Drivere MT65xx / MT67xx USB VCOM: tutorial de descărcare și instalare

Un număr mare de smartphone-uri utilizează procesoare Mediatek . Aceasta înseamnă că, pentru ca noi să clipim și să instalăm ROM-uri în terminal, trebuie să instalăm driverele CPU corespunzătoare. Esențial pentru computerul nostru pentru a detecta corect telefonul prin USB.

Blițurile se vor face cu aplicația SP Flash Tool . Desigur, după descărcarea și instalarea driverelor MT65xx sau MT67xx , în funcție de modelul nostru de CPU.

Descărcare drivere MT65xx / MT67xx

Putem descărca direct driverele USB VCOM MT65xx / MT67xx în format RAR din următoarele link-uri directe:

 • Drivere MT65xx USB VCOM (descărcare directă)
 • Drivere MT67xx USB VCOM (descărcare directă)

Odată ce le avem în posesia noastră, vom continua procesul de instalare.

Tutorial de instalare a driverelor Mediatek

Înainte de a începe este important să clarificați că acesta este un proces care necesită o anumită răbdare. Ia un pahar din băutura ta preferată și pregătește-te să petreci un timp distractiv în fața computerului.

Tutorialul este orientat către driverele Mediatek, dar adevărul este că putem aplica aceeași procedură pentru instalarea manuală a oricărui alt tip de driver de dispozitiv pe computerul nostru.

Pasul 1: Ștergeți toate driverele anterioare

Primul lucru este să ne asigurăm că nu creăm niciun tip de conflict cu driverele pe care urmează să le instalăm. Pentru a face acest lucru, vom verifica dacă nu avem niciun alt driver Mediatek instalat pe computer:

 • Descărcați aplicația USBDeview și lansați-o . Acest program afișează o listă a tuturor driverelor instalate pe computer și vă permite să le dezinstalați unul câte unul.
 • Dacă găsim drivere legate de Mediatek , dezinstalați-le făcând clic dreapta și selectând „ Dezinstalați dispozitivele selectate ”.
 • Reporniți computerul.

Pasul 2: Instalați driverele de preîncărcare MTxxxx

Acum intrăm direct în făină. Dezarhivăm driverele pe care le-am descărcat mai sus (MT65xx sau MT67xx în funcție de terminalul nostru) și executăm „ InstallDriver.exe ” ca administrator.

Apoi, deschidem managerul de dispozitive Windows , facem clic pe numele computerului (obiectul de care atârnă toate dispozitivele, adaptoarele de afișare, adaptoarele de rețea etc.) și mergem la „ Acțiune -> Adăugare hardware vechi ”.

 • Faceți clic pe „ Următorul ” și „ Instalați hardware-ul selectat manual dintr-o listă (avansat)” .
 • Lăsăm marcată „ Afișează toate dispozitivele ” și selectăm „ Următorul ”.
 • Urmează să „Utilizăm discul ” și „ Răsfoiește ”.
 • Găsiți folderul drivere și găsiți fișierele inf și usb2ser_Win764.inf . Dacă aveți un computer Windows 7 superior, acestea se află în folderul Win7.
 • Dacă computerul dvs. are 32 de biți, selectați fișierul inf. Dacă este 64, atunci usb2ser_Win764.inf.
 • În fereastra următoare selectați „ Mediatek PreLoader USB VCOM Port ” și „ Next ”.

 • Dacă totul a decurs OK, va apărea un mesaj care indică faptul că acest hardware a fost instalat corect.

La instalarea driverului vom primi o eroare de cod 10. Aceasta este o eroare normală, deoarece certificatul nu este semnat digital.

În acest moment, am avea driverele instalate și am putea începe să clipim terminalul cu SP Flash Tool și ROM-ul nostru preferat, să instalăm o recuperare personalizată etc.

Pasul 3: Instrumentul SP Flash încă nu detectează dispozitivul?

Dacă sistemul încă nu detectează terminalul, vom instala și driverele „ MediaTek DA USB VCOM Port ”. În principiu, să ai „ Mediatek PreLoader USB VCOM Port” ar trebui să fie suficient, dar există cazuri în care este necesară instalarea mai multor drivere. Le putem adăuga unul câte unul, până când instalăm toate cele disponibile, dacă este necesar.

Este un proces care, în funcție de toate coșurile de gunoi pe care le-am instalat pe computer, ne va costa mai mult sau mai puțin să îl realizăm, dar fără îndoială se poate realiza.

Un ultim sfat

Dacă nu puteți vedea lumina la capătul tunelului și computerul nu detectează dispozitivul în niciun fel, o acțiune bună de făcut este următoarea:

 • Intrați în panoul de configurare a utilizatorului Windows și creați un utilizator nou cu permisiuni de administrator.
 • Închideți sesiunea curentă și conectați-vă cu noul utilizator pe care tocmai l-ați înregistrat.

În acest fel, veți avea o sesiune curată , fără fișiere temporare sau posibile erori generate de fișiere reziduale sau configurații. Apoi repetați procesul de instalare de la început.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .