Cum se activează modul întunecat în aplicația Facebook pentru Android

Din 2020, Facebook pentru Android a decis să implementeze modul întunecat în cadrul platformei sale. Acest design a fost creat pentru ca utilizatorii să se bucure de o vedere mai odihnită, permițând prelungirea timpului în care sunt utilizate echipamentele mobile, precum și bateria. Pe termen lung, bateria funcționează mai bine, în raport cu durata de viață utilă.

Utilizarea acestui mod a început în primele trei luni ale acestui an. El și-a făcut prima apariție pe versiunea web a rețelei sociale. În prezent, acest mod este deja utilizat pe telefoanele mobile Android și iOS în diferite aplicații.

La început, era disponibil doar ca versiune beta, deci doar unii utilizatori se puteau bucura de această funcție. Dar, în prezent, a fost deja încorporat nativ în aplicație. Activarea modului întunecat în aplicația Facebook pentru Android se poate face în pași simpli.

Mod întunecat Facebook

Modul întunecat în diferite aplicații a devenit foarte popular în ultima vreme. Și anul acesta 2020 a ajuns la aplicația creată și proiectată de Mark Zuckerberg și echipa sa. De mult timp Facebook l-a implementat deja în aplicația Messenger . Acest mod face interfața mai ușor de gestionat pentru utilizatori, deoarece se adaptează la gusturile și viziunea lor.

Compania a lucrat la această funcție de ceva timp. Ne anunțase deja arătându-ne progresul aplicației pe platformă. Așa a fost cazul în zona video. Am observat prezența fundalurilor întunecate , în timp ce restul aplicației a rămas ușor. Cu toate acestea, zonele întunecate pot fi deja văzute în întreaga aplicație, ceea ce duce la modul întunecat pe Facebook pentru Android.

Printre modificările pe care le observăm în cadrul aplicației putem menționa:

  • Fundalurile pentru actualizări pe peretele de știri sunt întunecate
  • La nivelul secțiunilor de recomandări ale prietenilor
  • Pe peretele personal, culoarea este gri închis, în timp ce tăblia rămâne albă.

De asemenea, putem vedea rămășițe întunecate în zona de configurare Facebook. Mai ales la nivelul numelor submeniurilor atunci când le activăm.

Cu alte cuvinte, putem spune că este deja posibil să vă bucurați de modul întunecat în aplicația Facebook pentru Android. Acest lucru în ciuda faptului că nu este distribuit uniform în toate domeniile aplicației.

Cum se activează modul întunecat în aplicația Facebook pentru Android?

După cum știm deja, această modalitate este nouă pe platformă. Deci mulți dintre utilizatori nu sunt conștienți de existența sa și, în unele cazuri, de gestionarea sa. În continuare, vă prezentăm pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a-l utiliza:

Primul pas este să deschideți aplicația „Facebook”. Apoi, mergem la meniul principal și atingem pictograma al cărei simbol este trei dungi orizontale. Aceasta este în dreapta jos. Se va desfășura imediat.

În noua fereastră care apare, mergem la opțiunea Setări și confidențialitate și o atingem. Va fi afișat un nou meniu în care găsim Modul Întunecat . Apăsați și ecranul va afișa cele trei opțiuni. Prima este să activați această caracteristică, a doua să o dezactivați și a treia să solicitați aplicației să utilizeze în mod implicit tema dispozitivului.

Dacă utilizatorii doresc să activeze acest mod în platforma de mesagerie instantanee, trebuie să o facă din aplicația Messenger. În interfața principală, trebuie să atingeți imaginea de profil (în profilul de sus). Va fi afișat un ecran cu toate setările. Chiar sub numele utilizatorului, apare opțiunea Mod întunecat. Răsuciți comutatorul pentru a schimba tema aplicației.

O altă opțiune din Android poate fi activarea modului întunecat în Setări. Intrați în secțiunea Ecran, selectați Opțiuni avansate și apoi faceți clic pe Teme dispozitiv. Alegeți tema întunecată automată sau modul întunecat. Acest lucru va face ca interfața aplicației să se schimbe.

Această opțiune este ideală pentru căderea nopții și vrem să continuăm navigarea de pe dispozitivul nostru. Lumina va fi mai puțin deranjantă pentru ochii noștri . Este important de reținut că, dacă dorim să dezactivăm modul, trebuie doar să urmăm aceiași pași în aceeași ordine.

Economisirea bateriei, avantajul activării modului întunecat al Facebook și al altor aplicații

Diferite aplicații aveau deja această caracteristică, iar Facebook pentru Android nu putea scăpa. A devenit o opțiune ideală, în special pentru utilizatorii care își folosesc frecvent telefonul mobil. Reduce semnificativ oboseala vizuală care poate fi cauzată de lumina emisă de telefon. Acest lucru se datorează faptului că luminozitatea scade atunci când ne confruntăm cu culori închise.

Trebuie remarcat faptul că acesta nu este singurul beneficiu pe care îl include modul întunecat. Un alt avantaj pe care îl oferă este economisirea bateriei echipamentului . Va favoriza performanța aceluiași. Acest lucru se întâmplă deoarece la activarea acestui mod, ecranele care includ tehnologia OLED acționează prin oprirea completă a secțiunii pixelilor, pentru a reprezenta culoarea neagră. Vederea dvs. va fi protejată, iar durata de viață utilă a echipamentului dvs. va fi extinsă.

Mod întunecat activ pe alte platforme

Utilizatorii Facebook au posibilitatea de a utiliza rețeaua socială pe diferite platforme. Cea mai recunoscută este versiunea web, deoarece a fost locul în care și-a avut originile. Odată ajuns pe site, afișați meniul făcând clic pe butonul cu o săgeată din colțul din dreapta sus. Găsiți opțiunea „Mod întunecat” și faceți clic pe ea. Posibil doar dacă activați cel mai recent aspect Facebook. Pentru iOS, se aplică aceiași pași ca și pentru Android.

S-ar putea  să vă intereseze:  Cum să activați „Modul întunecat” al Chrome pe Android

Postare asociată:  Cum să activați modul întunecat în toate aplicațiile și dispozitivele dvs.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .