Cum se instalează extensiile Chrome pe Android - The Happy Android

Extensiile Chrome sunt instrumente mici, dar puternice, care servesc pentru a adăuga noi funcționalități browserului și a îmbogăți experiența utilizatorului. Extensiile au fost întotdeauna asociate cu versiunea desktop a browserului Google, dar datorită unei actualizări recente efectuate în browserul Kiwi, ne putem bucura de ele pe orice dispozitiv Android.

Kiwi Browser, un browser open source bazat pe Chromium

Kiwi este un browser open-source pentru Android construit pe bazele Chromium (un browser web open source din care Google Chrome își obține codul sursă) și WebKit. Acesta este motivul pentru care, atunci când îl folosim pentru prima dată, găsim imediat o interfață recunoscută, foarte asemănătoare cu Chrome, dar cu câteva mici modificări care fac din Kiwi un browser unic.

Pentru început, avem un browser care blochează reclame intruzive, tot felul de ferestre pop-up și oferă protecție împotriva minelor de criptomonede. De asemenea, este capabil să blocheze acele notificări oribile ale site-urilor web care au devenit atât de la modă în ultima vreme și chiar permite blocarea paginilor AMP pentru cei care preferă să consulte direct site-urile web. În principal, este un browser foarte similar cu Chrome, dar cu o abordare clar orientată spre confidențialitate.

Lăsând deoparte toate aceste chanantadas, Kiwi are și o funcționalitate relativ nouă cu care putem instala faimoasele extensii Chrome și le putem folosi pe telefonul nostru Android ca și cum am fi în fața unui computer desktop.

Cum se instalează o extensie Chrome pe mobil

Instalarea extensiilor funcționează exact la fel ca pe versiunea desktop a Chrome. În acest caz, trebuie doar să deschidem Kiwi și să intrăm în Magazinul web Chrome . După ce am găsit extensia care ne interesează, faceți clic pe butonul „ Adăugați la Chrome ”.

Apoi, vom vedea un mesaj de confirmare pe care trebuie să-l acceptăm, iar extensia va începe să se instaleze automat. De aici înainte, vom fi gata să ne smulgem și să vedem cum funcționează extensiile noastre preferate pe Android.

 Dark Reader, de exemplu, funcționează perfect, aplicând modul întunecat pe orice site web pe care îl vizităm.

Cum se dezinstalează o extensie în Kiwi

Dacă mai târziu dorim să dezinstalăm oricare dintre aceste extensii, trebuie doar să deschidem meniul derulant situat în marginea din dreapta sus și să facem clic pe „ Extensii ”. Din această nouă fereastră putem dezactiva orice extensie dezactivând fila corespunzătoare sau dezinstalând-o făcând clic pe butonul „ Șterge ”.

Extensiile Chrome sunt dezvoltate pentru PC-uri și desktop-uri, ceea ce înseamnă că multe dintre meniuri și opțiuni nu sunt optimizate pentru telefoanele mobile, care, în toate scopurile practice, pot trage puțin experiența. În ceea ce privește utilitatea extensiilor în sine, depinde de extensia pe care vrem să o folosim: unele rulează perfect, altele trag mai mult sau mai puțin și altele pur și simplu nu funcționează.

În timpul pregătirii acestui post, am încercat câteva dintre ele - Blocksite și Dark Reader - și adevărul este că nu am avut probleme, dar totul va depinde de extensia specifică pe care dorim să o folosim. În orice caz, este o caracteristică foarte interesantă pentru toți cei care doresc să încerce acest excelent browser.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .