Cum să trimiteți un e-mail confidențial prin Gmail - The Android fericit

E-mailurile sensibile au fost introduse în Gmail în 2018. În acest fel, utilizatorii pot trimite e-mailuri cu o dată de expirare , care, de asemenea, nu pot fi redirecționate, copiate, descărcate sau tipărite  și sunt protejate de o parolă de securitate . Un pachet de funcționalități care pot fi utile pentru trimiterea documentației sensibile.

Recent, „modul confidențial” al Gmail a făcut din nou titluri, deoarece acum va fi disponibil și pentru utilizatorii G Suite, suita de servicii Google pentru afaceri. O noutate care își găsește cu siguranță cea mai mare utilitate în acest tip de mediu de lucru, în care confidențialitatea informațiilor este un factor primordial.

Cum să trimiteți un e-mail confidențial în Gmail din browser

Acestea fiind spuse, dacă dorim să trimitem unul dintre aceste e-mailuri confidențiale care nu poate fi redirecționat către alte persoane (sau copiat sau descărcat), protejat de o parolă și care are și o dată de expirare, trebuie să urmăm pașii următori.

 • Deschidem Gmail în browserul echipamentelor noastre.
 • Faceți clic pe „ Scrieți ” pentru a scrie un nou e-mail.
 • Scriem conținutul e-mailului și când avem totul gata, facem clic pe pictograma cu încuietoare și ceasul care apare în partea de jos a ferestrei.

 • Acest buton va activa modul confidențial, unde vom vedea o fereastră nouă în care se configurează data expirării (1 zi, o săptămână, o lună, 3 luni sau 5 ani). De asemenea, putem solicita utilizarea unei parole, care este trimisă prin SMS destinatarului e-mailului. După efectuarea modificărilor relevante, faceți clic pe „ Salvare ”.

 • Acum vom vedea cum după corpul e-mailului apare un mesaj care indică faptul că este un e-mail confidențial care expiră la o anumită dată.
 • Pentru a termina, faceți clic pe „ Trimiteți ”.

La rândul lor, destinatarul va primi un e-mail ca acesta pe care îl vedem mai jos, unde va trebui să introducă parola care tocmai a sosit prin SMS pentru a debloca e-mailul.

Corelat: cum să programați e-mailurile automate în Gmail

Cum să trimiteți un e-mail confidențial din aplicația Gmail

Dacă vrem să trimitem unul dintre aceste e-mailuri de pe mobil sau tabletă, procesul este foarte similar.

 • Deschidem aplicația Gmail și scriem un nou e-mail.
 • Faceți clic pe meniul derulant situat în marginea din dreapta sus și selectați „ Mod confidențial ”.
 • Apoi, alegem data de expirare și activăm solicitarea parolei prin SMS, dacă dorim. Când avem totul gata, faceți clic pe „ Salvați ”.
 • Înapoi în panoul de editare a e-mailului, vom vedea că acum apare un nou mesaj care indică data de expirare a conținutului.
 • Faceți clic pe pictograma de trimitere pentru a trimite e-mailul.

Pe scurt, o nouă funcționalitate ușor de utilizat și practic. Poate că ar fi bine dacă data de expirare ar putea fi aleasă cu un nivel mai mare de detalii, dar, în orice caz, acesta este un utilitar care era necesar și se apreciază că au încurajat în cele din urmă să o implementeze. Ce părere aveți despre noul „mod confidențial” al Gmail?

S-ar putea să vă intereseze: Cum să recuperați un cont Gmail piratat sau furat

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .