Cum să modificați și să personalizați bara de navigare Android

Unul dintre telefoanele mele mobile preferate din ultimii ani este Oukitel Mix 2. Un terminal cu un ecran foarte cool, care are totuși un mic detaliu care mă deranjează. Bara de navigare are ordinea pictogramelor mutate .

În smartphone-urile mele anterioare, butonul pentru a reveni a fost întotdeauna în dreapta și cel pentru a afișa toate aplicațiile deschise, pictograma pătrată tipică, în stânga. La telefoane precum acest Mix 2, care nu are butoane haptice, bara de navigare este esențială și este important să o putem folosi confortabil. Poate fi personalizat?

Trebuie să schimb locația pătratului și a triunghiului ...

Cum se schimbă ordinea pictogramelor barei de navigare pe Android

Deși Android nu oferă multe opțiuni de personalizare când vine vorba de butoane de navigare virtuale, vă permite să le sortați - sau să le ascundeți dacă dorim -.

Pentru a configura ordinea pictogramelor de pe bara de navigare, trebuie să intrăm în meniul Setări Android:

  • Mergem la „ Dispozitiv -> Ecran ”.
  • Am condus la „ Bara de navigare ” sau „ Bara de navigare ”.
  • De aici putem activa sau dezactiva bara , pe lângă schimbarea ordinii butoanelor de pe bara de navigare . Odată efectuate modificările corespunzătoare, acestea sunt actualizate instantaneu.
Mult mai bine!

Android 10 și navigare gestuală

Odată cu lansarea Android 10, Google a introdus navigarea prin gesturi. O funcție care ne permite să controlăm dispozitivul fără a utiliza bara de navigare, efectuând pur și simplu gesturi precum glisarea în sus, glisarea de la stânga la dreapta etc.

Dacă avem un smartphone cu Android 10 și dorim să personalizăm bara de navigare, sistemul ne permite să ajustăm acest aspect după cum urmează:

  • Deschideți meniul „Setări” al telefonului.
  • Navigați la „Sistem -> Gesturi -> Navigare sistem”.
  • Aici Android ne va oferi 3 sisteme de navigare diferite: « Navigare gestuală », « Navigare cu 2 butoane » sau meniul clasic « Navigare cu 3 butoane » pe care îl cunoaștem deja din versiunile anterioare de Android. Selectați opțiunea dorită pentru ao activa automat.

Dacă avem o versiune Android înainte de Android 10, dar dorim să folosim navigarea gestuală pe mobil, o putem face și datorită aplicației « Fluid Navigation Gestures ». Procesul de configurare are firimituri, așa că, dacă sunteți interesat înainte de a instala aplicația, aruncați o privire la următorul tutorial de configurare . Adevărul este că este o utilitate foarte interesantă. Nu-l pierde din vedere!

Descărcați QR-Code Fluid Navigation Gestures Dezvoltator: Francisco Barroso Preț: Gratuit

Cum se personalizează butoanele barei de navigare

Dacă bara noastră de navigare a dispărut sau butoanele fizice ale mobilului / tabletei noastre au fost sparte sau deteriorate, avem și opțiunea de a adăuga o bară de navigare personalizată.

Notă: Nu toate terminalele Android au o bară de navigare, mai ales printre cele care au deja butoane tactile.

Pentru aceasta putem instala aplicația Simple Control , care este responsabilă pentru oferirea unei noi bare de navigare pe care o putem personaliza după bunul nostru plac . Putem schimba designul pictogramelor de navigare și chiar locația barei - permițându-ne să o mutăm pe una dintre părțile laterale ale ecranului.

Simple Control este o aplicație gratuită (non-root) cu un rating de 4,2 stele și peste 5 milioane de descărcări pe Google Play. O puteți instala direct de pe următorul link:

Descărcați QR-Code Simple Control - Bara de navigare Dezvoltator: coolAce Preț: Gratuit

În plus față de aplicația menționată mai sus, Google Play are un număr mare de aplicații similare, cum ar fi bara de navigare S8 , o aplicație cu care ne putem personaliza dispozitivul Android cu bara de navigare a Samsung Galaxy Note 8 .

Descărcați bara de navigare QR-Code S8 (fără rădăcină) Dezvoltator: MegaVietbm Preț: gratuit

Această aplicație este concepută pentru dispozitivele care nu au o bară de navigare nativă. Aceasta înseamnă că, dacă avem deja o bară de navigare, aceasta va fi amplasată deasupra celei existente. Putem ascunde oricând bara originală, astfel încât doar Nota 8 să fie vizibilă, dar este mult mai practic pe dispozitivele fără o bară nativă.

În cele din urmă, o altă aplicație de personalizare foarte populară este Bara de navigare personalizată .

Descărcați QR-Code Custom Navigation Bar Dezvoltator: paphonb Preț: Gratuit

Permite o mulțime de personalizări și ajustări. Pentru cei interesați, iată un videoclip de la XDA-Developers - este în limba engleză - unde ne învață cum să profităm de această aplicație interesantă:

Dacă cunoașteți mai multe metode de personalizare pentru bara de navigare Android, nu ezitați să vizitați zona de comentarii pentru a vă lăsa contribuția.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .