Cum să schimbi limba pe Android Este atât de ușor! - Androidul fericit

Unul dintre avantajele pe care le are Android este că cel puțin când vine vorba de limbă, spatele său este foarte bine acoperit. Practic orice dispozitiv cu un sistem de operare Android (dacă nu toate) este preinstalat cu majoritatea limbilor existente . De la germană, engleză, spaniolă, chineză, italiană sau franceză la cele mai minoritare, cum ar fi bască, catalană, filipineză, afrikaans sau asturianu, toate acestea sunt disponibile la doar câteva clicuri distanță.

Schimbarea limbii la nivel de sistem va afecta interfața, meniul de setări, desktopul și navigarea terminalului, precum și aplicațiile Google care sunt instalate implicit pe dispozitiv, cum ar fi contactele, telefonul, Google Maps. și aplicații similare.

Cum să schimbăm limba de sistem a dispozitivului nostru Android

Pentru a schimba limba sistemului de operare în Android, vom urma următorii pași:

 • Mergem la meniul „ Setări ” sau „ Setări ” al dispozitivului.
 • Faceți clic pe „ Sistem -> Limbi și introducere text ”.
 • În setările de limbă, faceți clic din nou pe „ Limbi ”. Aceasta este secțiunea dedicată limbilor sistemului de operare pentru telefon sau tabletă.

Notă: În versiunile anterioare de Android găsim setările de limbă în « Setări -> Limbi și intrări -> Limbi «.

 • În acest moment avem 2 opțiuni de configurare diferite, în funcție de versiunea noastră de Android:
  • Android 6.0 și versiuni anterioare : va apărea lista limbilor disponibile. Odată selectată limba dorită, vom vedea un mesaj de avertizare care indică faptul că vom schimba limba dispozitivului. Suntem siguri, nu? În acest caz, trebuie doar să faceți clic pe „Acceptați”.
  • Android 7.0 și versiuni ulterioare : în cazul funcționării cu Android Nougat sau versiuni mai recente, sistemul ne oferă opțiunea de a avea mai multe limbi instalate simultan și le putem schimba după bunul plac într-un mod oarecum mai ordonat. Mai întâi facem clic pe „ Adăugați o limbă ”, selectăm limba dorită și vom vedea cum este adăugată apoi la lista de limbi din „ Preferințe de limbă ”. Pentru a schimba limba, pur și simplu apăsați și trageți limba dorită cu degetul în prima poziție .

După cum puteți vedea, este un proces foarte simplu care nu are nimic de-a face cu procesele adesea complicate pentru PC-uri, în care trebuie să găsim și să instalăm lucruri precum celebrele pachete lingvistice Windows MUI. Pe Android, procesul este mult mai ușor și mai accesibil.

Related: Cele mai bune 10 tastaturi pentru Android

Cum se schimbă limba tastaturii virtuale Android

O altă problemă legată de această problemă este cea referitoare la limba tastaturii. În general, tastatura adoptă același limbaj activ al sistemului. Dacă vrem să schimbăm doar limba tastaturii, procesul ar fi astfel încât:

 • Mergem la meniul „ Configurare ” sau „ Setări ” al terminalului.
 • Faceți clic pe „Sistem ->  I limbi și introducere text ”.
 • Să mergem la „ Tastatură virtuală ”.
 • Acum vom vedea o listă cu toate tastaturile pe care le-am instalat în terminal (cea care vine în mod implicit este de obicei GBoard sau tastatura Android AOSP ). Facem clic pe tastatură și alegem „ Limbi ”.
 • În mod implicit, este bifată opțiunea „ Utilizați limbile de sistem ” . Dacă dorim să o schimbăm și să folosim o anumită limbă, debifați această filă și alegeți limba dorită din „ Metoda de introducere activă ”.

Exemplu de utilizare a tastaturii Android (AOSP) ca tastatură virtuală:

Cum să schimbați limba pe alte tastaturi, cum ar fi GBoard sau SwiftKey

Dacă avem tastatura GBoard , vom schimba limba din « Setări -> Sistem -> Tastatură și introducere text -> Tastatură virtuală -> GBoard -> Limbi «. În această fereastră vom vedea limbile care sunt instalate în prezent. Pentru a adăuga una nouă, trebuie doar să faceți clic pe „ Adăugați tastatură ” și să selectați limba dorită.

Dacă folosim Swiftkey, tastatura Microsoft, pașii ar fi foarte asemănători:

 • Trecem la „ Setări -> Sistem -> Tastatură și introducere text -> Tastatură virtuală” și selectăm „Tastatură SwiftKey”.
 • Printre diferitele pictograme de personalizare pe care le vom vedea pe ecran, faceți clic pe » Limbă «.
 • În cele din urmă, faceți clic pe meniul derulant „ Toate limbile ” și selectați limba pe care dorim să o adăugăm. Dacă dorim să lăsăm doar această nouă limbă ca limbă principală a tastaturii, va trebui să dezactivăm fila pentru restul limbilor care sunt marcate în secțiunea „ Limbile tale ”.

În acest fel, chiar dacă schimbăm limba sistemului, tastatura va păstra întotdeauna aceeași limbă stabilită anterior.

Pentru a termina, clarificați că toate aceste modificări de limbă nu afectează majoritatea aplicațiilor pe care le-am instalat pe sistem. În aceste cazuri, trebuie să schimbăm limba (atâta timp cât acesta acceptă mai multe limbi, desigur) din setările din aceeași aplicație.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .