5 lucruri pe care le urăsc despre telefoanele Android chineze - Android fericit

Totul are un preț. Deși proliferarea producătorilor asiatici în lumea telefoniei a deschis o gamă infinită de alternative, aceștia au adus și cu ei un „invers întunecat”. După cum am menționat acum câteva zile, există o mulțime de lucruri care îmi plac la telefoanele Android chinezești . Astăzi, însă, ne vom concentra asupra părții dodgy. Partea care ne place cel mai puțin.

Trebuie remarcat faptul că cele mai multe dintre aceste „defecte” sunt văzute doar la cele mai ieftine terminale, dar este ceea ce produce terminale pentru toate gusturile și culorile. Telefoanele high-end de la Huawei, Xiaomi sau One Plus nu au nimic de invidiat pe Samsung, Apple sau Sony când vine vorba de calitate. Asta e clar.

Problema rezidă, mai degrabă, atunci când vine vorba de lansarea telefoanelor mobile cu gamă mică și medie. Căutarea unui preț atractiv care atrage privirile utilizatorilor către producătorii mai puțin stabili face adesea să se comită anumite „păcate” în căutarea competitivității și a reducerii costurilor.

Acestea sunt cele 5 defecte pe care le vom găsi de obicei la telefoanele Android chinezești mai puțin atractive .

Rețele locale compatibile și Bluetooth puțin jucăuș

Una dintre cele mai mari supărări pe care le puteți obține atunci când cumpărați un mobil chinez prin Internet este că nu este compatibil cu niciuna dintre rețelele mobile ale telemarketerului dvs. Pentru a evita acest tip de sperietură, este important să verificați rețelele pe care le acceptă . În general, în Spania acest tip de problemă nu apare de obicei - cel puțin eu nu am văzut-o -, dar în unele țări din America Latină este un lucru care trebuie luat în considerare înainte de a începe achiziția.

Și apoi există Bluetooth . Nu știu dacă este ceva care mi s-a întâmplat doar mie, dar multe dintre telefoanele mobile care mi-au trecut prin mâini au cauzat probleme, la un moment dat sau altul, la despărțirea și reconectarea lor cu un alt dispozitiv. Coincidență sau tipar de comportament obișnuit? Cel mai rău lucru este că acele tipuri de detalii ajung să fie disperate până la niveluri stratosferice.

Greutatea dispozitivului

Majoritatea smartphone-urilor de ultimă generație nu poartă de obicei baterii foarte puternice. Motivul este clar: cu cât bateria este mai mare, cu atât greutatea terminalului este mai mare . Bateriile cu litiu actuale oferă ceea ce dau, așa că, dacă dorim o autonomie remarcabilă, va trebui să ne obișnuim cu ideea că vom avea un telefon greu. Cu câteva excepții onorabile, majoritatea smartphone-urilor chinezești cu baterii mari aderă la această ecuație din plin.

Fotografii da, dacă nu e noapte

Oricine spune că telefoanele mobile ieftine nu fac fotografii bune minte pur și simplu (sau are un nivel de cerere foarte sibarit). În ultimii ani, camerele telefoanelor din gamele inferioare au dat un impuls destul de important în ceea ce privește calitatea. Cu toate acestea, există teren noroios unde este mai bine să nu mergi: fotografiile de noapte.

Xiaomi Mi A1 este un bun exemplu al performanței unei camere în cea mai consistentă gamă medie. Dar nu vă faceți nicio greșeală: fotografiile pe timp de noapte sau cu iluminare slabă sunt încă un punct foarte important de îmbunătățit pentru producătorii din cele mai accesibile game.

Încercați să înregistrați așa ceva cu clichetul dvs. de 8MP, veți vedea cât de distractiv

Puține actualizări din primele luni

Actualizările constante și prelungite în timp nu sunt ceva foarte elegant în cel mai umil Android. Este ceva care necesită o investiție semnificativă de resurse și, având în vedere că majoritatea acestor producători aduc pe piață mai multe telefoane noi în fiecare an, va fi probabil mult mai practic și benefic să se concentreze pe cele mai iminente proiecte ale lor. În consecință, acest lucru duce la câteva actualizări în primul an al terminalului. De acolo, un orizont de eveniment inexpugnabil.

ROM-uri gătite, unde ești?

Cu excepția cazului în care vorbim despre mărci cunoscute, lumea ROM-urilor personalizate și a personalizării complete pe Android poate fi un domeniu dificil de cucerit de către utilizatorul mediu. Faptul că comunitatea Android gătește un ROM personalizat cu acel mobil chinezesc de 100 de euro pe care îl aveți doar dvs. și un băiat din Ecuador pe care l-ați întâlnit în urmă cu câteva luni, este puțin probabil să fie ceva.

Dar atenție! Nu credeți că acesta este un deșert pentru cei mai împietriți jucători Android. Mărci precum UMIDIGI, Xiaomi, Alcatel, Ulefone, Oukitel, Vernee, Doogee, LeEco și multe altele au un număr mare de ROM-uri personalizate pe care le putem instala pe terminalele noastre, prin site-uri precum NeedROM .

În NeedROM există ROM-uri personalizate pentru o mulțime de mărci și modele

Dacă ați avut un Android de origine chineză ieftină, este posibil să fi întâlnit cel puțin o dată cu unele dintre aceste obstacole în timp ce utilizați și vă bucurați de terminal. O clasă de aur care rareori nu reușește:

Acumularea de defecte este invers proporțională cu prețul telefonului plus prestigiul producătorului .” (Theory The Relativity, The Happy Android, 2018)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .