Cum să remediați erorile GPS pe telefoanele Android - Android fericit

GPS-ul este un instrument fundamental al telefoanelor mobile. Fără aceasta, majoritatea utilizatorilor nu ar putea folosi aplicații precum Google Maps, Waze sau orice altă aplicație care are nevoie de locația noastră ca date pentru a funcționa. ¿ Ce se întâmplă atunci în cazul în care GPS - ul telefonului nu funcționează sau nu ?

În tutorialul de astăzi vom vedea cum să recalibrăm GPS-ul și să corectăm orice erori de localizare pe Android. Atenție, pentru că această postare pare destul de interesantă!

Unele presetări pentru a evita erorile la GPS

Dacă folosim o aplicație care utilizează GPS și nu funcționează corect sau ne aruncă erori din când în când, putem face următoarele ajustări anterioare.

Activați locația de înaltă precizie

Serviciul de localizare pe Android are 3 moduri diferite:

 • Numai dispozitiv : Determinați locația numai utilizând GPS.
 • Economisirea bateriei : determinați locația cu WiFi, Bluetooth sau rețele mobile.
 • Precizie ridicată : determinați locația cu GPS, WiFi, Bluetooth sau rețele mobile.

Desigur, modul „de înaltă precizie” funcționează cel mai bine, deoarece folosește toate serviciile disponibile pentru a ne determina poziția.

Pentru a activa localizarea de înaltă precizie:

 • Mergem la „ Setări -> Securitate și locație -> Locație ” și ne asigurăm că acuratețea locației Google este activată.

 • În Android 10 această setare se găsește în « Setări -> Locație -> Avansat -> Acuratețea locației Google «.
 • În versiunile vechi de Android, acest lucru poate fi găsit în „ Setări -> Locație ” din meniul „ Mod ”.

Poate părea o prostie, dar setarea locației telefonului în acest fel remediază o mulțime de probleme GPS. Mai ales cu acele telefoane care au un semnal GPS slab .

Verificați dacă aplicația are acces la serviciul de localizare

Dacă problema este legată de o singură aplicație, este convenabil să verificați dacă aplicația are permisiuni de localizare activate . Pentru a face acest lucru, urmăm pașii următori:

 • Intrăm în „ Setări -> Locație -> Permisiunea aplicațiilor “.
 • Aici vom găsi o listă a aplicațiilor pe care le-am instalat clasificate în 3 grupuri: „ Permis ”, „ Permis numai în timpul utilizării ” și „ Fără permisiune ”.
 • Dacă aplicația apare în lista „ Fără permisiune ”, faceți clic pe ea și activați opțiunea „ Permiteți dacă aplicația este utilizată ”.

Lăsați conexiunea WiFi activată

Unele aplicații și jocuri utilizează sisteme de localizare asistată . Aceasta înseamnă că utilizează atât sateliții GPS, cât și cel mai apropiat turn de telefon și WiFi pentru a ne localiza în cel mai bun mod posibil.

Prin urmare, dacă o aplicație nu vă localizează corect pe hartă, activați semnalul WiFi al Android-ului dvs. , chiar dacă nu vă conectați la nicio rețea fără fir.

Deschideți Google Maps

Acesta este un truc destul de curios. Dacă deschidem aplicația Google Maps și o lăsăm să ruleze în fundal, multe aplicații care folosesc GPS încep brusc să funcționeze corect.

Adică, dacă Google Maps ne localizează corect, este foarte probabil ca și celelalte aplicații pe care le-am instalat pe mobil să o facă.

Instalați un amplificator de semnal GPS

O altă alternativă pe care o putem încerca, mai ales dacă semnalul nostru GPS este slab, este instalarea unui amplificator GPS precum „ GPS activ - GPS Booster ”.

Descărcați QR-Code ActiveGPS - GPS Booster Dezvoltator: Anagog Preț: Gratuit

Această aplicație gratuită este responsabilă pentru lansarea unui serviciu în fundal care menține senzorul GPS activ în orice moment, evitând pornirile la rece și oferind o navigare și urmărire mai precise.

Cum ștergeți datele din cache și recalibrați GPS pe Android

În acest moment, dacă problema pe care o avem este că GPS-ul oferă o locație greșită și complet în contact cu realitatea, probabil că va trebui să o recalibrăm .

Există aplicații precum Fake GPS care sunt folosite pentru a manipula locația terminalului și de multe ori ajung să provoace ravagii.

Dacă GPS-ul nostru funcționează, dar este complet dezorientat , îl putem recalibra cu aplicația „ GPS Status & Toolbox ”.

Descărcați QR-Code GPS Status & Toolbox Dezvoltator: EclipSim Preț: Gratuit

Pentru a recalibra semnalul de la senzorul GPS, trebuie doar să instalăm aplicația (este gratuită) și să urmăm pașii următori:

 • Afișăm meniul lateral al aplicației.
 • Faceți clic pe „ Gestionați starea A-GPS ”.
 • Selectăm „ Resetare ” pentru a șterge toate datele din cache-ul GPS .

Dacă după ce facem acest lucru continuăm să avem probleme cu GPS-ul, vom reveni la același meniu și, în loc de „ Resetare ”, vom face clic pe „ Descărcare ” pentru a obține date de localizare din surse externe (adică prin Internet). Acest lucru ne va face GPS-ul mai rapid pentru câteva zile.

Ca detaliu, menționați că „GPS Status & Toolbox” ne permite, de asemenea, să recalibrăm busola și înclinarea și înclinarea dispozitivului.

Dacă aveți în continuare erori GPS, încercați următoarele

Dacă GPS-ul ne dă probleme, mai sunt încă câteva lucruri pe care le putem verifica.

Istoricul locațiilor este activat

Unele aplicații Android trebuie să aibă activat istoricul locațiilor pentru a funcționa corect.

În versiunile recente de Android:

 • Accesați « Setări -> Securitate și locație -> Locație «.
 • Faceți clic pe „ Istoricul locațiilor Google ” și asigurați-vă că fila „ Istoricul locațiilor ” este activată.

În versiunile mai vechi de Android:

 • Accesați „ Setări -> Locații -> Istoricul locațiilor ”.
 • Asigurați-vă că fila „ Activat ” este setată la „ Da ” așa cum apare în imaginea de mai jos.

Dezactivați locațiile de etapizare

Dacă nu ne place să sosim mult cu telefonul mobil, este puțin probabil ca aceasta să fie cauza problemei noastre. În orice caz, nu strică niciodată să o verifici.

 • Accesați „ Setări -> Sistem -> Informații despre telefon ”.
 • Faceți clic de 7 ori pe numărul de compilare pentru a afișa opțiunile pentru dezvoltatori.

 • Reveniți la „ Setări -> Sistem ” și accesați „ Opțiuni pentru dezvoltatori ”.
 • Verificați dacă nu există nicio aplicație selectată în „ Alegeți aplicația pentru a simula locația ”.
 • Unele versiuni de Android au, de asemenea, opțiunea „ Testare locații ” . Dacă acesta este cazul nostru, să ne asigurăm că este dezactivat.

În cele din urmă, dacă problema cu semnalul GPS pe care o avem cu o aplicație specifică, trebuie să evaluăm că problema poate fi în aplicație și nu în GPS-ul nostru . În acest caz, se recomandă să ștergeți datele cache ale aplicației și să le reinstalați.

Știți alte sfaturi sau trucuri pentru a rezolva erorile cu semnalul GPS pe Android? Dacă da, nu ezitați să vizitați zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .