Cum să dezactivați un model de deblocare uitat pe Android - Android fericit

Android oferă mai multe metode pentru a ne proteja dispozitivul Android. Dacă nu dorim ca nimeni să ne acceseze telefonul sau tableta, putem proteja accesul printr-un cod PIN, o parolă sau un model de deblocare. Modelul este una dintre cele mai utilizate metode, motiv pentru care este obișnuit ca atunci când neglijăm sau uităm modelul, întreaga noastră viață trece prin ochii noștri prin flash-uri sau cadre cu muzică emoțională în fundal. - Noooooo! Porțile purgatoriului se deschid sub picioarele noastre strigând pentru răzbunare: "Acum ce?"

În fața unei situații de blocare din cauza uitării modelului, avem mai multe opțiuni care ne pot ajuta să ieșim din mlaștină.

Deblocați prin contul Gmail

Primul lucru pe care îl vom vedea la blocarea modelului de deblocare după prea multe încercări nereușite este un proces de lansare prin contul Gmail pe care l-am configurat pe dispozitiv. Sistemul ne va cere să introducem contul și parola de acces și, dacă toate informațiile sunt corecte, vom putea accesa desktopul nostru fără probleme. Rețineți că pentru ca Android să ne confirme contul și procesul să funcționeze , trebuie să avem o conexiune la internet stabilită .

Deblocați prin SMS Bypass

O altă opțiune pentru a evita această băutură amară este instalarea unei aplicații care ne permite să deblocăm telefonul nostru Android în cazul în care uităm modelul de deblocare. Este o barcă de salvare mică, în cazul în care nava se scufundă: vorbim despre aplicația SMS Bypass. Această aplicație pentru Android vă permite să vă deblocați telefonul în caz de uitare a modelului prin trimiterea unui SMS către telefonul afectat. Cum functioneazã? Pur și simplu instalați aplicația și apoi setați un cod secret (de exemplu „1111” sau data dvs. de naștere). Când uităm modelul, putem trimite un SMS către telefonul nostru cu mesajul „ resetare cod secret ” și telefonul va reporni, deblocând automat.Notă pentru navigatori: Când mergeți pentru a stabili codul secret în SMS Bypass, acesta vă va cere codul prestabilit și acesta este „1234” . Dacă aveți tendința de a uita, SMS Bypass este o opțiune bună pentru a evita sperieturile.

Deblocarea prin ștergerea fișierului gesture.key

Dacă niciuna dintre cele 2 opțiuni pe care le-am discutat nu a fost utilă, vă puteți debloca oricând dispozitivul ștergând fișierul „ gesture.key ” din memoria internă a dispozitivului. Rețineți că pentru a efectua acest proces trebuie să aveți permisiuni de root sau de administrator pe dispozitivul dvs. și să aveți activat modul de depanare , altfel nu veți putea șterge fișierul „gesture.key”. Puteți localiza fișierul în folderul data / system / gesture.key.

Pentru a șterge fișierul, trebuie să conectați dispozitivul la computerul dvs. prin USB și să aveți instalat ADB (Android Debug Bridge) pe computer.

  • Odată ce ADB este instalat și dispozitivul nostru este conectat la computer, vom merge la folderul „ADB” (acest folder este creat automat când instalăm aplicația și se află de obicei pe desktop sau în unitatea (C :) a computerului) și vom deschide o fereastră de comenzi din același folder (îl puteți deschide pur și simplu trecând peste folderul ADB și făcând clic dreapta pe mouse în timp ce țineți apăsată tasta Shift și selectați „ Deschideți fereastra de comandă aici ”).
  • Acum că aveți fereastra de comandă deschisă, tastați următoarea comandă și apăsați Enter:
    • adb shell rm /data/system/gesture.key
  • Apoi reporniți telefonul cu această altă comandă:
    • repornirea adb shell
Cu această comandă puteți șterge fișierul care generează blocarea modelului

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a debloca modelul de deblocare uitat, dar dacă aveți în continuare probleme, singura soluție este să efectuați o resetare hard a dispozitivului dvs., adică să ștergeți toate datele și să le lăsați în starea din fabrică, deoarece altfel nu există modalitate de a accesa din nou desktopul nostru și de a funcționa normal.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .