Cum pot bloca conexiunea WiFi a vecinului meu? - Androidul fericit

Unele lucruri din această viață sunt pur și simplu inevitabile. Ca și cum ai merge într-o călătorie la Las Vegas și te-ai căsători cu un fart pierdut, dacă ai avea un bărbat chel într-o familie de vârcolaci sau ai fi chemat să faci parte dintr-un juriu popular. Deși cel mai rău dintre toate este posibil să ai un vecin cu un semnal Wi-Fi atât de puternic încât să facă inutilă propria rețea wireless a casei tale .

Adevărul este că gestionarea conexiunilor WiFi poate fi frustrant în multe ocazii. Mai ales atunci când ești convins că semnalul vecinului tău ajunge la tine mai bine decât al tău.

WiFi-ul vecinului meu este prea puternic: îl pot bloca cumva?

Clar! Tot ce trebuie să facem este să vorbim cu vecinul, să vedem care sunt zidurile pe care le împart cele două case și să umplem acei pereți până sus cu ciment. Sau mai bine, identificați acei pereți și atârnați o grămadă de oglinzi pe ele ( notă: oglinzile sunt o sursă excelentă de interferență electromagnetică ).

Glume deoparte, există multe materiale de construcție care pot împiedica fluxul liber al semnalelor WiFi. Ceva care ar fi interesant de luat în considerare dacă în viitor decidem să ne remodelăm apartamentul sau să schimbăm casa. Am putea alege, de asemenea, să pictăm pereții cu vopsea anti-wifi (da, există!), Deși adevărul este că această ultimă metodă pare mai mult o înșelătorie decât orice altceva. Am putea chiar să ne transformăm podeaua într-o cutie gigantică Faraday! Dar poate că acolo depășim deja limitele sănătății ...

Dacă căutăm o soluție realistă pentru a bloca WiFi-ul vecinului, deoarece afectează viteza și disponibilitatea semnalului nostru wireless, putem încerca următoarele.

Instalați o aplicație gratuită care scanează semnalele WiFi din jurul dvs.

Dacă credem că semnalul WiFi al vecinului ne cauzează probleme, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să îl verificăm. Pentru a face acest lucru, putem instala o aplicație precum WiFi Analyzer , cu ajutorul căreia putem măsura puterea tuturor rețelelor WiFi care ajung la noi acasă.

Această aplicație vă permite să știți care sunt cele mai saturate canale și puterea fiecăruia dintre semnale.

În multe cazuri, este probabil ca, atunci când verificăm puterea conexiunii Wi-Fi a vecinului, să ne dăm seama că semnalul lor este mai slab decât al nostru. Acest lucru ar fi de înțeles având în vedere că suntem la limitele domeniului său de aplicare.

Cu excepția cazului în care, da, vecinul nostru a instalat un punct de acces sau un repetor WiFi pe un perete comun. În acest caz, vom avea motive să ne supărăm în mod special.

Vorbește cu vecinul tău

Dacă nu avem de ales, putem bate la ușa dragului nostru vecin și putem încerca să vorbim cu el.

  • Dacă aveți un semnal atât de puternic încât ajunge la etajul nostru, înseamnă că locuința dvs. are o acoperire Wi-Fi mai mult decât suficientă. Vă putem cere, vă rog, să verificați configurația routerului dvs. și să reglați puterea de transmisie (este o ajustare pe care o putem găsi în panoul de configurare al unor routere sub titlul „ Transmit Power ”).
Opțiunea „putere de transmisie” apare de obicei în setările wireless.
  • De asemenea, vă putem cere să mutați routerul într-o cameră mai centrală . În funcție de configurația cablajului dvs., aceasta poate fi o posibilitate mai mult sau mai puțin fezabilă. Dacă vă spunem, de asemenea, că acest lucru va face ca semnalul dvs. Wi-Fi să ajungă la toate colțurile casei dvs. cu aceeași putere, îl puteți lua de bunăvoie.
  • Dacă vecinul respinge aceste 2 soluții, îi putem cere întotdeauna o favoare care nu va costa mult: schimbarea canalului de difuzare . În acest fel, ne putem configura Wi-Fi-ul printr-un alt canal, astfel încât routerul dvs. să nu interfereze cu al nostru. Ar fi soluția ideală și ar ajuta atât semnalul vostru, cât și al nostru să coexiste în pace și armonie.
Canalul este de obicei pe „automat”. Din setările wireless ale routerului îl putem schimba și lăsa un canal fix.

Cea mai bună apărare este o ofensă bună

Dacă nimic din toate acestea nu ne rezolvă problemele, putem alege oricând să întoarcem mesele și să ne luptăm. Cumpărați câteva repetoare WiFi (eu folosesc TP-Link N300 și funcționează excelent pentru mine) și amplificați puterea WiFi-ului dvs. în așa fel încât vecinii dvs. să aibă de-a face cu dvs.

O altă cale de ieșire poate fi să configurați cât mai multe dispozitive folosind 5G (dacă avem un router care transmite pe ambele benzi 2.4G / 5G) și să ne rugăm ca vecinul să nu folosească același canal de transmisie. Dacă sunt îndeplinite condițiile potrivite, putem obține viteze și conectivitate foarte bune.

Pe scurt, cel mai bine este să vorbești cu vecinul tău și să negociezi canale de releu WiFi. Dacă îl însoțim și cu un amplificator sau repetor WiFi (le putem găsi la puțin peste 20 de euro), fără îndoială vom avea problema mai mult decât rezolvată.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .