Cum să joci jocuri video pe KODI folosind Retroplayer - Android fericit

KODI este un centru multimedia multiplatform Open-Source, plin de instrumente super utile. Nu putem doar să ne uităm la televizor prin serviciile IPTV sau să vizionăm filme online gratuit în mod legal. Începând cu versiunea 18 (Leia), KODI vă permite, de asemenea, să jucați jocuri video , datorită unei noi funcții numită Retroplayer.

De acolo, putem instala diverse emulatoare de tot felul de console clasice și putem juca prin utilizarea ROM-urilor. De asemenea, putem configura gamepad-uri, așa că, dacă folosim KODI dintr-un Android TV Box, putem juca câteva jocuri bune din confortul canapelei noastre. Să vedem cum funcționează!

Actualizați KODI la versiunea 18 sau mai recentă

După cum am menționat la început, Retroplayer a fost încorporat în versiunea 18 a KODI. În primul rând, dacă nu am folosit aplicația de mult timp, rețineți că trebuie să o actualizăm la cea mai recentă versiune .

Dacă încă nu avem KODI pe computer, telefon mobil sau TV Box, îl putem descărca de pe site-ul oficial KODI.

Cum se instalează emulatoarele

Primul pas pentru a juca jocuri retro pe KODI este instalarea unui emulator. În depozitul oficial KODI găsim o mulțime de emulatoare de sistem clasice precum Sega Megadrive, NES, Super Nintendo, Game Boy, PlayStation, Atari, MAME, Dreamcast, Nintendo DS și multe altele.

Putem găsi întreaga listă de emulatoare și le putem instala pe cele care ne interesează cel mai mult din „ Setări (pictogramă roată) -> Suplimente -> Instalare din depozit -> Suplimente pentru jocuri -> Emulatoare ”. În cazul nostru, vom instala Quick NES, un emulator pentru clasicul Nintendo pe 8 biți.

Cum se configurează gamepad-ul

Unele emulatoare funcționează numai cu un buton sau controler. Dimpotrivă, alții ne permit să folosim mouse-ul și tastatura în cel mai pur stil old-school. Dacă avem un gamepad compatibil - dacă este posibil, wireless - putem finaliza experiența în cel mai bun mod posibil (este clar că, cu un controlor, lucrurile se îmbunătățesc mult).

Pentru a configura gamepad-ul, accesați „ Setări -> Sistem -> Intrare -> Configurare controlere atașate ”. Aici vom găsi 3 tipuri de controlere: Xbox, NES și Super NES. Facem clic pe profilul care ne interesează și urmăm instrucțiunile de configurare pe care le vom vedea pe ecran, unde trebuie să apăsăm pe rând toate butoanele.

Când avem toate comenzile configurate, faceți clic pe OK pentru a salva modificările.

Cum se descarcă ROM-uri de pe KODI

ROM-urile sunt copiile digitale ale jocurilor pe care le trimitem emulatorului pentru a fi citite. Și adevărul este că există o mulțime de controverse și confuzii cu privire la legalitatea ROM-urilor. Sunt legale? Ei bine ... da și nu.

Emulatoarele, pe de altă parte, nu folosesc niciun cod proprietar, ceea ce înseamnă că sunt complet legale. Dar cu ROM-urile este diferit. Ca regulă generală, ar trebui să descărcăm doar ROM - uri care nu au drepturi de autor sau ca metodă de protejare a copiilor jocurilor fizice pe care le-am cumpărat .

Descărcarea ROM-ului unui joc pe care nu îl deținem poate fi ilegală. Dar dacă avem deja o copie fizică, utilizarea ROM-urilor poate fi considerată o utilizare corectă.

Ca alternativă, putem, de asemenea, să „rupem” propriile noastre ROM-uri folosind un dispozitiv precum Retrode, datorită căruia putem extrage conținutul cartușului nostru și îl putem descărca pe un computer printr-o conexiune USB.

În orice caz, puteți găsi o mulțime de jocuri de domeniu public pe PDRoms sau în acest thread de forum KODI. Pentru exemplul din acest tutorial, am descărcat un joc de casă homebrew numit D + Pad Hero. Este un joc video muzical de tip Guitar Hero pentru clasicul NES și adevărul este că are destul succes.

Cum se instalează un ROM pe KODI

Acum că avem ROM-ul descărcat, îl putem încărca doar în emulator. Pentru a face acest lucru, deschidem meniul principal KODI și mergem la „ Jocuri -> Adăugați jocuri ”. Faceți clic pe „ Răsfoire ” și selectați folderul în care am salvat ROM-ul. Confirmăm selectând „ OK ”.

Apoi, deschidem folderul pe care tocmai l-am selectat și îl introducem până când se încarcă fișierul jocului. În acest caz, deoarece este un joc NES, fișierul pe care trebuie să îl deschidem va avea o extensie „.NES”.

Apoi vom vedea o fereastră pop-up în care vom selecta emulatorul pe care tocmai l-am instalat.

În cele din urmă, vom vedea un mesaj care indică faptul că acest joc funcționează doar cu gamepad-uri și că apăsăm o combinație de butoane (selectați + X) pentru a începe să jucați.

Cu aceasta vom avea jocul în funcțiune. De aici, trebuie doar să repetăm ​​același proces cu alte emulatoare și jocuri pentru a extinde biblioteca retro și a o gestiona central de la KODI.

Cauti jocuri? Conectați RetroPlayer la biblioteca retro a Internet Archive

Deși totul este foarte interesant, putem continua un pas mai departe. Dacă nu avem ROM-uri pentru sistemele noastre preferate sau vrem doar să jucăm jocuri fără a descărca nimic , cu siguranță ar trebui să aruncăm o privire la Internet Archive.

Internet Archive este una dintre cele mai bune și mai extinse biblioteci digitale de pe planetă unde, pe lângă filme, muzică, reviste istorice și tot felul de materiale multimedia, găsim și jocuri video clasice. Titluri de Amiga, MS-DOS, PC, NES, NeoGeo și multe alte sisteme, pe care le putem reda direct din browser.

Din fericire există un add-on pentru KODI numit Internet Archive Game Launcher care ne permite să accesăm tot acel catalog de jocuri de la KODI fără a fi nevoi să ne complicăm viața. O minune cu care ne putem mări biblioteca de jocuri disponibile pentru KODI fără a fi nevoie să descărcăm niciun ROM pe dispozitivul nostru. Dacă sunteți interesat, puteți vedea cum să instalați suplimentul IAGL din ACEST ALT POST . Nu-l pierde din vedere!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .