Cum se dezactivează notificările pop-up în Chrome

Ferestrele pop-up au fost întotdeauna o pacoste. Nimănui nu îi plac ferestrele pop-up, mai ales dacă sunt utilizate pentru a afișa reclame. De-a lungul timpului, aceste tipuri de reclame au scăzut puțin câte puțin, deși în ultima vreme par să se întoarcă. Au mutat, am putea spune, și sunt mai insuportabili ca niciodată.

Da, prieteni, acum ferestrele pop-up au evoluat sub formă de „notificări”, iar multe pagini web - din ce în ce mai multe - le folosesc pentru a informa despre noile articole și conținut pe care le publică . Publicitate invazivă care enervează și pe care nimeni nu o dorește pe telefoanele lor mobile sau pe computer. Toate acestea sunt livrate prin browserul nostru, Google Chrome.

Ce sunt notificările Chrome?

Cu ani în urmă, browserele web nu erau mașinile bogate în funcții pe care le avem astăzi. Barele de instrumente existau deja, dar nimic de-a face cu extensiile și suplimentele „puternice” pe care le vedem în principalele browsere de astăzi. Bine, oameni buni, browserele pot face acum o mulțime de lucruri „super cool”, inclusiv posibilitatea de a vă anunța pentru orice vă puteți imagina!

De ceva timp, unele pagini web au început să ne ceară permisiunea de a afișa notificări . Sunt mici ferestre de tip pop-up care apar în partea de sus a browserului și au un aspect similar cu imaginea de mai jos.

Această mică fereastră pop-up este afișată chiar sub bara de adrese și apare aleatoriu și fără cerere prealabilă. În majoritatea cazurilor, cel mai bine este să faceți clic pe butonul „ Blocare și să uitați de el. Dar există momente când apare când încercăm să activăm o anumită configurație a web-ului în care navigăm.

Notificări „toast”

Dacă facem clic pe „ Permite ” și activăm acest tip de notificări, activăm ceea ce este cunoscut sub numele de notificări „toast” (literalmente „ toast ” din engleză). Aceste „tostadas” sunt mesaje text scurte care sunt afișate într-o cutie mică sau fereastră și dispar automat după un timp.

Notificările de pâine prăjită Chrome pot fi foarte robuste, afișând text, dar și imagini, pictograme și butoane, printre alte elemente.

Un exemplu de bună utilizare care poate fi dată acestui tip de notificare poate fi găsit pe site-uri web, cum ar fi Keepa. O pagină care utilizează sistemul de notificare Chrome pentru a urmări articolele de pe Amazon și pentru a ne anunța când acestea scad din preț. Până acum totul este corect. Funcțional și practic în cel mai bun caz.

Keepa, un site web care folosește în mod inteligent notificările de pâine prăjită.

Problema se găsește atunci când toate portalurile, paginile de știri și blogurile încep să utilizeze în mod abuziv aceste tipuri de notificări pentru a ascunde spamul. Personal, cred că există modalități mai bune de a vă informa cititorii. Desigur, nu există nicio îndoială că acestea nu ajută la îmbunătățirea reputației paginilor care îl utilizează într-un mod abuziv și incorect.

Cum se blochează notificările trimise de paginile web prin Chrome

În cele din urmă, s-ar putea să primim notificări foarte enervante din paginile web pe care le-am vizitat în trecut. De obicei, se întâmplă pentru că am activat notificările accidental și, dacă nu ne dăm seama, le putem confunda cu publicitatea sau chiar cu un virus.

Din fericire, are o soluție ușoară. Trebuie doar să blocăm notificările de pâine prăjită de pe acel site web în setările Google Chrome.

Dezactivarea notificărilor pop-up pe Android

Pentru a elimina aceste mesaje neplăcute din browserul de pe telefonul nostru mobil, deschideți Chrome, accesați „ Setări ” și faceți clic pe „ Notificări ”.

Aici derulăm și coborâm la secțiunea „ Site-uri web ”. Vom vedea o listă de pagini pe care le-am vizitat, iar cele care au notificări activate vor fi afișate cu caseta corespunzătoare bifată.

Pentru a dezactiva notificările, debifați doar această casetă. În mod automat, notificările nu vor mai apărea pe smartphone-ul nostru. Simplu ca buna ziua.

Cum se dezactivează notificările din versiunea desktop a Chrome

Dacă folosim Chrome pe computer sau desktop, pașii de urmat pentru a bloca notificările sunt destul de similari:

  • Deschidem browserul, facem clic pe meniul de setări și facem clic pe „ Setări ”.

  • Coborâm la sfârșitul paginii și facem clic pe „ Setări avansate ”.
  • În secțiunea „ Confidențialitate și securitate ” selectăm „ Setări site ”.

  • Facem clic pe „ Notificări ”.

  • Aici vom găsi o listă cu toate site-urile web ale căror notificări le-am blocat sau le-am permis. Coborâm la secțiunea „ Permite ”, facem clic pe meniul derulant al site-ului web pe care dorim să îl dezactivăm și facem clic pe „ Blocare ”.

După aceasta, ar trebui să încetăm să primim toate aceste notificări de pâine prăjită de la Chrome și nu ar exista probleme majore. Acum ne putem bucura din nou de o interfață mai curată și mai relaxată. Și dacă se întâmplă din nou, acum știm că puteți reveni oricând urmând pașii pe care tocmai le-am discutat. Bine!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .