Cómo recuperar fotos y vídeos eliminados en Google Fotos

Nadie duda de que el almacenamiento en la nube ha traído muchas ventajas. Podemos acceder a nuestras fotos, vídeos y demás documentos desde cualquier dispositivo y lugar, cosa que está genial; pero también tiene sus inconvenientes. Uno de ellos es la recuperación de archivos, ya que al no tener un disco duro físico que poder analizar no podemos utilizar ningún software de recuperación ni instalar ninguna app que nos ayude a escanear la unidad de almacenamiento y restaurar los ficheros borrados.

Deci ce putem face? În cazul Google Photos, din fericire avem un instrument numit „ Coșul de gunoi” , care din punct de vedere practic funcționează exact ca coșul de gunoi clasic Windows. În acest fel, putem recupera orice fotografii sau videoclipuri pe care le-am șters din greșeală în contul nostru Google Foto. Deși nu este recomandabil să vă excitați prea mult, deoarece așa cum vom vedea mai jos, acest instrument are și limitele sale. Să vedem cum funcționează.

Când ștergem o fotografie, aceasta nu este ștearsă, dar este mutată în coșul de gunoi.

Cum se recuperează fotografiile și videoclipurile șterse pe Google Foto

Când ștergem un document din Google Photos, acesta este trimis la coșul de gunoi, unde este păstrat timp de maximum 60 de zile . După ce au trecut aceste 2 luni de rigoare, imaginea sau videoclipul în cauză sunt șterse definitiv de pe serverele Google. Dacă suntem încă în termenele permise, avem noroc, deoarece sistemul ne permite să recuperăm relativ ușor fișierul pierdut.

Din versiunea web

 • Deschideți Google Photos din browser și conectați-vă cu contul dvs. de utilizator.
 • Odată ajuns în aplicație, în meniul din stânga, faceți clic pe „ Coșul de gunoi ”.

 • Aici veți vedea o listă cu toate fotografiile și videoclipurile care au fost șterse într-o perioadă mai mică de 60 de zile. Găsiți fișierul pe care doriți să îl recuperați și faceți clic pe el.
 • Aceasta ne va arăta imaginea la dimensiune completă. Dacă priviți cu atenție, în colțul din dreapta sus veți vedea un buton pe care scrie „ Restaurare ”. Apasa pe el.

 • Fișierul va fi recuperat automat și va reapărea în biblioteca Google Photos împreună cu restul documentelor. Notă: dacă tot nu vedeți fișierul recuperat în biblioteca dvs., apăsați F5 pentru a reîmprospăta sau reîncărca pagina Google Photos din browser.

Din aplicația Google Foto

Dacă folosim aplicația Google Photos pentru dispozitive mobile, pașii de urmat sunt foarte asemănători, cu o ușoară variație a procedurii.

 • Deschideți aplicația Google Photos și, în meniul inferior, faceți clic pe butonul „ Bibliotecă ”.
 • Apoi accesați „ Coșul de gunoi ” și localizați fotografia sau videoclipul pe care l-ați șters din greșeală.
 • Faceți clic pe imagine sau videoclip pentru a o vedea la dimensiune completă. Veți vedea că un buton „ Restore ” este afișat în partea de jos a ecranului . Selectați această opțiune pentru a recupera fișierul.
 • Dacă totul a decurs bine, aplicația va afișa un mesaj scurt care indică faptul că documentul „ a fost restaurat ”.

Ce se întâmplă dacă imaginea a fost ștearsă acum mai bine de 60 de zile? Vă mai puteți recupera?

Nu în teorie. După 60 de zile de ștergere a documentului, nu există nicio modalitate de a restabili fișierul manual. Cu toate acestea, asistența Google are o mică fereastră de timp după ștergerea permanentă, timp în care fișierul poate fi recuperat de pe serverele lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să facem o solicitare de recuperare și să așteptăm ca echipa tehnică Google să ne aprobe solicitarea.

Pentru a solicita această recuperare, trebuie să intrăm pe Google Drive și, de acolo, urmați acești pași:

 • Faceți clic pe pictograma de asistență pe care o veți vedea în partea de sus a ecranului (pictogramă cu semn de întrebare) și selectați „ Ajutor ”.
 • Aceasta va deschide o fereastră nouă. Faceți clic pe „Ștergeți și restaurați fișierele din Google Drive” și apoi apăsați butonul albastru „ Contact ”.

Odată ce formularul de solicitare de ajutor este completat , dacă îndeplinim cerințele și fișierele sunt încă recuperabile, asistența Google va lansa un proces de recuperare pe unitatea noastră de stocare în cloud.

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, putem alege oricând să rulăm un program de recuperare a fișierelor pe dispozitivul pe care l-am folosit inițial pentru a încărca documentul pe Google Photos (fie el mobil sau PC).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .