Cum se calibrează toți senzorii unui telefon Android - Android fericit

În postările anterioare am văzut cum calibrarea senzorului GPS al telefonului mobil ne poate ajuta să rezolvăm problemele cu locația telefonului. Dar ce zici de accelerometru, giroscop și restul senzorilor pe care îi putem găsi în majoritatea dispozitivelor Android? Acestea pot fi, de asemenea, ajustate pentru a corecta posibilele erori?

Semne că mobilul dvs. are nevoie pentru a-și recalibra senzorii

Dacă jucăm un joc de curse sau nave și percepem că mașina noastră nu înregistrează curbele sau modificările axelor pe care le facem când rotim mobilul, este posibil să trebuiască să recalibrăm giroscopul. Dacă observăm că mobilul nu detectează când îl punem în portret (modul portret) sau orizontal (modul peisaj), atunci accelerometrul poate avea nevoie de câteva modificări.

Un alt caz de senzor defect poate fi atunci când primim un apel și telefonul mobil nu dezactivează panoul tactil atunci când ducem telefonul la ureche. De data aceasta am vorbi despre un senzor de proximitate defect. Când instalăm mai multe aplicații de fitness și niciuna dintre ele nu ne poate măsura corect pașii, pedometrul poate necesita o reajustare. La fel, ne confruntăm cu o problemă similară atunci când senzorul de amprentă nu este capabil să ne detecteze degetele.

Cum se face un test pentru a verifica starea senzorilor pe Android

Senzorii pe care îi încorporează un smartphone sau o tabletă Android sunt mulți și variați și pot depăși cu ușurință o duzină: avem termometrul, microfonul, contorul de lumină ambientală, magnetometrul, GPS-ul și unele mai puțin cunoscute precum barometrul, umiditatea sau pulsometrul, printre altele.

O modalitate foarte simplă de a ști sigur dacă oricare dintre aceste componente eșuează este de a efectua un diagnostic. Pentru aceasta, putem instala o aplicație care funcționează pentru noi sau putem cere sistemului Android să facă o mică verificare.

  • Coduri de apel: Android are mai multe coduri secrete pe care le putem introduce în aplicația de telefon ca și cum am fi efectuat un apel obișnuit. Introduceți codul * # * # 4636 # * # * apăsați butonul de apel și sistemul vă va afișa informații generale despre starea dispozitivului. De asemenea, putem testa senzorii unul câte unul folosind următoarele coduri (funcționează numai pe versiunile vechi de Android):
CODFUNCŢIE
* # * # 0588 # * # *Test senzor de proximitate
* # * # 232339 # * # *Test Wi-Fi
* # * # 197328640 # * # *Modul de testare
* # * # 0842 # * # *Test de luminozitate și vibrații
* # * # 2664 # * # *Test ecran tactil
* # * # 232331 # * # *Test Bluetooth
* # * # 0 * # * # *Test de lumină LCD
* # * # 1472365 # * # *Test rapid GPS
* # * # 1575 # * # *Test GPS complet
* # * # 0289 # * # *Test audio
* # 9090 #Setări de diagnostic

Notă: Puteți vedea mai multe coduri de apelare în postarea „Coduri secrete pentru telefoanele Android”.

  • Aplicație dedicată : dacă preferăm să instalăm o aplicație care face diagnosticul pentru noi, putem folosi un instrument foarte util numit Senzori multitool .
Descărcați senzorii QR-Code Multitool Dezvoltator: Wered Software Preț: Gratuit

Cu această aplicație vom vedea fiecare dintre senzori împreună cu datele pe care le colectează. În acest fel vom ști dacă funcționează corect sau dacă există unul care trebuie recalibrat. Puteți vedea informații mai detaliate despre această aplicație în ACEST ALT POST.

Cum se recalibrează senzorii pe Android

Unele smartphone-uri au funcții native pentru calibrarea unora dintre senzorii lor, deși acest lucru nu este obișnuit în majoritatea dispozitivelor pe care le găsim astăzi pe piață. Dacă dorim să recalibrăm un senzor specific, cel mai probabil va trebui să instalăm o aplicație dedicată.

Dacă ne uităm în magazinul de aplicații Google, vom vedea că există câteva instrumente care calibrează toți senzorii în același timp, deși de obicei nu funcționează foarte bine. Cel mai recomandat în acest sens este să instalați utilitare specifice pentru fiecare dintre senzori, cum ar fi:

  • Resetarea senzorului de proximitate : aplicație pentru resetarea senzorului de proximitate.
  • Calibrarea ecranului tactil : recalibrați senzorii cu ecran tactil ai dispozitivului.
  • Calibrare accelerometru liberă : Resetează setările accelerometrului.
  • Calibrare afișaj : ajută la corectarea erorilor de ecran, pixeli morți, rezoluție slabă, luminozitate prea mică sau prea mare etc.
  • Stare GPS și Casetă de instrumente: Instrument pentru calibrarea GPS-ului.

După aplicarea utilității corespunzătoare și calibrarea senzorului defect, dacă vedem că nimic din toate acestea nu rezolvă problema, singura alternativă care ne-a mai rămas este să resetați dispozitivul Android la starea sa din fabrică . În acest caz, să nu uităm să facem o copie de rezervă a tuturor informațiilor pe care dorim să le păstrăm înainte de a șterge. Puteți vedea mai multe informații despre cum să faceți backup Android aici:

Lectură asemănătoare: Cum faceți backup pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .