Cómo ver el festival de Eurovisión (2019) en directo desde el móvil

¿Eres fan de Eurovisión y no quieres perderte ni una sola gala del festival? Si tienes que trabajar y no estas delante de la TV o vives en otro país, puede ser un problema. Algo que por suerte podemos solucionar si tenemos nuestro móvil a mano. En el post de hoy veremos varios métodos disponibles para poder ver Eurovisión online desde el smartphone, y por supuesto, gratis.

Como ver las galas del festival de Eurovisión 2019 (semifinales y gran final) online desde Android

Para lograr nuestro objetivo vamos a tirar de varias fuentes disponibles. Como todos los años los derechos de emisión en España recaen sobre Televisión Española, canal que retransmite en directo y en abierto el concurso que este 2019 se celebra en Israel.

A continuación, os mostramos como ver la programación de TVE online desde Android y alguna que otra app oficial que también nos permite ver en directo el festival a través de Internet.

Método 1: Instala la app oficial de Eurovisión

El Festival de la Canción de Eurovisión tiene su propia app. Desde ella, podemos ver en directo todo lo que sucede, seguir las galas de semifinales y por supuesto, también la gran final, en vivo y en directo.

Aceasta este aplicația indicată pentru adevărații fani Eurovision, deoarece aplicația vă permite, de asemenea, să participați la vot . În plus, are o mulțime de informații despre participanți, videoclipuri și rapoarte cu toate intrările și ieșirile concursului.

Descărcați QR-Code Eurovision Song Contest Dezvoltator: spuneți-mi GmbH Preț: Gratuit

Personal, am instalat aplicația de câteva zile și nu mi-a dat probleme, dar se pare că există destul de mulți utilizatori care nu sunt prea mulțumiți de aplicație. Dacă acesta este cazul dvs., nu vă alarmați: există alte alternative.

Metoda 2: utilizați serviciul IPTV gratuit al TVE

Dacă sunteți adepți obișnuiți ai acestui blog, cu siguranță acest lucru sună ca servicii IPTV pentru a viziona TV live de pe telefonul dvs. mobil. Vorbim despre a profita de difuzarea gratuită pe Internet realizată de rețelele de televiziune pentru a viziona televiziunea din aplicația KODI.

În acest caz, ceea ce vom face este să configurăm playerul KODI pentru a captura semnalul TVE și astfel să putem urmări emisiunea de pe Android.

  • Descărcați aplicația KODI din Magazin Play ( AICI ).
  • Descărcați lista IPTV (fișier în format M3U8) a canalelor TDT spaniole deschise (Github Repository).
  • Încărcați lista canalelor IPTV pe care tocmai le-am descărcat în KODI. Pentru a face acest lucru, deschideți KODI și urmați pașii indicați în acest alt tutorial AICI .

Odată ce am încărcat lista canalelor IPTV, vom putea vedea toate televiziunile gratuite din Spania. Printre acestea, Antena 3, Telecinco, Cuatro, La Sexta și, bineînțeles, TVE1 și TVE2: cele 2 canale care au transmis concursul Eurovision 2019 în direct .

Metoda 3: Descărcați aplicația RTVE à la carte

Pentru cei care consideră acest IPTV prea complicat, nimic mai recomandabil decât instalarea aplicației RTVE la cerere. De aici putem accesa canalele de televiziune spaniolă și de radio național spaniol în direct de pe mobilul sau tableta noastră Android. Fără îndoială, cel mai simplu mod de a viziona TVE1, TV2, Teledeporte și Canal 24 de ore .

Deși nu putem vota ca în aplicația oficială Eurovision, aici aplicația pare să fie mult mai stabilă. Un bun exemplu în acest sens este că are un rating de 4,0 stele și peste 1 milion de descărcări pe Google Play. Aceasta este probabil cea mai fiabilă soluție din cele 3 pe care le-am menționat.

Descărcați QR-Code RTVE alacarta Dezvoltator: RTVE Medios Interactivos Preț: Gratuit

Date și ore ale concursului Eurovision 2019

Acum, că avem totul pregătit, trebuie doar să cunoaștem programele celor 2 semifinale și marea gală finală desfășurată la Tel Aviv.

  • Semifinala 1 : 14 mai la 21:00 (CEST).
  • Semifinala 2 : 16 mai la 21:00 (CEST).
  • Marea finală : 18 mai la 21:00 (CEST).

În prima semifinală, deja organizată, au participat 17 țări, dintre care doar 10 au trecut la marea finală. A doua gală din 16 mai va face același lucru: vor participa 18 țări și 10 vor merge la marea finală. În cele din urmă, în marea gală finală de sâmbătă vor participa cele 20 de țări clasificate în cele 2 semifinale, cea cunoscută sub numele de „Big 5” (Germania, Spania, Franța, Italia și Regatul Unit) și țara gazdă care a câștigat ediția precedentă. , Israel.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .