Cele mai bune 10 site-uri web pentru a descărca muzică fără drepturi de autor

După cum indică și numele postării, de data aceasta venim cu un mic ghid cu unele dintre cele mai bune site-uri pentru a descărca muzică gratuită fără redevențe. Perfect pentru dezvoltarea propriilor noastre proiecte multimedia, cum ar fi videoclipuri YouTube, podcast-uri, animații sau orice altă formă de creație audio-vizuală.

Trebuie remarcat faptul că „muzica fără redevențe” nu este la fel ca muzica gratuită. Muzica fără drepturi de autor include o licență care ne permite să folosim acea melodie pe viață. Cu toate acestea, această licență poate avea un cost monetar sau, ca în majoritatea site-urilor web pe care le vom vedea mai jos, obligația de a cita autorul piesei muzicale în cauză.

Top 10 site-uri web pentru a descărca muzică fără drepturi de autor

Înainte de a intra în făină, dacă avem nevoie și de o bancă bună de audio și efecte sonore , nu uitați să vă opriți prin acest alt POST unde vom găsi o duzină de surse suplimentare care completează perfect conținutul pe care îl vom vedea mai jos.

ccMixter

ccMixter a început în 2004 ca o serie de concursuri de remixuri organizate de revista Creative Commons și revista Wire cu muzicieni precum Beastie Boys și David Byrne. Include muzică instrumentală și diverse bucle în format MP3 pentru filme, videoclipuri, jocuri video și tot felul de proiecte comerciale.

Nu este necesar să vă înregistrați pentru a descărca muzica, deși modul de a face acest lucru este puțin diferit de restul. Odată selectată piesa pe care dorim să o descărcăm, un browser online se deschide în browser și trebuie să selectăm „Salvare ca” pentru a descărca fișierul corespunzător.

Vizitați ccMixter

Mobygratis

Aici vom găsi o selecție de peste 200 de melodii ale artistului Moby, cu unele melodii niciodată publicate până acum, unele cunoscute și altele complet noi. Dacă dorim să obținem licența de utilizare a unei teme, trebuie doar să apăsăm butonul „descărcare” și să completăm un formular scurt care să ne spună puțin pentru ce vrem să folosim muzica lor. În acest moment, vom primi un e-mail cu un link pentru a descărca sunetul într-un fișier AIFF de înaltă calitate.

Vizitați Mobygratis

Biblioteca audio YouTube

YouTube are o imensă bibliotecă audio cu muzică gratuită și diverse efecte sonore. În esență, este o sursă care oferă muzică concepută pentru creatorii de conținut ai platformei sale, dar oricine poate introduce și descărca toată muzica dorită în format MP3 pentru propriul proiect personal. Tot ce avem nevoie este să avem un cont Gmail.

Motorul de căutare vă permite să filtrați muzica după gen, durată, dispoziție, instrument și atribuire. Cel mai bine, folosind acest catalog de melodii, este aproape imposibil să primim plângeri pentru însușirea intelectuală, deoarece detaliile atribuirii sunt perfect explicate lângă fiecare piesă muzicală.

Accesați Biblioteca audio YouTube

Muzică de planetă mov

În colecția Purple Planet Music găsim o selecție extinsă de melodii din diferite genuri compuse în întregime de 2 muzicieni cu sediul în Leeds și Manchester. Putem descărca orice melodie care ne interesează în format MP3 și la o calitate de 192kbps menționând autorul lucrării din proiectul nostru. Include o secțiune cu piese de 30 de minute cu muzică de relaxare, ideală pentru terapii, masaje, sesiuni de yoga și altele asemenea.

Vizitați Purple Planet Music

Taketonele

Site-ul Taketones trage în principal melodii scurte și instrumentale . Melodiile sunt în format MP3, iar motorul de căutare ne permite să filtrăm după gen, dispoziție sau instrument prin mai multe categorii: corporate, rock, pop, copii, cinema, ambient, hip hop, jazz funk, folk și electronic.

Site-ul este condus de 5 muzicieni profesioniști care au compus o mulțime de muzică pentru diverse produse și acum îl pun la dispoziția tuturor gratuit. Descărcările necesită înregistrare, dar adevărul este că, deși nu există mult material, ceea ce există este de înaltă calitate. Un loc bun pentru a căuta melodii originale care nu au fost folosite până la nauseam (ceva ce ni se poate întâmpla dacă ne hrănim cu muzică de pe YouTube).

Vizitați Taketones

Musopen

Musopen se concentrează în primul rând pe muzica clasică. Site-ul web necesită înregistrare și include 3 planuri de utilizare. Primul este gratuit și ne permite să descărcăm până la 5 melodii MP3 pe zi în calitate standard (lossy).

Putem căuta după instrument, compozitor, licență și alte tipuri de factori. Ca conținut suplimentar, acestea oferă, de asemenea, scoruri și materiale educaționale complet gratuite, fără restricții privind drepturile de autor. Ca punct culminant, include și un radio care difuzează muzică clasică 24 de ore pe zi.

Vizitați Musopen

Bensound

Banca audio a lui Bensound include atât muzică instrumentală, cât și muzică cântată din genuri precum folk, pop, rock, jazz, acustic, electronic, muzică urbană și multe altele. Nu necesită înregistrare și putem descărca toate melodiile complet gratuit, cu o mică indicație pe fiecare pistă a drepturilor de atribuire. Utilizarea muzicii dvs. în cărți audio, podcast-uri, melodii și remixuri este interzisă.

Vizitați site-ul web Bensound

Incompetech

Pagina Incompetech include un număr mare de melodii create de Kevin MacLeod. La descărcarea piesei vom vedea textul de atribuire pe care trebuie să îl includem dacă dorim să folosim oricare dintre melodiile sale. Nu necesită înregistrare și permite filtrarea după gen, tempo sau durată. În mod normal, lângă fiecare melodie, vom vedea și un link către videoclipul YouTube corespunzător și iTunes.

Vizitați Incompetech

Bucle gratuite

Acest site web este specializat în bucle de toate tipurile în formate variate, cum ar fi WAV, MP3, AIF și MIDI. Aici vom găsi bucle secvențiale de tobe, sinters, voci, basuri și sunete fx. Nu este necesară înregistrarea.

Accesați bucle gratuite

Audionautix

Site unde vom găsi o mână interesantă de muzică instrumentală creată de proprietarul paginii, Jason Shaw. Audio-urile pot fi descărcate în format MP3 fără înregistrare și includ un motor de căutare pe care îl putem folosi pentru a filtra conținutul după gen, stare sau tempo. La fel ca în ccMixter, când facem clic pe o piesă, un player se va deschide în browser și va trebui să facem clic dreapta pentru a selecta „Salvare ca” și pentru a putea descărca audio.

Vizitați Audionatrix

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .