Tastatura lipsește la actualizarea la Android 7.0 Nougat Solution aici!

Cu ceva timp în urmă, când mi-am actualizat telefonul mobil la Android 7.0 Nougat, am întâmpinat o problemă total neașteptată. Când încercați să efectuați o căutare pe internet sau încercați să scrieți un mesaj unui prieten, în loc să afișați tastatura, a apărut tastarea vocală Google . Whaaaaaat ??

Unde este tastatura mea?

Prima opțiune a fost să accesați meniul de configurare al serviciului de dictare vocală Google, care este situat convenabil chiar lângă butonul care activează serviciul.

Din acest meniu de configurare putem ajusta opțiunile serviciului de voce, dar nimic care să ne permită să ne readucem îndrăgita tastatură virtuală.

Dacă mergem la opțiunile generale de configurare Android, nu vedem nimic care să ne ajute să ieșim din mlaștină. În meniul de configurare a tastaturii virtuale există doar dictarea vocală, dar nu o urmă a mult așteptatei tastaturi standard. Ce s-a întâmplat cu tastatura?

Instalarea tastaturii virtuale Google, Gboard

În acest moment, nu puteam să cred decât că tastatura a dispărut pur și simplu din sistem după actualizarea la Android 7.0 . Din 2017, Google și-a schimbat numele tastaturii virtuale și a adăugat noi funcții, cum ar fi emoji-uri, gif-uri și diverse alte lucruri. Acum, tastatura Google se numește Gboard .

Pot doar să cred că tastatura standard pe care am folosit-o în Android 6.0 nu mai este compatibilă și de aceea nu a apărut pe terminalul meu recent actualizat cu Android Nougat. Soluția a fost inevitabil instalarea unei noi tastaturi virtuale .

Cum se instalează o nouă tastatură virtuală

Primul lucru pe care va trebui să-l facem este să deschidem Google Play și să căutăm o tastatură virtuală care să fie compatibilă cu dispozitivul nostru. În cazul meu am instalat Gboard, dar am putea folosi oricare altul. Evident, pentru a căuta aplicația va trebui să folosim dictarea vocală (sau să folosim linkul direct către Google Play pe care vi-l las mai jos).

Descărcați QR-Code Gboard - tastatura de la Google Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Odată instalată tastatura, va trebui să mergem la Setări -> Limbi și intrări -> Tastatură virtuală . Vom face clic pe Gestionați tastaturile și vom activa Gboard .

Dacă nu vrem să știm din nou despre dictarea vocală (după aceasta m-am îmbolnăvit destul de mult) o putem dezactiva din același meniu.

Odată ce ați făcut acest lucru, tastatura virtuală va apărea din nou și vom putea să tastați din nou cuvinte și fraze cu toate literele lor. Scrisori! Nu m-am gândit niciodată că aș fi atât de fericit să văd un alfabet complet.

Tastatura încă nu apare pe Android: alte soluții

Adevărul este că cazul pe care tocmai l-am menționat este destul de specific și această problemă poate apărea și în versiunile mai recente de Android. Dacă tastatura nu apare pe ecranul mobilului sau tabletei dvs., putem încerca și alte lucruri.

De exemplu, dacă primim eroarea „ Ne pare rău, tastatura Android s-a oprit ”, un alt eșec destul de frecvent, putem încerca următoarele.

Cum se resetează tastatura virtuală Android

O acțiune care funcționează de obicei destul de bine este să reporniți tastatura . Aceasta înseamnă că avem tastatura instalată, dar că nu funcționează normal. Pentru a o rezolva vom urma acești pași.

 •  Deschidem meniul de setări și mergem la „Aplicații și notificări -> Vedeți toate aplicațiile”.
 • Acum căutăm tastatura Android (GBoard sau orice folosim). Facem clic pe el.
 • Pentru a reporni tastatura, faceți clic pe « Forțare oprire ».

Odată ce acest lucru este făcut, putem scrie un mesaj sau răsfoi pentru a vedea dacă tastatura funcționează. Când trebuie să scriem, tastatura va reporni și, dacă totul a decurs corect, va fi din nou operațională.

„Tastatura mea a dispărut și încă nu reușesc să funcționeze”

După aceasta, dacă continuăm fără rezultate pozitive, va trebui să începem să luăm problema un pic mai în serios. În acest moment, vom continua să enumerăm o baterie de teste pe care trebuie să le aplicăm pentru a încerca să recuperăm întotdeauna tastatura Android necesară.

 1. Reporniți dispozitivul.
 2. Ștergeți memoria cache și datele aplicației de la tastatură.
 3. Șterge memoria cache și datele aplicației din dicționar.
 4. Actualizați tastatura Google.
 5. Instalați o tastatură terță parte. Puteți arunca o privire aici la unele dintre cele mai bune tastaturi pentru Android.
 6. Aveți o actualizare a sistemului în așteptare? Actualizează-ți terminalul.
 7. Reporniți telefonul în modul sigur și verificați dacă tastatura funcționează.
 8. Resetați telefonul sau tableta la starea din fabrică.

Această ultimă soluție este, fără îndoială, cea mai radicală. În cazul resetării din fabrică, amintiți-vă întotdeauna să faceți o copie de siguranță bună a dispozitivului Android.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .