Cum să vizionați YouTube de la locul de muncă - The Android fericit

Încercați să accesați YouTube de la serviciu și nu aveți acces sau încărcați niciun videoclip? În mod normal, companiile tind să aplice diverse filtre pentru a împiedica lucrătorii lor să acceseze anumite pagini de internet.

Acest lucru se face de obicei pentru a preveni accesul la site-uri web care, în principiu, nu sunt considerate productive sau legate de mediul nostru de lucru. Un bun exemplu sunt platformele video, site-urile de știri și rezultate sportive, filmele etc. Și desigur și YouTube .

Atunci, în ghidul de astăzi, vom vedea cum putem ocoli această restricție pentru a viziona videoclipuri de pe YouTube de la serviciu fără probleme. Înainte de a începe, trebuie să avem în vedere faptul că companiile pot folosi diverse metode (filtrare proxy, firewall-uri, modificarea fișierului „gazdelor” computerului etc.) pentru a împiedica accesul la anumite pagini . Dacă vedem că oricare dintre aceste metode nu funcționează, să încercăm următoarea.

Cum să vizionați videoclipuri YouTube de la serviciu

Desigur, în funcție de puterea filtrării și de tipul de control al accesului la Internet aplicat de fiecare companie, este posibil ca acestea să neutralizeze toate încercările noastre de a viziona videoclipuri pe YouTube. În orice caz, unele ne pot servi perfect, așa că nu renunțați la eforturile dvs. Noroc!

1 # Conectează-te la YouTube folosind Proxysite

Proxysite este o pagină care folosește servere situate în diferite părți ale lumii pentru a accesa YouTube. Când ne conectăm la Proxysite, trebuie doar să selectăm serverul - îl putem lăsa pe cel care apare în mod implicit -, să confirmăm că avem URL-ul YouTube încărcat în motorul de căutare și să facem clic pe butonul «GO».

În acest fel, putem intra pe platforma noastră video preferată fără restricții. Și nu numai asta, deoarece putem accesa și conținut cu blocare regională datorită diferitelor servere pe care Proxysite ne pune la dispoziție. Una dintre cele mai simple și mai practice modalități de a ocoli blocările prin încărcarea YouTube de pe altă pagină .

Acest site web este foarte popular, ceea ce înseamnă că de multe ori serverul este saturat și nu permite încărcarea videoclipurilor. Pentru a rezolva acest lucru, cel mai bine este să încerc un alt server (de obicei folosesc serverele „US9” și „US10”, care de obicei nu sunt foarte saturate).

Dacă aveți probleme puteți încerca , de asemenea , alte proxy - uri web, cum ar fi Hidemyass,  4everproxy sau Hide.Me . Puteți găsi mai multe informații despre caracteristicile și diferențele dintre aceste servicii proxy pe site-ul web Proxysite în postarea „ Cele mai bune servere proxy pentru a naviga în mod anonim “.

2 # Folosiți Google Translate pentru a vedea videoclipurile fără restricții

Un truc bun pentru a putea viziona videoclipuri YouTube este să folosiți Google Translate ca instrument de deblocare . În textul de tradus, pur și simplu introducem adresa URL a videoclipului YouTube pe care vrem să îl vedem și facem clic pe „ Traduceți ”. Acesta va încărca automat videoclipul în traducător, ocolind restricția URL.

Se recomandă ca limba țintă să fie spaniola, pentru a evita probleme la încărcarea paginii YouTube corespunzătoare.

3 # Accesați anonim cu browserul TOR

Browserul TOR este unul dintre cele mai sigure moduri de a naviga pe Internet. Dacă accesăm YouTube prin TOR, împiedicăm furnizorul nostru de servicii să „citească” (și, prin urmare, să blocheze accesul) paginile pe care le vizităm, acreditările noastre și istoricul nostru.

Putem instala browserul TOR oficial, browserul TOR, complet gratuit de pe site-ul propriu al dezvoltatorului.

Notă: această metodă ne poate da mai multe probleme, deoarece în multe companii utilizatorii nu au permisiunea de a instala aplicații pe computerul lor. Dacă acesta este cazul nostru, să încercăm următorul „truc”.

4 # Faceți uz de motorul de căutare Yotids

Site-ul Yotids este un motor de căutare care efectuează „ navigare indirectă” . În loc să se conecteze direct la un server, Yotids caută resursa și o încarcă pe propriul server , ascunzând astfel IP-ul nostru.

În acest fel, de la locul de muncă va apărea că am accesat Yotids, dar nu și YouTube - ceva similar cu ceea ce facem cu Proxysite. Dacă compania, biblioteca sau centrul nostru public nu au acces la Yotids blocat, putem vizita YouTube de pe site-ul său fără nicio problemă.

ACTUALIZAT : Se pare că acest site a fost închis. Am căutat alternative și cel care a funcționat cel mai bine pentru mine a fost SneakMe , un site web care îndeplinește practic aceeași funcție.

5 # Utilizați o aplicație VPN

Un alt mod simplu de a ocoli restricțiile de lucru pentru a viziona videoclipuri YouTube este de a utiliza o aplicație care ne permite să stabilim o conexiune VPN pentru a ne ascunde adresa IP . Dacă compania sau biroul dvs. nu este blocat de la instalarea aplicațiilor, puteți încerca o mulțime de aplicații VPN pentru PC, cum ar fi TunnelBear.

Dacă preferăm să fim puțin mai discreți, putem instala un browser precum Opera (descărcați-l de pe site-ul său oficial  AICI ), care are un serviciu VPN integrat gratuit. Îl putem folosi ca browser pentru a-l folosi în timpul programului nostru de lucru, iar când avem timp liber, facem clic pe pictograma „VPN” pe care o vom vedea în bara de adrese. Va fi afișat automat un mic meniu în care putem activa navigarea privată și, de asemenea, putem alege locația noastră virtuală (Asia, Europa sau America).

6 # Aplicația Ultrasurf

Ultrasurf este o aplicație pentru computer (gratuită cu anunțuri încorporate) care a fost creată odată pentru a oferi utilizatorilor din China o mai mare libertate de a naviga pe internet. Programul folosește proxy pentru a masca IP-ul și datele de navigare , permițându-ne să vizităm site-uri web cu acces restricționat.

Unii antivirus îl detectează ca o aplicație rău intenționată. Fals pozitiv sau nu, Ultrasurf este un instrument folosit de mulți ani pentru a depăși toate barierele împotriva cenzurii pe internet. Dacă putem folosi orice alt instrument, mult mai bine, dar dacă nu, este o altă opțiune de luat în considerare.

Notă: În ultima perioadă a existat o utilizare intensivă a Ultrasurf în Orientul Mijlociu, care saturează serverele acestei aplicații. Potrivit dezvoltatorilor, deși lucrează pentru a se extinde și a oferi un serviciu stabil, este posibil să observăm încetiniri sau reduceri în perioadele de activitate ridicată.

7 # Verificați fișierul hosts

Windows utilizează un fișier numit „ hosts ” situat pe calea C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc pentru a gestiona asocierea unui domeniu la o adresă IP . Nu este foarte frecvent, dar se poate ca, din orice motiv, să avem configurată o redirecționare în acest fișier care blochează accesul la YouTube.

Putem deschide și modifica fișierul cu un bloc de notă, dacă vedem în acest fișier linii suspecte care ar putea afecta ieșirea noastră pe Internet. Desigur, rețineți că, dacă șeful nostru află că modificăm acest fișier delicat, el poate avea o luptă bună.

Videoclip blocat în regiunea mea? În acest caz, avem nevoie de un proxy

În cele din urmă, dacă dorim să vizionăm un videoclip cu blocare regională, indiferent dacă avem sau nu limită YouTube la locul de muncă, vom avea nevoie de un proxy sau o conexiune VPN.

În acest mod, ne modificăm IP-ul pentru a atribui altul dintr-o țară în care blocarea regiunii nu este activată.

Pentru a atinge acest obiectiv putem folosi site-ul web Proxfree sau Proxysite și Yotids menționate anterior. Încărcăm motorul de căutare, introducem adresa URL, selectăm locația serverului (Franța, Regatul Unit, Olanda, Germania, Canada sau SUA) și încărcăm pagina.

De asemenea, putem ocoli restricția regională YouTube folosind aplicații VPN precum TunnelBear, Zenmate sau altele similare. Personal, unul dintre preferatele mele este Windscribe , oferă 50 GB gratuit pe lună și oferă o mare varietate de servere în diferite țări din întreaga lume.

Proxies sub forma unui plugin pentru browser

Un alt mod de a utiliza proxy-uri pentru a accesa YouTube este de a utiliza extensii sau plugin-uri gratuite pentru browser. În această zonă avem câteva alternative, dar cea care pare să funcționeze cel mai bine astăzi este Hotspot Shield . Îl puteți găsi în căutarea extensiilor browserului dvs. (Chrome / Firefox) sau îl puteți descărca de pe site-ul său oficial.

Există, de asemenea, alte pluginuri, precum Hola sau ProxMate. Cu toate acestea, aceste extensii nu par a fi de încredere. De exemplu, în cazul Hola, s-a constatat că folosește lățimea noastră de bandă pentru a crea roboți și a vinde serviciile sale către terți. Nici Proxmate nu are aprobarea publicului. Dacă le putem evita, cu atât mai bine.

Scurtă reflecție finală

În concluzie, să reținem că acest tip de controale de acces la Internet se efectuează în mare parte din motive de securitate și integritate a informațiilor care sunt tratate în rețeaua companiei. Dacă vedem că trebuie să consultăm paginile pe care le-am blocat în echipa noastră de lucru, cel mai bine este să vorbim cu departamentul IT, astfel încât acestea să permită accesul.

Am petrecut câțiva ani lucrând ca informatician pentru diverse companii și vă pot asigura că activitățile inițial cele mai „inocente” și inofensive sunt cele care deschid în cele din urmă ușa infecțiilor și malware-ului care uneori pot duce la criptarea fișierelor critice și la pierderea acestora date iremediabil.

Să ne gândim că, cu aceste trucuri pentru a ocoli încuietorile companiei, nu deschidem doar o ușă către computerul nostru de birou, ci pentru toate computerele care se află în rețeaua din cadrul domeniului (care, în unele cazuri, pot fi sute sau mii de PC-uri ).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .