Tronsmart TK09R în revistă, tastatură mecanică RGB minunată pentru jocuri - Androidul fericit

Lucrez și mă joc cu computerele de la mijlocul anilor 90 și chiar nu am început să testez tastaturi decente până de curând. Acum aproximativ un an mi-am schimbat tastatura cu membrană obișnuită pentru o tastatură mecanică și mi-a plăcut atât de mult experiența, încât acum am făcut un pas mai departe și am trecut la o tastatură mecanică RGB.

În recenzia de astăzi am vorbit despre Tronsmart TK09R , o tastatură mecanică iluminată cu un nivel ridicat de personalizare, cu comutatoare Otemu Blue, antighosting și o memorie flash de 8 MB pentru a salva configurația tastaturii dacă la un moment dat decidem să schimbăm computerul. Să vedem despre ce este vorba!

Tronsmart TK09R în recenzie, o tastatură de 5 stele pentru jucători și nu atât de jucători

Primul lucru de spus este că, dacă suntem jucători, vom putea obține mult mai mult suc din această tastatură. Ceea ce nu ne împiedică să obținem și performanțe excelente în sarcinile de automatizare a biroului sau în programele de editare.

În cele din urmă, acesta este ceea ce au tastaturile pentru jocuri: calitatea lor de fabricație, funcțiile și finisajul sunt de obicei semnificativ superioare clasicelor tastaturi cu membrană, iar pe termen lung este ceva ce orice tip de utilizator apreciază.

Proiectare și finisare

În ceea ce privește materialele, găsim o tastatură din ABS cu un finisaj care denotă calitate. Este o tastatură relativ grea (1,36 kg), în principal datorită suportului pentru încheietura mâinii pe care îl încorporează pentru a obține o postură mai ergonomică și relaxată.

Dimensiunile sale sunt de 46 x 23 x 3,2 cm, iar unul dintre primele detalii interesante pe care le vedem este că cablul USB are o priză atât în ​​dreapta, cât și în stânga tastaturii (din zona de jos).

În ceea ce privește tastele, montați câteva comutatoare Otemu Blue care nu au nimic de invidiat pentru (mai scump) Cherry Blue: apăsări de taste bune și progresive, lucru pe care îl vom observa mai ales atunci când îl folosim deja de câteva ore. În cuvintele producătorului, tastele oferă un timp de răspuns tactil de 1 ms.

În rest, este o tastatură mecanică complet iluminată în spaniolă, ceea ce înseamnă că încorporează litera mereu necesară „ñ” . Un alt detaliu care mi-a plăcut este că include și o linie de iluminare din spate pe laturi, oferindu-i o notă elegantă și rece, care pivotează perfect între sobrietate și acea atingere de joc fără a fi prea supraîncărcată.

Folosiți experiența

În ceea ce privește gradul de utilizare, trebuie clarificat faptul că este o tastatură RGB. Aceasta înseamnă că, pentru ca iluminarea din spate să fie pe deplin bucurată, este necesar să lăsați un spațiu între taste. Ceea ce duce inevitabil la faptul că tastele sunt puțin mai mici decât cele de pe tastaturi care nu emit lumină. Logic!

Sincer, deși poate fi puțin ciudat la început, este destul de ușor de adaptat și nu pune nicio problemă. Mai ales dacă suntem lipiți de tastatură toată ziua (așa cum poate fi cazul meu).

Un alt detaliu pe care îl vor observa utilizatorii spanioli este că tasta Enter este una dintre cele alungite, fiind puțin mai mică decât butonul Enter tipic pătrat. La fel ca în exemplul anterior, este vorba de adaptare și puțin altceva.

Avem peste 16 milioane de culori dintre care să alegem, dar acest albastru mohorât este uimitor.

Adevărul este că, în termeni generali, experiența utilizatorului a fost foarte bună (este cea mai scumpă tastatură pe care am încercat-o până acum și adevărul este că arată). Cum nu putea fi altfel, are și un sistem anti-ghosting , o cerință esențială pentru a juca jocuri în care trebuie să apăsăm simultan mai multe combinații de taste. Dacă nu, nu am vorbi despre o tastatură pentru jucători, desigur.

Oricum, ceea ce se remarcă cu adevărat la această tastatură Tronsmart TK09R este sistemul său de iluminare din spate și funcțiile sale macro și crom personalizabile , caracteristici despre care vom vorbi mai detaliat mai jos.

Iluminarea din spate

Tronsmart TK09R oferă până la 16,8 milioane de culori RGB pe care le putem programa în diferite moduri. Pe de o parte, avem 4 iluminări predefinite pe care le putem activa apăsând Fn și orice tastă de la F9 la F12.

Software-ul Tronsmart este esențial pentru a profita la maximum de tastatură.

În orice caz, vestea bună vine atunci când instalăm software-ul pentru tastatură (pe care îl găsim pe CD-ul inclus în cutie, descărcabil și de pe site-ul Tronsmart). De la panoul de control al tastaturii putem alege între zeci de efecte de lumină, cu setări specifice pentru a juca Overwatch, League Of Legends, DOTA sau Playerunknown's Battlegrounds.

În plus, putem atribui culori specifice fiecărei taste și putem crea propriile noastre efecte de iluminare. 100% personalizabil.

Pentru a ne face o idee mai bună despre opțiunile și efectele pe care le are, iată câteva exemple de videoclipuri:

Caracteristici personalizabile

Din aplicația desktop de la tastatură putem efectua și restul funcțiilor personalizabile ale dispozitivului. Pe de o parte, putem crea macro-uri programabile astfel încât să fie executate acțiuni specifice stabilite anterior de noi. De asemenea, putem atribui comenzi rapide și taste rapide pentru a naviga mai rapid și direct.

Un alt factor notabil este că Tronsmart TK09R încorporează o mică memorie flash de 8 MB pentru a stoca personalizările pe care le facem pe tastatură și pentru a le putea folosi pe un alt PC fără a fi nevoie să reconfigurați totul.

Memoria flash de 8 MB este cireasa de pe tort.

Evaluare finala

Cuvântul care ar defini cel mai bine această tastatură este „satisfacție” . Este considerabil mai ieftin decât alte tastaturi premium, dar oferă ușurință și rezultate care au puțin sau nimic de invidiat dispozitivelor cu o gamă de preț mai mare. Iluminarea din spate oferă mult joc, iar funcțiile macro și de personalizare ne asigură că ne confruntăm cu o tastatură avansată și foarte versatilă.

Singurul dezavantaj pe care îl putem găsi la început sunt spațiile dintre cheie și cheie, dar este ceva cu care ne obișnuim curând. Pe scurt, o tastatură mecanică pentru jucători care nu dezamăgește și care va atrage multă atenție pentru valoarea sa bună pentru bani.

Preț și disponibilitate

În prezent , putem obține acest Tronsmart TK09R pentru 69,98 €, disponibil online prin Amazon. Dacă suntem interesați, putem obține și informații mai detaliate despre acest produs pe site-ul oficial Tronsmart.

În cele din urmă, dacă vă gândiți să achiziționați această tastatură, nu ezitați să utilizați următorul cupon Amazon pentru a obține o reducere interesantă la efectuarea achiziției:

COD CUPON: B28ZJQT4

(Valabil până pe 9 decembrie 2018)

Amazon | Cumpărați tastatura mecanică Tronsmart TK09R pentru gamer

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .