Cum se descarcă Wikipedia (pentru a citi offline) - The Happy Android

Wikipedia este unul dintre cele mai fascinante instrumente care ne -a adus epoca internetului. O enciclopedie fascinantă, open source, construită din contribuțiile comunității sale de utilizatori și cu o mulțime de informații actualizate (deoarece în toate site-urile există și troli și distorsioniști partizani, dar sunt cei mai puțini). Dezavantajul este că trebuie să fim conectați la Internet pentru a putea consulta și naviga printre cele peste 50 de milioane de pagini.

Poate părea o idee nebună și exagerată, dar adevărul este că putem descărca întreaga Wikipedia și o putem consulta offline oricând avem nevoie de ea. Ceva care poate fi cel mai util dacă trăim într-o țară în care conexiunea la internet este foarte costisitoare sau acoperirea nu îndeplinește stabilitatea minimă.

Cum să descărcați o copie completă a Wikipedia pe computerul dvs.

Acesta este cel mai rapid și mai direct mod de a obține o copie offline a Wikipedia. Wikipedia însăși face arhive comprimate ale întregii sale baze de date o dată pe lună. În prezent descărcarea este de aproximativ 16 GB în format comprimat (deși odată dezarhivat conținutul cântărește aproximativ 60 GB).

Pentru a utiliza depozitele oficiale de Wikipedia trebuie să parcurgem 2 pași:

  • Aveți un cititor : avem nevoie de software care să poată citi formatul special utilizat pentru stocarea articolelor wiki. Pentru aceasta va trebui să folosim un program precum Xowa sau WikiTaxi . Xowa este una dintre cele mai populare opțiuni și are, de asemenea, o aplicație pentru Android, care este chiar mai ușor de utilizat. WikiTaxi este, de asemenea, o opțiune bună, dar ne cere să descărcăm wiki dump în format XML și nu acceptă imagini (ceea ce poate fi util dacă dorim o versiune a Wikipedia cât mai ușoară posibil).
Descărcați QR-Code XOWA - Wikipedia Offline Dezvoltator: gnosygnu Preț: Gratuit
  • Dezarhivați fișierul dump : Odată ce avem cititorul, trebuie doar să dezarhivați "dump" sau dump pe care tocmai l-am descărcat. Dacă folosim Xowa, avem avantajul că programul este capabil să citească direct din depozitul comprimat, deci nu este necesar să efectuați decompresia (economisind astfel câteva concerte de spațiu).

Utilizați Kiwix pentru a citi Wikipedia offline

Kiwix este un instrument care, la fel ca Xowa sau WikiTaxi, ne permite să citim descărcări Wikipedia. Dar cu o mare diferență față de aceste două, și anume că Kiwix simplifică mult mai mult întregul proces pe care l-am explicat în punctul anterior.

Kiwix a adaptat depozitele Wikipedia pentru a se potrivi formatului și le menține la zi. Deci, trebuie doar să descărcăm unul dintre aceste exemplare și să folosim unul dintre diferitele cititoare disponibile pentru Kiwix.

Aceste copii pot fi descărcate convenabil de pe site-ul său web sau din aplicații dedicate pentru telefoane mobile și tablete. În prezent, există și o versiune desktop pentru PC și o extensie pentru Chrome dacă dorim să folosim Kiwix fără a părăsi browserul.

Accesați site-ul oficial Kiwix

Instalați aplicația Wikipedia

De asemenea, aplicația Wikipedia ne permite să salvăm și să sincronizăm articole care ne interesează să le accesăm offline. Nu este același lucru cu descărcarea unui backup complet al întregii Wikipedia, dar în anumite situații poate fi destul de util și funcțional.

Descărcați QR-Code Wikipedia Dezvoltator: Wikimedia Foundation Preț: Gratuit

Trucul este să adăugăm un marcaj la orice postare care ne interesează. Acest lucru va face ca o copie offline a articolului respectiv să fie descărcată în memoria internă a dispozitivului nostru, astfel încât să îl putem consulta oricând dorim. Astfel, de exemplu, putem profita de ocazie pentru a marca toate intrările de care avem nevoie atunci când suntem conectați la un semnal Wi-Fi la școală sau oriunde, și apoi să accesăm tot acel conținut fără a fi nevoie să cheltuim date sau să ne conectăm la Internet.

Descărcați Wikipedia pe CD / DVD

Tot conținutul Wikipedia, pe lângă restul proiectelor Fundației Wikimedia, este publicat sub licențe care permit oricui să-l descarce și să-l distribuie în orice mod dorește. Desigur, asta include și formatul fizic.

Acest lucru a permis să existe proiecte care sunt responsabile pentru furnizarea de versiuni de Wikipedia pe DVD, memorii flash sau formatul clasic de CD . În prezent există versiuni ale Wikipedia cu articole selectate (de obicei cele mai esențiale pentru domeniul educațional) pentru a introduce spațiul disponibil pe un disc CD.

Din păcate, aceste proiecte sunt în engleză, germană, poloneză și portugheză, așa că va trebui să stăpânim unele dintre aceste limbi pentru a le putea folosi. Există, de asemenea, un proiect Wikipedia în spaniolă, dar este încă în curs de dezvoltare (dacă sunteți interesat să colaborați, puteți obține mai multe informații AICI ).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .