Cum se instalează și se configurează programe de completare în KODI - The Happy Android

KODI este un centru multimedia cu o mare capacitate de redare a conținutului local. Putem reda videoclipuri, muzică și chiar să jucăm jocuri video din interfața playerului. Dacă dorim să ne uităm la televizor, putem configura și canalele IPTV care difuzează în mod deschis sau să vizionăm seriale și filme gratuit în streaming prin platforme 100% legale. Posibilitățile sunt aproape nelimitate.

Cu toate acestea, pentru a face toate aceste lucruri, în majoritatea cazurilor va trebui să instalăm programe de completare pentru KODI . Aceste programe de completare sunt programe care sunt în mod normal dezvoltate chiar de utilizatorii KODI și pentru a le putea folosi este necesar să le instalați manual.

Cum se instalează și se configurează programe de completare pentru KODI

Într-adevăr, interfața KODI poate să nu fie atât de intuitivă pe cât ne-am dori. Prin urmare, dacă este prima dată când încercăm să instalăm unul dintre aceste programe de completare, este posibil să ne înnebunească puțin dacă încercăm să ne orbim.

Când vine vorba de instalarea de programe de completare, practic avem 2 opțiuni:

 • Faceți-o din depozitul oficial de completare.
 • Din surse externe.

Cum se instalează un supliment pe KODI din depozitul oficial

Înainte de a începe, dacă încă nu aveți instalat KODI pe dispozitiv, îl puteți descărca din Magazin Play sau de pe site-ul oficial al aplicației.

Descărcați QR-Code Kodi Dezvoltator: XBMC Foundation Preț: Gratuit

Suplimentele pe care le găsim în depozitul oficial sunt cele care au fost aprobate de dezvoltatorii KODI. Aceasta înseamnă că codul și funcționarea acestuia au fost revizuite și că este un plugin sigur care nu încalcă drepturile de autor.

Aici găsim programe de completare precum YouTube, Netflix, Spotify, emulatoare, clienți IPTV, subtitrări, versuri de melodii, skin-uri de personalizare și multe alte accesorii pentru a adăuga noi funcționalități home theater-ului nostru.

Pentru exemplul din acest tutorial, vom arăta cum ar fi procesul de instalare a suplimentului oficial YouTube.

 • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să faceți clic pe opțiunea „ Suplimente ” din meniul lateral KODI. Dacă este prima dată când instalăm un program de completare, vom vedea un mesaj care spune „ Introduceți browserul de programe de completare ”. Facem clic pe el.

 • Facem clic pe „ Instalare din depozit ” (dacă știm numele exact al pluginului îl putem căuta și din opțiunea „ Căutare ”).

 • Aici vom vedea o listă a tuturor suplimentelor disponibile clasificate după tip (muzică, imagini, jocuri, video etc.). Deoarece dorim să instalăm programul de completare YouTube, selectăm „ Completări video ”.

 • După ce am localizat programul de completare YouTube, faceți clic pe acesta pentru a accesa panoul său de instalare și configurare.

 • Pentru a instala programul de completare, trebuie doar să faceți clic pe caseta pe care scrie „ Instalare ”.

 • Înainte de a începe instalarea, KODI ne poate cere să instalăm câteva pluginuri suplimentare necesare funcționării sale. Apăsăm „ OK ”.

Odată ce acest lucru este făcut, sistemul va începe să instaleze toate dependențele și fișierele necesare pentru ca programul de completare să funcționeze. Când instalarea este finalizată, vom vedea un mesaj pe ecran care indică faptul că totul a mers corect.

În cazul nostru, din moment ce YouTube este un program video, vom vedea cum apare în meniul de programe, în categoria „ Completări video ”.

Dacă dorim să instalăm orice alt supliment pentru KODI din depozitul oficial, trebuie doar să repetăm ​​același proces de câte ori considerăm potrivit.

Cum se instalează programe de completare pe KODI din depozite externe

KODI oferă, de asemenea, posibilitatea de a instala programe de completare în afara depozitului oficial de programe de completare. Acestea sunt programe de completare dezvoltate de terți și sunt considerate programe de completare „sursă externă”.

Dacă întâlnim unul dintre aceste programe de completare în timp ce navighăm pe Internet, îl putem instala pe KODI urmând acești pași:

 • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să permitem utilizarea unor surse necunoscute. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma roată care apare în meniul lateral.

 • Mergem la „ Sistem -> Suplimente ” și ne asigurăm că fila „ Surse necunoscute ” este activată.

 • Acum, descărcăm ZIP-ul depozitului pe care dorim să-l adăugăm și îl salvăm în memoria internă a dispozitivului nostru. Revenim la KODI și în meniul lateral selectăm „ Suplimente ”, apoi facem clic pe pictograma casetei deschise care apare în marginea superioară.

 • Din programul de completare, selectăm „ Instalare din ZIP ” și instalăm depozitul pe care tocmai l-am descărcat.

Odată ce acest lucru este făcut, noul depozit va fi adăugat la listă și vom putea instala oricare dintre suplimentele pe care le conține din secțiunea „ Suplimente -> Instalare din depozit ”, așa cum am făcut în primul punct al acestui tutorial.

Cum se configurează un supliment

Majoritatea programelor de completare KODI vă permit să efectuați unele ajustări. Uneori se reduce la conectare, setarea calității videoclipurilor, subtitrări etc.

Dacă folosim un computer, putem afișa meniul de configurare făcând clic dreapta cu mouse -ul pe pictograma suplimentară din meniul principal sau apăsând lung pe ecran dacă folosim un dispozitiv Android.

Odată ce suntem în interior, putem modifica toate setările relevante, astfel încât pluginul să funcționeze în funcție de preferințele noastre.

În cele din urmă, ar trebui să menționăm că, dacă găsim un supliment dintr-un depozit extern și pare prea bun pentru a fi adevărat, cel mai probabil este piratat. KODI nu încurajează și nu recomandă aceste tipuri de programe de completare, așa că nu adăugăm astfel de linkuri aici. De fapt, este ceva care a cauzat o mulțime de probleme proiectului KODI și nu dorim ca o aplicație atât de completă și de valoroasă ca aceasta să fie pusă în pericol de aceste tipuri de probleme.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .