Cum să redenumiți mai multe fișiere sau foldere simultan în Windows 10

Anul trecut Microsoft a lansat un mic set de instrumente open-source pentru Windows 10 sub denumirea „PowerToys”. Aceste utilitare curioase au sarcina de a efectua sarcini simple, dar extrem de puternice, cum ar fi crearea „zonelor” pentru a reorganiza ferestrele pe care le avem pe ecran sau afișarea comenzilor rapide de la tastatură disponibile printr-o simplă apăsare.

Recent, Microsoft a adăugat un nou PowerToy extrem de practic numit „PowerRename”, cu ajutorul căruia putem schimba numele mai multor fișiere și foldere simultan . Ceva care, fără îndoială, poate fi mai mult decât bun pentru noi în anumite situații. V-ați pierdut vreodată timpul potrivit pentru a redenumi cu mâna o grămadă de imagini sau documente text doar pentru a adăuga un slogan sau pentru a face o corecție minusculă? Ei bine, până când terminați de citit această postare, vă promit că acele momente vor deveni istorie ...

Cum se instalează PowerToys pentru a redenumi mai multe fișiere simultan

Pentru a putea folosi acest instrument util, trebuie mai întâi să instalăm setul Microsoft PowerToys . Pentru a face acest lucru, intrăm în depozitul Microsoft GitHub și descărcăm cel mai recent fișier de instalare MSI.

Odată ce instrumentul este instalat, vom avea la dispoziție cele 3 utilitare pe care Microsoft le-a publicat până acum: FancyZones, Ghid de comenzi rapide și cel care ne interesează cel mai mult în acest caz, PowerRename. Dacă rulăm aplicația, aceasta va începe să funcționeze în fundal și vom vedea cum apare o nouă pictogramă pe bara de activități sub forma unui calculator multicolor. Avem totul gata!

Cum să redenumiți folderele și fișierele în bloc cu PowerRename

În acest moment, putem pune doar utilitatea la încercare. Pentru a face acest lucru, deschidem fișierul de explorare Windows 10 și mergem la folderul care conține fișierele de modificat.

Marcăm toate fișierele pe care dorim să le redenumim (sau le selectăm pe toate apăsând Ctrl + E) și facem clic dreapta cu mouse-ul . Vom vedea cum acum există o nouă opțiune numită „ PowerRename ”. Facem clic pe el.

Apoi se va deschide o nouă fereastră de unde putem înlocui numele tuturor fișierelor , împreună cu câteva opțiuni de filtrare. Unul dintre cele mai interesante puncte ale acestui utilitar este că, pe măsură ce completăm câmpurile „ Căutare ” și „ Înlocuire ” , putem vedea în timp real care va fi rezultatul final al modificării.

După ce s-au decis modificările, faceți clic pe „Redenumiți” și lăsați aplicația să facă restul. În câteva secunde vom redenumi toate folderele sau fișierele care respectă instrucțiunile specificate.

În cele din urmă, ne confruntăm cu un utilitar foarte similar cu funcția clasică „Căutare și înlocuire” integrată în majoritatea procesorelor de text, dar în acest caz, aplicată editării în masă a fișierelor și folderelor. Un instrument extrem de recomandat care ne va ajuta să economisim mult timp atingând tastele.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .