Cum să faci o lampă cu lumină neagră ultravioletă cu mobilul tău

Lumina neagră, cunoscută și sub numele de lumină UV-A sau lumină ultravioletă , este utilizată pentru a detecta facturile contrafăcute, pentru a identifica rămășițele organice - precum urina -, mineralele fluorescente și, bineînțeles, pentru a ne trezi latura mai artistică dacă suntem pasionați de meșteșuguri și ne îmi place să experimentez puțin.

Majoritatea lămpilor cu lumină neagră sunt realizate folosind un filtru sau un capac care se aplică peste un bec normal. În acest fel, este posibil să se filtreze cea mai mare parte a luminii vizibile producând undă lungă de lumină ultravioletă. O lumină care ne permite să vedem strălucirea fluorescentă pe care o radiază unele substanțe atunci când sunt expuse acestui tip de lumină.

Cum se face o lampă UV de casă folosind un mobil sau o tabletă

Deși în prezent nu există un telefon mobil capabil să emită lumină ultravioletă, adevărul este că putem obține același efect făcând o mică ambarcațiune. Pentru aceasta avem nevoie doar de blițul LED al camerei - pe care îl vom folosi ca lanternă -, o pereche de markere și o mică bandă adezivă.

Materiale necesare

  • Un telefon mobil cu bliț LED.
  • Banda transparenta.
  • Un marker albastru și un marker violet.
  • O coala de hartie.
  • Un marcator sau un marcator.

Proces pas cu pas

Lucrul bun al acestui experiment este că, odată ce avem toate materialele la îndemână, îl putem realiza în câteva minute. Singurul lucru de care trebuie să fim atenți este să nu dezmembrăm telefonul mobil, dar în caz contrar, este foarte simplu și rezultatele sunt pur și simplu spectaculoase.

  • Luați niște benzi adezive clare și plasați-l deasupra blițului LED, care este de obicei chiar lângă camera din spate a telefonului.
  • Utilizați marcajul albastru pentru a picta peste bandă, astfel încât suprafața acoperită de bliț să fie bine acoperită cu albastru.

  • Tăiați o altă bucată de bandă adezivă și așezați-o deasupra benzii pe care tocmai am vopsit-o în albastru.
  • De asemenea, revopsiți această nouă bucată de bandă albastră .
  • În cele din urmă, tăiați o a treia bucată de bandă de mascare și vopsiți-o de data aceasta cu marcatorul violet .

Gata! De ce nu a fost atât de complicat? De aici înainte, trebuie doar să luăm o bucată de hârtie și să scriem ceva sau să facem un desen cu markerul fluorescent . Opriți lumina, activați funcția de lanternă a telefonului mobil și veți vedea cum blițul emite acum o lumină albastră cu câteva atingeri de violet. Îndreptați blițul către foaia de hârtie și veți vedea cum strălucește în întuneric.

În funcție de markerul fluorescent utilizat, luminozitatea poate avea o nuanță sau alta, deși efectul realizat este mai mult sau mai puțin întotdeauna același. O distracție foarte distractivă, care poate fi foarte distractivă dacă avem copii acasă sau vrem să facem o mică petrecere interioară cu lumini nebunești.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .