe, a stoca documente, videoclipuri sau orice ne dorim.

Ce este folderul Windows.old și la ce servește?

Nu este niciodată o idee bună să ștergeți un folder din sistemul dvs. fără să știți exact ce face. În acest caz, Windows.old este folderul în care sunt stocate toate fișierele de sistem și documentele de utilizator din instalarea anterioară a Windows pe care le-am avut pe computer.

Când instalăm Windows 10 pe un computer care avea deja o instalare anterioară a sistemului de operare Microsoft, acesta este colectat și salvat în cazul în care dorim vreodată să ne întoarcem și să revenim la versiunea anterioară. Acest folder se numește de obicei Windows.old sau Windows.old.000 (dacă avem mai multe instalări anterioare) și dimensiunea sa este de obicei între 4 GB și 25 GB.

Prin urmare, dacă suntem siguri că nu dorim deloc informațiile stocate acolo, cel mai bine este să le ștergem.

În cazul meu, Windows.old ocupă până la 24 GB, ceea ce nu este tocmai mic.

Cum să ștergeți Windows.old corect

Dacă încercăm să eliminăm folderul Windows.old într-un mod tradițional, sistemul ne va împiedica (nevoie de permisiuni și altele). Pentru a face o ștergere curată, avem mai multe alternative.

1 # Așteptați o lună: Windows.old se curăță

Dacă așteptăm 30 de zile, Windows în sine va șterge automat dosarul . Odată ce luna a trecut, sistemul înțelege că nu va mai trebui să ne întoarcem la o versiune anterioară și, prin urmare, șterge backupul stocat în Windows.old pentru a elibera spațiu.

2 # Utilizați Curățarea discului

Dacă avem un SSD de 125 sau 250 GB, cele 20 de concerte pe care le ocupă copia Windows.old pot face o mare diferență. În acest caz, putem sări peste luna de așteptare și să ștergem singur dosarul.

  • Mai întâi, deschidem „ Curățarea discului ” căutând Cortana.

  • Faceți clic pe „ Curățați fișierele de sistem ”.

  • În această nouă fereastră vom marca opțiunea „ Instalări Windows anterioare ”.

  • Facem clic pe „ Accept ” pentru a începe procesul de ștergere.

Odată finalizat, vom vedea că folderul Windows.old (și Windows.old.000, de asemenea, în cazul în care am avut o a doua instalare) a dispărut din rădăcina lui (C :).

3 # Ștergeți manual Windows.old modificând permisiunile de citire

Această ultimă metodă este cea mai puțin ortodoxă, deși nu putem spune că nici ea nu funcționează. Este mai lent decât utilizarea Disc Cleanup , deoarece aici sistemul trebuie să schimbe permisiunile fiecărui folder și fișier care alcătuiesc Windows.old.

  • Facem clic dreapta pe folderul Windows.old și selectăm „ Properties ”.
  • Debifăm fila „ Numai citire ” și facem clic pe „ Aplicați ”.

  • În această fereastră nouă, bifăm „ Aplicați modificările la acest folder și la toate subfolderele și fișierele ” și faceți clic pe „ OK ”.

Acest proces poate dura câteva minute. Odată finalizată modificarea permisiunilor, trebuie doar să selectăm folderul Windows.old și să-l ștergem în mod tradițional (butonul din dreapta și „ Ștergeți ” sau apăsați tasta de ștergere).

Dacă vi s-a părut interesant acest post, puteți arunca o privire la restul tutorialelor și trucurilor blogului din categoria Windows . Există unele care sunt foarte bune!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .