Cum să vă creați propriul fișier Torrent - Android fericit

Torrentele sunt unul dintre cele mai practice moduri de a partaja fișiere pe internet. Trebuie doar să creăm un fișier .torrent și oamenii îl pot descărca direct de pe computerul sau telefonul nostru mobil. Ceva care, în anumite momente, poate fi chiar mai convenabil decât încărcarea documentelor pe o unitate de stocare în cloud, pe Mega, File Transfer sau alte site-uri similare.

Utilizarea fișierelor torrent poate fi o alternativă mai mult decât sănătoasă atunci când fișierul pe care dorim să îl partajăm este prea mare pentru a fi trimis prin poștă sau are un format ciudat sau neacceptat. Torrentele acceptă orice tip și dimensiune de fișier și, în acest sens, nu oferă niciun fel de limitare.

În plus, acestea nu au nicio limită de timp, astfel încât să le putem împărtăși atât timp cât dorim (și, de asemenea, întrerupem accesul imediat când considerăm potrivit).

Cum se generează un fișier torrent, explicat pas cu pas

Trebuie menționat înainte de a începe că, deși acest mod de partajare a conținutului este de obicei asociat cu pirateria, este, de asemenea, o armă bună pentru a răspândi conținut legal de tot felul: de la materiale publicitare, prin software gratuit, documentație educațională și chiar informații jurnalistice ale căror surse trebuie să rămână anonim din motive de securitate. Acestea fiind spuse, să vedem cum putem genera propriul nostru torrent ...

Cum se creează un torrent offline

Dacă avem deja un program de descărcare torrent, normal este că putem folosi același instrument pentru a crea propriile torrente și a le partaja în rețea. În prezent există mai multe aplicații torrent care au această funcționalitate, cum ar fi BitTorrent , Transimission sau uTorrent . Pentru acest tutorial, vom folosi clientul BitTorrent Windows ca exemplu.

  • Deschidem BitTorrent și mergem la meniul „ Fișier -> Creați un nou torrent ”.

  • În câmpul „ Selectați sursa ”, faceți clic pe „ Adăugare fișier ” pentru a adăuga un singur fișier sau pe „ Adăugați director ” dacă dorim să creăm torrentul dintr-un folder format din mai multe fișiere.

  • În plus, caseta de creare a torrentului ne oferă și posibilitatea de a face anumite ajustări, cum ar fi posibilitatea de a adăuga comentarii, de a păstra ordinea fișierelor sau de a indica sursa / rețeaua de origine.
  • La fel, vom vedea și cum sunt adăugate automat unele adrese URL. Acestea sunt cele cunoscute ca „trackere” sau trackere și ajută la facilitarea comunicării cu utilizatorii (colegii) care doresc să descarce fișierul.
  • Odată ce avem toate setările pe placul nostru, faceți clic pe butonul „ Creați ”.
  • Apoi, se va deschide o nouă fereastră în care vom indica numele și calea fișierului torrent. Este recomandabil să vă asigurați că salvați fișierul într-un folder ușor de reținut. Faceți clic pe „ Salvați ”.

De aici, fișierul torrent va începe să fie partajat automat, lucru pe care îl putem verifica dacă mergem la lista torrentelor partajate. Acum trebuie doar să luăm fișierul torrent pe care tocmai l-am creat, care va cântări doar câțiva kilobyți și să-l trimitem prin poștă, Telegramă, WhatsApp, Dropbox sau orice alt instrument, astfel încât oamenii să poată începe să descarce conținutul acestuia.

În cele din urmă, amintiți-vă că, numai dacă partajați fișierul , torrentul va fi disponibil numai în timp ce dispozitivul dvs. este pornit și cu aplicația Torrent rulată. Important!

Postare asociată: Cele mai bune aplicații pentru a descărca torrente pe Android

Cum se creează un torrent online

Dacă nu avem niciun client torrent instalat sau operăm de pe un telefon mobil, putem genera și un fișier torrent folosind instrumente web. Pentru a face acest lucru, putem folosi Online Torrent Creator , un creator de torrent online găzduit pe Github, care funcționează foarte bine și ne scutește de nevoia de a efectua instalații de orice fel.

Funcționarea sa este foarte asemănătoare cu ceea ce am văzut în punctul anterior. Selectăm fișierul sau folderul pe care dorim să îl folosim pentru torrent, împreună cu unele date opționale, cum ar fi trackere, comentarii și sursa sursă.

Când avem totul gata, faceți clic pe butonul albastru mare „ Creați Torrent ” și lăsați mașina să facă toată treaba. În câteva secunde vom avea la dispoziție un fișier torrent gestionabil pe care îl putem partaja cu prietenii și cunoscuții noștri.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .