CHUWI Hi9 Plus: analiză aprofundată și opinie - Android fericit

În ultima perioadă am văzut creșterea tabletelor cu Windows 10 ca sistem de operare. Este un format care a fost deja standardizat, dar asta a însemnat că în acești câțiva ani nu am văzut atât de multe tablete cu Android ca principalul sistem de operare. Astăzi efectuăm o analiză aprofundată a uneia dintre cele mai puternice pariuri în acest sens în lumea Android de astăzi, CHUWI Hi9 Plus .

Vorbim despre o tabletă cu un set important de caracteristici pe care le-am putea plasa în cea mai premium gamă medie din acest tip de dispozitiv, afișând un raport calitate-preț foarte controlat. Avem un ecran de 2,5K, Android Oreo, slot Dual SIM , autonomie bună, compatibilitate cu stiloul și posibilitatea de a atașa o tastatură pentru un confort mai mare în sarcinile de automatizare a biroului.

Analiza CHUWI Hi9 Plus, o tabletă Android premium cu ecran de 2,5K, Helio X27 și dual SIM pentru apeluri și date

CHUWI este un producător specializat în tablete, laptopuri și ultrabook-uri. Ceva care le-a permis să rafineze și să perfecționeze fiecare dispozitiv nou pe care l-au introdus pe piață. Am acasă un Surbook Mini CHUWI cu Windows 10 și adevărul este că m-a interesat să văd cum gestionează producătorul asiatic saltul la sistemul de operare Google. Sa vedem!

Proiectare și afișare

CHUWI Hi9 Plus montează un ecran IPS OGS de 10,8 inci, cu o rezoluție 2,5K de 2560x1600p și o densitate de pixeli de 320 dpi. Fără îndoială, unul dintre punctele culminante ale acestei tablete. Toate acestea cu un corp de sticlă curbată 2.5D și carcasă neagră metalică monocorp. Are o greutate de 500 de grame și dimensiuni de 266mm x 177mm x 8mm. Are un port USB de încărcare de tip C, slot pentru căști și partea magnetică cu port de andocare a tastaturii.

În general, ne confruntăm cu o tabletă elegantă, cu un design rafinat, margini rotunjite și o greutate destul de ușoară pentru ceea ce suntem obișnuiți să vedem în dispozitivele de această dimensiune. Un detaliu interesant este că butonul de alimentare este roșu , ceea ce face ca pornirea și oprirea ecranului să fie destul de ușoară. Este încă un detaliu lipsit de importanță, dar cu siguranță denotă intenția, ceva de care să ții cont.

Puterea și performanța

Intrând în curajul CHUWI Hi9 Plus găsim un SoC Helio X27 cu 10 nuclee care rulează la 2,6 GHz, GPU Mali-T880, 4 GB RAM și 64 GB stocare internă extensibilă prin micro SD. Toate acestea cu Android 8.0 Oreo la comanda navei.

La nivel de software, terminalul este complet lipsit de bloatware, cu foarte puține aplicații instalate dincolo de cele necesare (Chrome, Google Drive, YouTube și restul serviciilor Google). Navigarea este foarte fluidă și nu am observat nicio lovitură în timpul săptămânii pe care o folosim.

De asemenea, prezintă performanțe bune atunci când joci jocuri, deși putem percepe o mică întârziere în foarte puține momente când vorbim despre titluri AAA cu prea multă sarcină grafică (lucru pe care nimeni nu este scutit în dispozitivele sub 500 de euro). În orice caz, este încă un dispozitiv extrem de recomandat de jucat, datorită unui ecran care evidențiază natura spectaculoasă a celor mai colorate jocuri.

Pentru a ne face o idee despre performanța sa, am efectuat un test de benchmarking în Antutu, obținând un rezultat remarcabil de 105.521 de puncte .

aparat foto

Camerele nu sunt de obicei punctul cel mai poetic al tabletelor în general. Aici Hi 9 Plus adevărul este că se apără destul de bine, cu 2 obiective de 8MP în față și în spate care dau rezultate mai mult decât acceptabile pentru efectuarea de apeluri video și unele fotografii sau altele la un moment dat.

În imaginea de mai jos, fotografia din stânga este făcută cu camera selfie. Cel din dreapta corespunde camerei din spate.

Baterie

În ceea ce privește autonomia, găsim o baterie de 7.000 mAh cu încărcare prin USB de tip C. Duratele de încărcare nu sunt strălucitoare, dar sunt destul de bune, cu o baterie care durează 2 până la 3 zile de utilizare moderată ( navigați, vizionați câteva videoclipuri, citiți benzi desenate, scrieți). Timpuri care pot varia fără îndoială în funcție de utilizarea pe care urmează să o acordăm. În general, mai mult decât satisfăcător.

Tastatură și stilou

Unul dintre marile avantaje ale Hi 9 Plus este că putem atașa o tastatură pentru a efectua sarcini de automatizare a biroului. Aceasta extinde gama de utilități ale tabletei, în cazul în care o vom folosi pentru a scrie și a lucra. În plus, tastatura se potrivește perfect cu baza magnetică a tabletei, protejând ecranul atunci când îl pliem pe sine. Nu este o tastatură foarte mare, dar tastările sunt fluide și își face treaba perfect.

Stiloul Hi 9 Plus are o sensibilitate de 1024 straturi și se simte foarte bine atunci când este manipulat pe suprafața ecranului. Singurul dezavantaj pe care îl pot pune acum este că folosește o baterie destul de neobișnuită (este mai subțire decât în ​​mod normal), deși de la bun început nu pare nimic care nu poate fi rezolvat făcând o căutare rapidă online.

Preț și disponibilitate

Începând cu această scriere, CHUWI Hi 9 Plus este disponibil pe Amazon la un preț de 219 euro (237 EUR dacă adăugăm tastatură și stylus). Pe alte site-uri, cum ar fi AliExpress, îl putem găsi și pentru prețuri cuprinse între 200 și 240 de euro.

Mai multe informații pe site-ul oficial al CHUWI.

Aviz și evaluare finală

Am putea spune că cea mai mare virtute a CHUWI Hi9 Plus este versatilitatea sa. Pe de o parte, avem un dispozitiv Android ușor, cu un ecran bun pentru a viziona videoclipuri, a instala aplicații și a naviga. Pe de altă parte, avem un instrument de lucru care poate da multă joacă datorită stiloului și tastaturii magnetice. Și, în cele din urmă, avem un terminal Android cu slot pentru cartela SIM, ceea ce înseamnă că, în orice moment, putem efectua apeluri, folosi WhatsApp și naviga pe Internet fără a fi nevoie să depindem de o rețea WiFi.

De asemenea, nu are nicio defecțiune sau secțiune care pătează întregul, rezultând un dispozitiv echilibrat. Nu are ieșire HDMI, dar ținând cont de faptul că USB este OTG, permite ieșirea video de la portul său USB de tip C. Pe scurt, o tabletă Android cu o bună valoare pentru bani, elegantă și atractivă pe care nu ar trebui să o ratăm. de vedere dacă căutăm ceva care este puțin peste medie, dar la un preț accesibil.

Amazon | Cumpărați CHUWI Hi 9 Plus

AliExpress | Cumpărați CHUWI Hi 9 Plus

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .