Cum să configurați KODI pentru a viziona televiziune gratuită (și legală) pe Android

Mobilul este folosit pentru multe lucruri, inclusiv vizionarea de videoclipuri și conținut multimedia. În tutorialul de astăzi vom vedea cum putem configura playerul KODI pentru a viziona televiziunea online, gratuit și live de pe Android . Ia notă bună, deoarece această postare nu are risipă.

Este legal să te uiți la televizor pe Android?

Majoritatea canalelor free-to-air își transmit semnalul prin Internet. Ceea ce vom face cu KODI este să folosim difuzarea oficială online a acestor canale pentru a le vedea central pe mobil. Vorbim despre rețelele de televiziune care difuzează TDT în mod gratuit și pe care le putem vedea liber la televiziunea noastră , deci sunt total legale.

Ar trebui să fie clar că nu adăugăm niciun canal de plată, privat sau care necesită un abonament pentru a-l vizualiza. Aplicațiile care oferă acest conținut nu sunt în mod evident legale - în afară de a fi o poartă perfectă pentru a ne infecta cu malware - și nu le vom găsi în acest depozit pentru KODI.

Comentează, de asemenea, că, dacă urmărim doar câteva canale, poate fi convenabil pentru noi să descărcăm aplicația oficială a acestor canale (RTVE à la carte, Atresmedia Player și altele similare), deoarece acestea sunt cele care funcționează cel mai bine ca regulă generală.

Cum să vizionați televiziunea gratuită și live de pe telefonul dvs. mobil cu KODI

Pentru a putea viziona TV de pe Android, fie de pe tabletă, fie de pe telefonul mobil, vom folosi o listă de canale IP publice . Aceasta este o listă care se actualizează frecvent pentru a rămâne întotdeauna activă.

1. Descărcați aplicația KODI

KODI este un player media local și online. Este open source și open source, administrat de XBMC Foundation. O aplicație complet legală pe care o putem descărca fără probleme din Google Play Store.

Descărcați QR-Code Kodi Dezvoltator: XBMC Foundation Preț: Gratuit

Odată ce am instalat aplicația, vom continua să descărcăm lista canalelor TDT gratuite care funcționează în prezent. Nu este nevoie pentru a descărca orice suplimentare add- on - uri pentru Kodi.

2. Descărcați lista IPTV a transmisiunilor de pe Internet

Pentru a viziona televiziunea gratuită de pe Android-ul nostru, va trebui să descărcăm lista canalelor corespunzătoare și apoi să le asociem cu KODI. Este un fișier în format M3U8 pe care îl putem descărca din ACEST depozit Github.

Aici vom găsi mai multe liste de redare (TV, Radio, TV + Radio și Programare EPG), fiecare dintre ele compactate în diferite formate: browser, json, m3u8, m3u, enigma2, w3u. După cum am menționat, formatul care ne interesează este M3U8, deci dacă accesăm de pe un computer, vom face clic dreapta cu mouse-ul pe lista care ne interesează, în acest caz, pe linkul M3U8 corespunzător canalelor TV și selectăm « Salvați ca «.

Dacă accesăm de pe un telefon mobil sau tabletă, pentru a finaliza descărcarea, țineți apăsat degetul pe linkul care ne interesează și selectați „ Descărcare link ”. Fișierul m3u8 va apărea în folderul „ Descărcări ”.

3. Încărcați lista canalelor TV în KODI

Ultimul pas este să încărcați fișierul M3U8 în KODI. După cum am menționat, acesta este fișierul care conține datele de configurare pentru a putea viziona TV gratuit și în direct de la playerul cu 0 complicații. Haide, nu mai avem nimic!

  • Deschidem KODI.
  • În meniul lateral, faceți clic pe „ Suplimente ” și selectați „ Suplimentele mele ”.

  • Faceți clic pe „ PVR Clients -> PVR IPTV Simple Client ” și introduceți „ Configure ”.

  • Mergem la „ General -> M3U Play List Path ” și selectăm fișierul M3U8 pe care l-am descărcat de pe Github.

  • Apăsăm „OK”.
  • Revenim la meniul principal al PVR IPTV Client simplu. Faceți clic pe „ Activați ”.

Cu aceasta vom încărca toate datele, așa că va trebui doar să mergem la meniul principal KODI, să accesăm secțiunea TV și să selectăm oricare dintre canale pentru a le putea viziona confortabil de pe telefonul sau tableta noastră Android.

Unele date de care trebuie să ții cont pentru a viziona TDT online de pe Android fără complicații și legal

Este important să subliniem că canalele publice de releu IP se schimbă. Dacă scăpăm semnalul pe orice canal, este recomandabil să ne întoarcem la Github și să descărcăm cel mai recent M3U8 (de obicei, acestea actualizează frecvent depozitul). În acest aspect, de obicei nu există prea multe probleme.

Un alt fapt interesant pe care îl comentează despre depozitul Github este că unele canale pot fi vizualizate numai atunci când sunt vizitate din Spania, datorită faptului că difuzează conținut geolocalizat. Nici nu difuzează în anumite momente în care nu au drepturi de difuzare a conținutului în afara Spaniei sau pe internet.

Acest tutorial este dedicat canalelor TV spaniole. Dacă vrem să urmărim televiziunea în direct din alte țări (Mexic, Argentina, Columbia, Peru, SUA), procesul de urmat va fi același. Va trebui să căutăm doar un depozit pe Internet care să conțină lista canalelor IP publice M3U8 cu retransmisiunile oficiale ale țării noastre.

Aveți un Chromecast? Acum pot viziona și televizorul de pe orice ecran

Acum, că avem toate canalele TV configurate în KODI, ideea de a trimite tot acest conținut către Chromecastul pe care l-am conectat la ecranul acelui televizor vechi pe care îl avem acasă sau la ecranul monitor în camera noastră.

După cum mulți dintre voi știți deja, KODI nu este încă oficial compatibil cu Chromecast. Cu toate acestea, există un mic truc pentru a conecta aplicația cu dispozitivul Chromecast și a reda redarea.

Mecanica constă în instalarea aplicației LocalCast pentru a acționa ca o punte între KODI și Chromecast. Este un proces destul de simplu, dar necesită și descărcarea unui mic script. Dacă sunteți interesat, puteți vedea toate detaliile configurației în ACEST POST .

În cele din urmă, amintiți-vă că acest tip de conținut de streaming consumă mulți megaocteți, așa că nu uitați să vă conectați la un WiFi bun sau să utilizați o aplicație pentru a salva date.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .