Cum se configurează APN-ul Tuenti pe Xiaomi și alte telefoane mobile chinezești

Câteva rude s-au mutat recent la Tuenti și, din fericire sau din păcate, a trebuit să învăț cum să configurez APN-ul Tuenti pe un mobil chinezesc deosebit de dur . Fără APN configurat corect nu există Internet, deci este vital să lăsați totul bine uns. Vrei să știi ce dificultăți am întâmpinat și cum le-am rezolvat? Sa mergem acolo!

Configurarea APN-ului Tuenti în Xiaomi (sau orice alt terminal chinezesc)

Când această rudă despre care am menționat mi-a spus că nu are Internet pe mobil, primul lucru pe care l-am crezut a fost că ar fi o problemă de acoperire. Trăiți departe de centru și ar putea fi un motiv important de luat în considerare.

Cu toate acestea, un alt mobil cu aceeași rețea Tuenti a funcționat perfect în același loc: problema a fost în configurația telefonului. Urmatorul pas? Reconfigurați APN-ul Tuenti .

Pentru a configura un nou APN, accesați meniul de setări al telefonului și în secțiunea „Wireless și rețele”, faceți clic pe „Mai multe -> Rețele mobile -> APN”.

Acum vom adăuga un nou APN făcând clic pe pictograma „+” și introducând următoarele informații:

  • Nume: Tuenti
  • APN: com
  • Nume utilizator: tuenti
  • Parola: tuenti

Restul datelor pot fi lăsate ca atare, mobilul în sine va fi însărcinat cu completarea lor.

Iată câteva capturi de ecran pentru mai multe informații.

Ce se întâmplă dacă nimic din toate acestea nu este suficient? Apoi activați roamingul de date

Este posibil ca conexiunea de date să nu funcționeze încă după configurarea APN. O recomandare pe care am citit-o într-un forum Tuenti a recomandat să lăsați roamingul activat . Se pare că nu are prea mult sens, dar așa am reușit să obțin conexiunea de date la internet a dispozitivului mobil „rebel” menționat mai sus.

Pentru a activa roamingul, accesați „ Setări -> Rețele mobile ” și activați fila „Roaming de date ” . Nu uitați să dezactivați această opțiune dacă călătoriți în străinătate și nu doriți ca terminalul să se conecteze la alți furnizori de semnal.

Odată ce acest lucru este făcut, activăm modul avion și îl dezactivăm, astfel încât telefonul să încerce să se conecteze din nou la rețeaua de date.

Motivul pentru păstrarea roamingului de date pare să fie că unele telefoane mobile precum Xiaomi, Huawei și multe alte smartphone-uri chinezești detectează rețeaua noastră ca o rețea străină . De aceea necesită activarea acestei opțiuni. S-au întâmplat lucruri mai ciudate ...

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .