Cum se resetează setările din fabrică pe Android fără a pierde date

La fel ca orice alt sistem de operare, Android încetinește și el în timp. Uneori, o aplicație începe să eșueze, nu conectează GPS-ul, WiFi-ul sau pur și simplu avem probleme cu camerele sau cu un joc. În oricare dintre aceste cazuri, dispozitivul ar beneficia foarte mult dacă îl resetăm la setările din fabrică.

Există situații în care cuvintele sunt inutile și, oricât de mult ne doare, știm că trebuie să formatăm. Dar ce zici de date? Există o modalitate de a reseta setările Android fără a ne pierde fotografiile, videoclipurile și alte documente ? Da! Și tocmai asta vom vedea astăzi.

Cum să restaurați setările din fabrică pe Android fără a pierde fișierele noastre personale

Una dintre cele mai mari bătăi de cap atunci când restaurați un telefon sau tabletă Android este să faceți o copie de rezervă corespunzătoare a documentelor, contactelor, SMS-urilor și a altora. Din fericire, din cele mai recente versiuni de Android putem face deja o resetare din fabrică „parțială” sau „selectivă” . Ceva extrem de recomandat dacă avem doar probleme cu o secțiune foarte specifică a telefonului nostru mobil.

Pentru a face acest lucru, intrăm în meniul de setări Android și mergem la secțiunea „ Sistem -> Opțiuni de recuperare ”.

Notă: În funcție de stratul de personalizare al Android-ului nostru, locația exactă poate varia . În unele terminale îl vom găsi în „ Sistem -> Restaurare ”, în altele în „ Copii de rezervă ” sau „ Securitate ”.

Opțiuni de restaurare parțiale disponibile

În cadrul opțiunilor de recuperare sau „resetare soft” oferite de Android, găsim 2 opțiuni disponibile:

  • Resetați Wi-Fi, rețeaua mobilă și Bluetooth: de aici vom șterge toate setările de comunicare și le vom  lăsa în starea inițială din fabrică . O soluție recomandată dacă avem probleme cu acoperirea, conexiunile WiFi sau Bluetooth. După ce vom face acest lucru, va trebui să reconfigurăm cartela SIM și să reintroducem toate parolele WiFi. Pe lângă asocierea dispozitivelor noastre wireless, cum ar fi căștile și difuzoarele. Desigur, toate aplicațiile, fotografiile, videoclipurile și multe altele rămân intacte.
  • Recuperați setările aplicației: cu această opțiune toate preferințele aplicației sunt resetate : aplicații dezactivate, notificări de aplicații, aplicații implicite și restricții de permisiune, printre altele. Datele aplicației rămân intacte. O soluție recomandată dacă, după ștergerea datelor și a cache-ului, continuăm să avem probleme cu o aplicație.

În meniul de resetare Android vom găsi și o a treia opțiune: „ Ștergeți toate datele ”. Spre deosebire de cele 2 cazuri anterioare, aici vom pierde toate datele noastre personale (aplicații, fotografii, videoclipuri), iar telefonul va fi readus la starea inițială din fabrică.

Menționați că unele telefoane Android oferă, de asemenea, o altă opțiune pentru ștergerea parțială, numită „ Resetați toate setările ”. Această opțiune elimină toate setările telefonului, cum ar fi amprenta, parolele ecranului de blocare și setările de rețea . Cu toate acestea, da, toate datele și documentele utilizatorului.

După cum puteți vedea, există mai multe opțiuni pe care le putem încerca înainte de a opta pentru o ștergere totală a telefonului. Vorbim despre procese care nu durează mai mult de 2 minute pentru a fi finalizate și, ca pas anterior pentru o ștergere totală, este foarte recomandat. Uneori vom putea rezolva problema, iar în altele nu vom avea de ales decât să fim răbdători și să facem o formatare adecvată.

Dacă ți s-a părut utilă sau interesantă această postare, am și alte articole similare în secțiunea ANDROID care nu sunt rele. Vă mulțumim că ați stat până la final!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .