Cum să configurați un Chromecast fără WiFi - Happy Android

Acum câteva luni am cumpărat un Chromecast pentru un membru al familiei, un cadou excelent! Problema este că această persoană locuiește într-o zonă în care instalarea unei linii ADSL costă foarte mult, astfel încât singurul semnal de internet pe care îl are este conexiunea de date a telefonului său mobil. Poate fi configurat un Chromecast pentru a funcționa fără Wi-Fi?

Primul lucru de spus este că, în mod implicit, Chromecast necesită să fie conectat la aceeași rețea Wi-Fi  ca smartphone-ul nostru pentru a primi conținut pe televizor. Ce se întâmplă atunci dacă nu avem un router acasă, Internetul este defect sau Wi-Fi nu funcționează? Lucrul bun este că, din fericire, putem stabili o mică trecere și tocmai asta vom vedea în acest mic tutorial.

Cum se utilizează un Chromecast fără a fi conectat la o rețea Wi-Fi

În esență, trucul este să „păcălești” dispozitivul Chromecast să creadă că este conectat la Wi-Fi. Nu este nevoie să avem un router sau ceva similar instalat acasă: este suficient să avem telefonul la îndemână și un smartphone suplimentar pentru a realiza trucul în cauză.

1- Creați un punct de acces cu telefonul mobil

Primul lucru pe care îl vom face este să luăm acel telefon suplimentar despre care am discutat și să partajăm conexiunea prin crearea unui punct de acces Wi-Fi.

  • Deschidem meniul de setări al mobilului nostru Android.
  • Mergem la „ Rețele și Internet -> Conexiune Wi-Fi Zone / Share ”.
  • Faceți clic pe „ Punct de acces Wi-Fi ” și activați fila conexiune (în mod implicit apare ca „ Dezactivat ”).
  • Notăm numele punctului de acces și parola pe o hârtie sau un bloc de notă.

În acest fel, vom avea o rețea Wi-Fi la care putem conecta Chromecastul pentru prima dată și putem efectua setările necesare pe dispozitiv.

2- Configurarea inițială a Chromecastului

Al doilea lucru pe care îl vom face este să ne luăm telefonul mobil (cel pe care îl vom folosi pentru a trimite conținut către Chromecast) și să instalăm aplicația Google Home . Această aplicație este absolut esențială, deoarece este instrumentul pe care îl vom folosi pentru a comunica cu Chromecastul pentru prima dată.

Descărcați QR-Code Google Home Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Odată instalat, ne conectăm telefonul mobil la punctul de acces pe care tocmai l-am creat în pasul anterior cu celălalt telefon. Apoi, conectăm Chromecastul la televizor și deschidem aplicația Google Home.

  • În meniul inferior, mergem la setările „ Cont ” (pictograma profilului, aflată în extrema dreaptă).
  • Selectați „ Configurare sau adăugare -> Configurare dispozitiv -> Dispozitive noi ”.
  • Sistemul va căuta automat Chromecastul și va încerca să stabilească o conexiune. Când este detectat, acesta va fi adăugat la lista noastră de dispozitive Google Home.

După efectuarea acestei configurații inițiale, putem continua să dezactivăm punctul de acces Wi-Fi, deoarece nu vom mai avea nevoie de el.

3- Conectați telefonul mobil la Chromecast

Acest ultim punct este locul unde începe magia. Una dintre caracteristicile Chromecastului este că, dacă detectează rețeaua Wi-Fi cu care a fost configurat inițial, dispozitivul se conectează automat la acea rețea fără fir.

Ceea ce vom face este să profităm de acest detaliu pentru a păcăli Chromecastul să creadă că se conectează la același punct de acces pe care l-am configurat la începutul tutorialului.

Pentru a face acest lucru, luăm telefonul mobil pe care îl vom folosi pentru a trimite conținut la televizor și pentru a crea un nou punct de acces . Desigur, este foarte important să folosim același nume și parolă stabilite în smartphone-ul anterior (pe care ar fi trebuit să le notăm pe hârtie) pentru acest nou punct de acces.

În acest fel, Chromecastul va detecta rețeaua Wi-Fi și se va conecta automat la telefonul mobil . De aici, trebuie doar să intrăm pe YouTube pentru a trimite orice videoclip sau pentru a partaja ecranul, fotografiile, muzica și alt conținut al telefonului mobil, astfel încât acestea să fie redate pe Chromecast fără probleme.

În cazul în care există vreo îndoială, iată un mic rezumat grafic al pașilor de urmat.

Notă: Dacă de obicei folosim Chromecastul cu Wi-Fi-ul nostru de acasă și problema noastră este că călătorim, trebuie doar să creăm un punct de acces pe mobil cu aceleași acreditări ca și Wi-Fi-ul nostru de acasă și dispozitivul se va conecta în continuare.

Dacă ați găsit utilă această postare și doriți să începeți să vă răspândiți Chromecastul, vă recomandăm să consultați articolul „Cele mai bune 10 aplicații pentru Chromecast”.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .