Cum se descarcă o copie de rezervă Tumblr (într-un ZIP sau pe WordPress.com)

Unul dintre marile bombardamente informative din acest 2018 a fost notificarea de către Tumblr a intenției sale de a interzice toate tipurile de conținut pentru adulți pe rețeaua sa socială . Începând cu 17 decembrie (luni viitoare), tot conținutul sensibil, cu imagini nud și altele asemenea, va fi șters de pe Tumblr - și multe alte postări „legitime” vor merge, de asemenea, în iad, știi cât de bătut acest tip de filtre-.

Lucrul este că există multe fandome și comunități afectate - care nu au nimic de-a face cu pornografia - care își au punctul de întâlnire aici și nu sunt exact patru pisici. O mare parte a Tumblr-ului va cădea, în ceea ce mulți descriu deja drept „sfârșitul unei ere”.

Cum să faceți backup pentru toate imaginile, blogurile, schițele, audio și conținutul de pe Tumblr

Dacă aveți un cont Tumblr și doriți să „salvați mizeria” descărcând o copie de rezervă a tot ceea ce ați încărcat pe Tumblr de-a lungul anilor, aveți în continuare timp.

Pagina are propriul tutorial despre cum să exportați bloguri, dar este destul de ascunsă între sute de pagini din Centrul său de ajutor. Pentru a ne împiedica să ne agităm, îl explicăm rapid în 5 pași simpli.

 • Accesați setările contului dvs. Tumblr (sau faceți clic direct AICI).

 • În partea dreaptă veți vedea o listă cu toate blogurile dvs. Faceți clic pe cel pe care doriți să îl copiați.

 • În setările blogului pe care tocmai le-ați selectat, derulați în jos până la secțiunea „Export” și faceți clic pe butonul „ Exportați blogul dvs. ”.

 • Veți vedea acum un mesaj care afișează „Backup în curs”.

 • Când copia este gata, va apărea un buton pentru a descărca copia de rezervă. Faceți clic pe el pentru a descărca. În el veți găsi un fișier comprimat în format ZIP cu tot conținutul blogului dvs.

Rețineți că, în funcție de dimensiunea blogului nostru, Tumblr poate dura o zi întreagă (sau mai mult) pentru a face copie de rezervă. Între timp, nu este nevoie să menținem pagina Tumblr deschisă, trebuie doar să revedem din când în când.

Odată ce am descărcat copia de rezervă, dacă deschidem fișierul comprimat, vom găsi mai multe foldere:

 • Un dosar cu toate postările dvs. în format HTML . Include bloguri, schițe, postări private, postări raportate și orice alt tip de postări ascunse.
 • Un alt folder cu toate fișierele multimedia . Toate imaginile, videoclipurile, audio și altele pe care le-am postat, în formatul lor original de încărcare (GIF, JPG, MP4 și altele).
 • Mesajele și conversațiile , în format XML.
 • O reprezentare a tuturor postărilor publicate, de asemenea, în format XML.

Dacă avem mai multe bloguri pe Tumblr, va trebui să repetăm ​​același proces de backup cu fiecare dintre ele .

Acum, când armageddon-ul Tumblr se apropie, poate fi unul dintre cele mai bune momente pentru a proteja toate orele investite pe platformă. Dacă aveți un blog, chiar dacă credeți că nu vor raporta niciunul dintre desenele sau fotografiile dvs. - algoritmul Tumblr este nebun - nu ezitați și cel puțin faceți o copie. Dacă numai ca măsură de precauție.

Cum să vă exportați blogul de pe Tumblr și să îl încărcați pe WordPress.com

Faptul este că nici nu câștigăm mult dacă vrem ca tot ce a fost publicat până acum să fie disponibil în continuare pe internet. Mulți utilizatori Tumblr recomandă exportul întregului blog și găzduirea acestuia pe WordPress.com, lucru pe care îl vom explica rapid cum să facem.

 • Creați un cont la WordPress.com ( AICI ).

 • Asigurați-vă că alegeți atât un plan cât și un domeniu gratuit pentru a vă crea blogul.
 • Odată înregistrat și cu sesiunea începută, faceți clic pe „ Import ”, în meniul de administrare lateral.

 • Dacă Tumblr nu apare pe lista site-urilor de importat, faceți clic pe „ Alte importuri ”.
 • Acum da, selectăm „ Instalați acum ” în Tumblr. Sistemul ne va cere să introducem detaliile de conectare la Tumblr pentru a stabili conexiunea.

 • În cele din urmă, WordPress ne va arăta toate blogurile asociate contului nostru Tumblr. Faceți clic pe „ Importați acest blog ” pe blogul dorit.

De aici, WordPress va începe să importe toate postările noastre de blog pe Tumblr și să creeze o copie pe noul blog pe care tocmai l-am creat pe WordPress.com.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .