Cele mai bune depozite pentru a descărca imagini gratuite

Băncile de imagini sunt depozite din care putem descărca imagini pentru proiectele și creațiile noastre. În multe dintre următoarele pagini web vom găsi la dispoziția dvs. imagini pe care le putem descărca și utiliza fără restricții, dar în altele (de obicei cele de calitate superioară) trebuie să luăm în considerare tipul de drepturi sau licență oferite în fiecare caz de către proprietarii acestora. imagini.

Dar nu vă faceți griji, majoritatea acestor depozite funcționează cu licențe Creative Commons . În orice caz, toate oferă o afacere echitabilă, așa că, dacă vă gândiți să obțineți oricare dintre ele, asigurați-vă întotdeauna că citiți amprenta mică.

Tipuri de licențe Creative Commons

În timp ce navigați pe următoarele site-uri web, veți întâlni cu siguranță diferite tipuri de licențe Creative Commons. Iată un mic ghid explicativ pentru fiecare dintre variantele pentru acest tip de licență:

Fără alte întrebări, iată o mică listă de site-uri web de calitate de pe care puteți descărca imagini gratuit și legal.

Pixabay

Acesta este unul dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă depozite de fotografii și imagini gratuite pe internet. Majoritatea conținutului pe care îl vom găsi aici nu necesită confirmare și poate fi descărcat gratuit pentru uz comercial. Cu toate acestea, marea sa forță este garderoba sa , fiind unul dintre cele mai mari depozite de imagini și videoclipuri gratuite cu milioane de imagini stoc.

Pixabay este personal una dintre sursele mele preferate, deși are și dezavantajul. Fiind atât de cunoscut, veți vedea că imaginile sale apar pe multe pagini web de Internet, astfel încât o anumită originalitate se pierde atunci când se utilizează conținutul său.

Intrați în Pixabay

Unsplash

Acum câteva luni am descoperit un alt depozit de imagini numit Unsplash și adevărul este că acum este cel pe care îl folosesc cel mai regulat. Nu este un site atât de cunoscut, așa că conținutul său este încă proaspăt și original . Are un repertoriu larg de imagini pe tot felul de subiecte. Site-ul este orientat spre fotografie, așa că dacă facem clic pe butonul „Info” care apare lângă fiecare fotografie, putem vedea obiectivul folosit de artist, camera și alte detalii tehnice.

În ceea ce privește licența, toate fotografiile de pe Unsplash pot fi descărcate gratuit atât în ​​scopuri comerciale, cât și necomerciale și nu necesită atribuire. Unul dintre cele mai bune site-uri pentru a obține imagini gratuite pentru blogul dvs.

Introduceți Unsplash

Alte bănci gratuite de imagini

Pe lângă acestea, există și alte depozite de imagini în care putem găsi materiale gratuite pentru proiectele noastre.

morguefile.com
gratisography.com
en.freeimages.com
search.creativecommons.org
flickr.com
openphoto.net
photorack.net
stockvault.net
freepik.es
stocksnap.io
commons.wikimedia.org
picdrome.com
freedigitalphotos.net

Și asta e tot! Dacă aveți recomandări, nu ezitați să vizitați zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .