Cum să pui o persoană într-o fotografie (fotomontaj) - The Happy Android

Fie că vrem să facem o glumă sau pentru că vrem să punem bunicul sau nepotul în acea fotografie de familie de care a scăpat în ziua sa, învățarea de a face fotomontaje este una dintre acele lecții esențiale de viață (rețineți ironia). Prin urmare, în postarea de astăzi vom vedea rapid și ușor cum să adăugăm o persoană la o fotografie fără a fi nevoie să devenim experți în Photoshop (un alt lucru este că atingem nivelul artistic al unor maeștri precum James Fridman , dar acolo jucăm deja la un alt nivel).

Cum să adăugați o persoană într-o fotografie fără a utiliza Photoshop

Pentru a păcăli fotografia și a insera orice alt element decât acesta, fie că este un obiect sau o persoană, trebuie să urmăm următoarele dinamici de lucru:

  • Mai întâi, facem o fotografie unde apare persoana pe care dorim să o adăugăm și o decupăm, eliminând complet fundalul. Acest lucru ne va face să avem o imagine în care apare doar acea persoană și fundalul este 100% transparent. Salvăm fotografia în format PNG .
  • În al doilea rând, adăugăm imaginea decupată la fotografia finală și efectuăm câteva retușuri pentru a regla dimensiunea și iluminarea. În acest fel, „elementul străin” pe care tocmai l-am inserat va fi mai bine camuflat și trucul va fi mult mai puțin vizibil.

Proces pas cu pas

Dacă nu dorim să instalăm nicio aplicație de editare a imaginilor, putem obține rezultate destul de satisfăcătoare folosind câteva instrumente web, care, pe lângă faptul că sunt gratuite, oferă suficiente facilități pentru a realiza acest tip de fotomontaj.

  • Deschideți browserul de internet și accesați pagina Eliminare fundal ( AICI ). Faceți clic pe „ Încărcați imaginea ” și selectați fotografia în care apare persoana pe care doriți să o tăiați.
  • AI va tăia automat fundalul, lăsând doar persoana în prim-plan. Faceți clic pe „ Descărcați ” pentru a descărca imaginea în format PNG.

  • Acum, că avem decupajul cu un fundal transparent, putem deschide fotografia doar acolo unde vrem să punem acea persoană. Pentru a face acest lucru, vom folosi o altă aplicație web gratuită numită Pixlr X ( AICI ), un editor foto online foarte intuitiv care ni se potrivește pentru ceea ce vrem să facem.
  • Odată ajuns în Pixlr X, faceți clic pe „ Deschideți imaginea ” și selectați fotografia pe care doriți să o utilizați ca bază.
  • Apoi, faceți clic pe ultima pictogramă din meniul lateral („ Adăugare imagine ”) și faceți clic pe „ Răsfoire ”. Selectați fotografia decupată pe care tocmai ați descărcat-o.
  • Aici editorul ne va permite să ne mișcăm și să ajustăm dimensiunea imaginii pentru a se potrivi mediului și a fi exact așa cum dorim.

  • În cele din urmă, vom folosi diferitele filtre și reglaje pe care le oferă instrumentul (opțiunile „Filtru”, „Efect” și „Ajustare” din meniul lateral) pentru a regla culoarea și tonul noului element pe care tocmai l-am adăugat la fotografie.

Odată ce avem totul pe placul nostru, trebuie doar să facem clic pe butonul albastru „Salvare”, unde vom vedea o fereastră nouă care ne va oferi opțiunea de a descărca imaginea cu calitatea și formatul dorit (JPG, PNG sau PXD).

După cum puteți vedea, este un proces destul de simplu și îl putem face atât de pe un computer desktop, cât și de pe un telefon mobil folosind browserul (în plus, Pixlr are o aplicație pentru Android dacă dorim un confort mai mare). Dacă căutăm un rezultat mult mai elaborat, putem folosi, de asemenea, instrumentul „decupare” al Pixlr pentru a elimina sau adăuga mai multe elemente, sau putem folosi Eliminare fundal cu imaginea de bază în sine pentru a obține efecte de adâncime în anumite fotografii.

Posibilitățile sunt aproape nelimitate în funcție de timpul pe care dorim să-l petrecem în fiecare fotomontaj. Desigur, nici măcar nu se apropie de ceea ce putem face cu un instrument mai profesionist, cum ar fi Photoshop sau GIMP, dar este, fără îndoială, cel mai util pentru a păcăli o fotografie rapid și din mers.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .