Cum să traduceți automat mesajele WhatsApp și Telegram

Limbajul este adesea o barieră majoră în calea comunicării reușite. Oricât de mult crezi că vorbești engleză de nivel intermediar, ai studiat la Universitatea din Aravaca sau crezi că te aperi destul de bine în franceză, realitatea este adesea implacabilă în multe cazuri. Din acest motiv, atunci când vorbim cu prietenii, iubitorii străini sau colegii de muncă din cealaltă parte a lumii prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, exprimarea corectă poate fi o provocare.

Prin urmare, în tutorialul de astăzi vom explica un mic truc pentru a traduce automat toate acele mesaje în timp real în mod automat atunci când vorbim în aplicații precum Telegram, WhatsApp sau Facebook Messenger.

Cum să traduceți automat mesajele în Telegram, WhatsApp și alte aplicații de mesagerie instantanee

După cum probabil ați ghicit deja, nici WhatsApp, nici Telegram nu au adăugat nicio funcție nativă pentru a traduce texte și, bineînțeles, nu vom recomanda nicio aplicație terță parte care să fie responsabilă pentru munca murdară. În schimb, vom folosi GBoard, tastatura Google care este instalată standard în majoritatea terminalelor Android.

Descărcați QR-Code Gboard - tastatura de la Google Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Pașii de urmat sunt foarte simpli și, așa cum veți vedea, permit suficientă fluență pentru a menține o conversație destul de confortabil. Sa mergem acolo!

  • Deschidem Telegram, WhatsApp sau aplicația de mesagerie pe care o vom folosi pentru chat.
  • Facem clic pe caseta de text unde vom trimite mesajul.
  • Când se deschide tastatura Google, în loc să tastați, faceți clic pe pictograma cu 3 puncte care apare în marginea din dreapta sus a tastaturii.
  • Dintre toate opțiunile disponibile, selectăm „ Traducere ”.
  • Aceasta va deschide o nouă bară de text în care vom scrie mesajul pe care dorim să-l trimitem. Tastatura va traduce automat acest text și îl va plasa în bara de trimitere a chatului.
  • Important: Nu uitați să selectați limba de intrare și ieșire înainte de a începe să scrieți.
  • În cele din urmă, când avem totul gata, faceți clic pe butonul de trimitere și gata!

În același mod, putem folosi și tastatura pentru a traduce mesajele pe care le primim, deși în acest caz managementul este mult mai puțin agil. În plus, va trebui să fim atenți pentru a schimba limba sursă în limba țintă. Nu uitați de acest detaliu.

În rest, după cum puteți vedea, este un truc destul de prost, dar unul dintre cele mai practice pentru a ne face să înțelegem fără a pune gheara atunci când comunicăm cu oameni care nu vorbesc limba noastră maternă. Mai ales pentru a folosi expresii pe care nu le stăpânim prea mult sau pentru a stabili fraze care sunt în general cele care costă cel mai mult, deoarece nu sunt traduse literalmente în alte limbi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .