Ce este WhatsApp Plus? Avantaje, riscuri și dezavantaje - Android fericit

Cu siguranță, mulți dintre voi au auzit de WhatsApp Plus sau de cealaltă variantă a acestuia, WhatsApp Plus Holo. Este un mod WhatsApp, care include mai multe funcționalități adăugate care nu sunt disponibile altfel în versiunea oficială a popularei aplicații de mesagerie instant.

Ce este WhatsApp Plus?

WhatsApp Plus este o versiune modificată a aplicației originale WhatsApp , dezvoltată de programatorul spaniol  Rafalense  în 2012. Această modificare este destinată în principal celor care caută un nivel mai ridicat de personalizare pentru WhatsApp și include o multitudine de teme și fundaluri, precum și o o cantitate de emoticoane imposibil de găsit în versiunea originală, împreună cu o serie de îmbunătățiri.

WhatsApp Plus la inimă nu este altceva decât APK-ul nativ WhatsApp, dar cu foi de stil modificate . În rest, toate mesajele și alte informații sunt canalizate prin intermediul serverelor WhatsApp, deci sistemul de criptare este tehnic același. De asemenea, pentru ca WhatsApp Plus să funcționeze, este mai întâi necesar să dezinstalați complet versiunea originală a WhatsApp.

În 2015, și după suspendarea masivă a conturilor și presiunea consecventă de la WhatsApp, Rafalense a părăsit proiectul și, la scurt timp după ce WhatsApp Plus a ajuns să se închidă după o sperietură masivă din partea utilizatorilor aplicației. Până în prezent, în 2020, există încă mai multe copii ale aplicației în format APK în jurul internetului, deși cele mai multe dintre ele nu sunt altceva decât malware și viruși proiectați de hackeri care încearcă să profite de faima dobândită de WhatsApp Plus în timpul acestor ani.

Declarație a unuia dintre coproprietarii WhatsApp Plus prin care anunță închiderea și retragerea aplicației.

În orice caz, am putea spune că flacăra WhatsApp Plus este încă în viață prin Plus Messenger (disponibil pe Google Play), o aplicație Android care menține esența și multe dintre funcționalitățile WhatsApp Plus. Se bazează pe Telegram și a fost dezvoltat de către creatorul original al WhatsApp Plus, Rafalense însuși.

Descărcați QR-Code Plus Messenger Dezvoltator: rafalense Preț: Gratuit

Avantajele utilizării WhatsApp Plus

Concentrându-ne puțin mai mult pe ce este aplicația în sine, acestea sunt avantajele pe care le oferă WhatsApp Plus în comparație cu versiunea oficială:

  • Teme vizuale : Acesta este unul dintre steagurile WhatsApp Plus. Are peste 700 de teme sau stiluri vizuale care vă permit să schimbați aspectul WhatsApp de sus în jos: fundalul chaturilor, lista de contacte, culori și texte.

  • Emoticoane noi : un număr mare de emoticoane nu sunt disponibile în versiunea oficială.

  • Măriți dimensiunea limită a trimiterilor : vă permite să măriți limita de trimitere a fișierelor la 50 MB.
  • Modificați aspectul, culorile și dimensiunea : WhatsApp Plus are 6 meniuri de unde putem personaliza aspectul a aproape totul: antet, culori, dimensiunea imaginilor de chat, notificări, widget-uri etc.

Dezavantaje ale utilizării WhatsApp Plus

Aspectele negative din punct de vedere al utilizabilității, în principiu, sunt destul de puține, deoarece este aceeași aplicație, dar cu unele extra. Desigur, să uităm că primim actualizări la aceeași rată ca și restul muritorilor, deoarece WhatsApp Plus nu este actualizat la fel de des.

De asemenea, emoticoanele speciale funcționează numai dacă contactele noastre au instalat și WhatsApp Plus. Dacă vor merge cu versiunea în serie, vor vedea doar o imagine goală ...

Riscuri de utilizare: Atenție

Această modificare a WhatsApp poate părea minunată, dar adevărul este că este o aplicație care pare puțin ilegală, nu?

Atât de mult, încât dacă instalăm aplicația pe terminalul nostru putem primi o interdicție imediată de la WhatsApp , împiedicându-ne să folosim versiunea originală.

Iată un extras din declarația WhatsApp despre utilizarea WhatsApp Plus:

WhatsApp Plus nu este o aplicație autorizată de WhatsApp. WhatsApp Plus nu este asociat cu WhatsApp și nu acceptăm WhatsApp Plus. WhatsApp nu poate garanta securitatea WhatsApp Plus și utilizarea acestuia poate pune în pericol datele personale și private de pe telefonul dvs. mobil. WhatsApp Plus poate partaja informațiile dvs. cu aplicații terțe fără știrea sau permisiunea dvs.

Acestea fiind spuse, WhatsApp indică, de asemenea, că putem folosi din nou versiunea originală după 24 de ore, atâta timp cât dezinstalăm complet aplicația.

Descărcare WhatsApp Plus

Sa fim cinstiti. Majoritatea site-urilor care oferă link-uri de descărcare au o origine destul de îndoielnică sau cu siguranță păcălesc cu apk-uri care nu corespund cu WhatsApp Plus, viruși sau malware.

WhatsApp persecută site-urile web care leagă sau furnizează această aplicație publicului, deci este cel mai probabil ca cei care aveau de fapt pachetul oficial de instalare WhatsApp Plus să fi eliminat deja linkurile corespunzătoare.

Astăzi am putea aproape să o clasificăm ca o afurisită aplicație: foarte dificil de găsit și nerecomandată dacă nu suntem dispuși să punem în pericol securitatea smartphone-ului nostru.

În orice caz, există o variantă sau o furcă a WhatsApp Plus numită GBWhatsApp care este destul de populară și poate fi obținută în continuare mai mult sau mai puțin în siguranță. Puteți descărca apk-ul celei mai recente versiuni direct de pe canalul oficial GBWhatsApp de pe Telegram .

Amintiți-vă că pentru a instala GBWhatsApp este necesar să dezinstalați aplicația oficială WhatsApp , așa că va trebui să facem o copie de rezervă a chat-urilor noastre anterioare, dacă nu dorim să le pierdem (din « Setări -> Chat «).

În sfârșit, pentru a sublinia încă o dată riscurile pe care le implică utilizarea acestei aplicații ... Desigur, majoritatea celor care încep să folosească WhatsApp Plus - sau, de altfel, GBWhatsApp -, atunci este imposibil să revină la versiunea simplă a aplicației oficial. Depinde de dvs. să decideți dacă merită sau nu.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .